Tak to právě že vůbec neni. S vědeckými programy na fyziku bych to rozhodně nesrovnával. U real-time fyziky pro komplexní prostředí, jaká jsou ve hrách bys s nějakými složitými integraly a tak moc nepochodil. To tě musím zklamat. Problém právě je v tom, že náročnost výpočtu se vůbec nedá snadno nastavit. Ještě jsem to potom řešil s jedním "člověkem na slovo vzatým", ale ten mi zakázal citovat tu diskuzi z ICQ, ale potvrdil mi to celkem přesně. Btw myslim, že tohle už by bylo docela slušné OT. Ale popravdě, když jsem mu přeposlal ten kus tvého příspěvku, tak se akorát vysmál.
Neber to zle. Jenom se tu snažim trochu nastínit, jak to chodí, nic víc.
Právě teď jsem dost pročetl tuto diskuzi. Celou ne, protože by to nebylo k ničemu, ale prvních a posledních několik stránek, a pak jsem to ještě tak nějak proklikal narychlo. Vážně se divim, že si tu dáváte tolik práce s tolika příspěvky.
Pokud jde o můj osobní názor, tak pro mě Dual-Core nemá žádný význam (i když teď teda zrovna píšu z počítače s fyzicky osazenýma dvěma paticema na procesory). Pro sebe "domů" jsem si pořídil před měsícem single-core. Je to proto, protože jsem prostě zjistil, že výkon dual-core procesoru nejsem schopen využít.
Moje činnosti doma (tj. vedlejší zdroje příjmu a zábava):
- Modelování v sofistikovaném 3D modelovacím. Protože cílem mé práce jsou pouze konkrétní scény a modely, tak vůbec nerenderuju. Tento program má podporu více threadů, ale pouze při renderingu, který právě nepoužívám. Při práci zatěžuju především grafickou kartu (ale i u té jsem zjistil, že mi dneska stačí vyloženě průměrná karta, vzhledem k tomu, jaký obrovský výkon dnes grafické karty obecně mají kvůli hrám). Jedinná zátěž procesoru je akorát režije grafického driveru a pak taky vyhodnocování snímání tabletu.
- Práce v sofistikovaném 2D editoru. Opět zde je nějaká podpora pro více threadů, ale já ji nevyužívám, protože efektové pluginy jdou mimo mě. Většina mojí práce v těchto editorech je založená na elementárních nástrojích (airbrush,...) a práci na tabletu. Těch málo procesorově náročných efektů mě moc nezatěžuje. Jedinné vytížení CPU je opět kvůli tabletu. Žere to sice klidně 100% výkonu, ale na DC by to nebylo ani o procento rychlejší.
- Videa z kamery z letních radovánek jsem si taky dělal. Ovšem popravdě sestříhat si ty videa je pro mě daleko víc časově náročné, než vytvoření samotného video výstupu do nějakého video formátu. Vlastně když už dám vytvořit výstup, tak jsem rád, když se od počítače můžu vzdálit pryč na tu chvíli a třeba se projít. Bohužel to nejde na moc dlouho, protože i ten SC procesor mi ty videa komprimoval docela rychle a tak jsem moc "volna neměl". Takže většinu času při této činnosti strávím tou editací, kterou mi žádný procesor nezrychlý, protože za to může lidský faktor. Při následném výstupu už stejně nemám náladu sedět u počítače, tak je mi jedno, jak dlouho se dělá. Navíc tato činnost je 1-2x do roka, takže mě vůbec netrápí.
- Více OS na jednom počítači. Mám licenci na jeden virtualizační program a občas ho potřebuju při různém zkoušení na více platformách. Tady kupodivu DC taky nepřinese žádný výkon navíc, protože když dělám ve virtuálním počítači, tak nedělám na hostitelském systému a naopak, takže vlastně stejně aktivně běží jenom jeden OS a ten druhý spotřebovává minimum výkonu (ano i programy na virtuální PC nespotřebovávají skoro žádný výkon procesoru, když systém v nich zrovna nic nedělá).
- Wordu a Excelu. Co dodat. Tady to asi taky neužiju. V Excelu sice občas používám hodně advanced věci, když v tom počítám různé vědecké výpočty, ale to jsou ST věci.
- Hry. K těm jsem se vyjádřil výše.
- Jedinná věc, kde si myslim, že bych DC využil je, když na druhém monitoru čučim na televizi. USB DVB-T tuner má občas potřebu si jen tak na chvilku vytížit procesor (i když normálně jede tak na 5%) 100% procesoru. Na DC by pak asi nebyly takové záseky systému. Nakonec to ale stejně vyřešily priority.
Samozřejmě pokud se zaměřím na podnikový sektor, tak tam je to jiné. Tam jsem názoru, že čím víc procesorů, tím líp a maximální hranici se meze nekladou.
EDIT: Jinak teda taky používám Dev-C++, ale na to, na co ho mám nepotřebuju větší výkon, když moje aplikačky jsou zkompilované za 10 sekund. A emulátory Atari, Amigy, DOSbox,... stejně taky nejsou MT aplikačky.