Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek
RAR je akoze standardny format s dostupnou specifikaciou?
Není, ale je tu už dlouho a je dobře podporovaný - rozbalím ho např. v Total Commanderu. Spousta lidí najde RAR u sebe na disku, i když nemají vůbec Internet. Takový luxus mám z dalších formátů jen u ZIPu.

2THX:

Zásadní rozdíl mezi Sempron => A64 a A64 => A64 X2 je v tom, že v prvním případě získám (menší) výkon vždy, zatímco v tom druhém získám (malý nebo velký) jen někdy. Pokud nemám optimalizované aplikace, první případ mi přinese něco navíc, druhý ne. Je to o tom, zda jsi ochoten to zaplatit - já nejsem.

Požadavky na komponenty závisí na tom, jak vysoko chci taktovat. A jelikož mojí prioritou je 8x 400 nebo 9x 333 bez zvýšení napětí, tak nevím, proč bych měl chtít desku s FSB 500+.

Racionálně uvažující člověk ušetří vždy, když je to možné.

DC je podle mě stále na *****, protože běžně používané aplikace na něj nejsou optimalizovány. A bez optimalizace je přínos nulový, resp. jen v intenzivním multitaskingu, což se netýká všech (např. před chvílí jsem měl spuštěné dva RARy běžící na pozadí a pořád jsem mohl v klidu dělat dál). K čemu je výkon, který nedokážu využít? Na *****. Kolik je lidí, kteří mají nějakou optimalizovanou aplikaci, u které bude přínos větší než s rychlejším single-core pořízeným za cenu dual-core, nebo kteří dělají intenzivní multitasking? Za to, aby mi WinRAR komprimoval o 5 až 20 % rychleji nebudu akceptovat dvojnásobnou cenu CPU a taky podstatně vyšší spotřebu.

Správným směrem je dle mě zvyšování výkonu jednotlivých jader, nikoli bezhlavé přidávání dalších. Intel moc dobře ví, proč dává další jádra - ono totiž pomocích speciálně optimalizovaných testů může "dokázat", že to má nějaký přínos, a tak fakticky zakrýt, že pro běžně používané aplikace se žádný převratný nárůst výkonu nekoná. Taky se snaží převést jejich problém na programátory - "Vyrábíme dual-core, tak nám pro to udělejte software". Spousta lidí je nadšená nad výkonem Conroe, ale já si ještě moc dobře pamatuju, jak šel výkon nahoru v letech 1999 až 2003, kdy o 50 % vyšší frekvence za rok nebyla nic neobvyklého.