Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    280

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Ano, požaduju RAR, protože ACE a nějaké proprietární formáty nikdo, komu soubor pošlu, nerozbalí. A chci, aby objem transferovaných dat byl co nejmenší, proto ZIP nepřipadá v úvahu.
    sorry, nevedel som ze bol format rar zverejneny
    O Sempronu 2800+ vs. A64 3200+ jsem tu už mluvil. Proč se může druhý jmenovaný vyplatit, je snad z té odpovědi jasné, ne?
    rovnaky argument ako si pouzil na 3200+ vs sempron, teda ze je rychlejsi a ze to moze stat za to, mozno pouzit aj na dual core - totizto ze je obcas rychlejsie a preto to stoji za to.
    Za 2x drahsi procak 2x viac vykonu neziskas, na to zabudni, nanajvys si kupis tu 4000+ a ta ma 20% vykonu navyse, mozno viac. Takze na mieste je len otazka, ci ti stoji DC za tych 20% vykonu, ktore by si mohol stratit za vyhody, ktore ti prinasa. Pre niekoho ano, pre niekoho nie.

No vidíš... pro mě je ten rozdíl neakceptovatelný. RAMky si koupím levné DDR2-800 (neboť ty s dobrým časováním se těžce nevyplatí) a 400 MHz FSB dneska zvládne každá P965 deska.
    ale pre 6300vku prave budes potrebovat dosku co da 513fsb, teda nejaku lepsiu a pre 6600vku ti bude stacit obyc. doska co da 400

Místo druhého jádra bych radši větší single-threaded výkon, ať už to udělají jakkoli (třeba separátním jádrem, které bude provádět spekulativní výpočty). To se mi totiž momentálně vyplatí víc.
    momentalne to pravepodobne nejde urobit, inac si viem predstavit ze by to jeden vyrobca urobil a tym padom mal vykonnejsi procesor ako konkurent...

Se SC takový výkon jako u DC nedosáhnu, ale taky to bude o 50 % levnější (neříkám tohle už asi po sté? ).
    Procesor bude lacnejsi o 50%, zostava mozno o 10%. Stoji to za to?

ber to tak, ze cele to tu zacalo koli tvojemu vyroku, ze DC je na ***, ktory si postupne zmiernoval a obmienal az kym si dosiel k sucasnej argumentacii pomerom cena/vykon
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Standardní Re: Vyznam dual core

Tak jsem dokončil další test komprese pomocí WinRAR 3.61 na max. kompresi, se slovníkem 4096kB a solid archivací. Jednalo se o Half-Life 2 - původní velikost 4 192 714 612 byte.

1 thread - 1 969 335 345 byte
    2 thready - 1 969 499 756 byte

Je tedy vidět, že vícevláknové zpracování přidává na velikosti, tedy vyšší rychlosti je obětována výsledná velikost. Procentuelně to ale není nikterak velký rozdíl, spíš zanedbatelné - poměr 1,000083486.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání