Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
Myslim ze porovnavat by sa malo podla tohto benchmarku, pretoze ten eliminuje aj vplyv disku.
Nesouhlasím. Co jsem zkoumal, tak ten benchmark neodpovídá realitě. IMHO testuje předpřipravená data a na nich špičkový výkon - data se vejdou do cache nebo mohou být vhodná pro rychlý průběh komprese. Reálnější je testovat na skutečných datech (... o co se tady momentálně snažíme).

nikde, tak ako asi nezozenies v podstate ziadny iny procak ktory ti za rovnaku cenu da rovnaky vykon
Tak proč zbytečně utrácet, když z toho nic nemám? Kdo z toho něco má, ať si to koupí.

kto vravi ze nie je mozne ho vyuzit? To je ako keby si povedal, ze kedze vacsina programov nepouziva SSE, tak tam nie su.
Ale zopar programov (a su to prave tie "pomale" - na ktore treba dlho cakat) ich vie vyuzit.
Pokud aplikace není multithreaded, tak to nevyužije. Výkon leží ladem.

Myslím, že v článku na Živě jsem dokázal, že existuje dost náročných aplikací, které nemají z dual-core vůbec žádný přínos nebo je tento malý.

tak niekde som nasiel, ze program 7-zip je tiez multithreaded, takze ak sa nepaci winrar, tak mozes pouzivat 7-zip
Používám programy, které mi vyhovují, ne takové, kterým vyhovuje dual-core. To je jako říct, že když Civilization III nepodporuje dual-core, mám hrát Quaka 4.

ale sposobi to, ze v pripadoch kedy je obmedzenim procesor, to pojde lepsie
Otázkou je, kolik takových případů bude. Core 2 Extreme za 30 tisíc mi taky způsobí, že procesor bude menším omezením. Vyplatí se mi to ale?

ak raz pridu do stadia, ze budu chciet aby bol ich program vykonnejsi, tak toto bude dobra moznost ziskania vykonu
Ano, ale typicky třeba audio- a video-kodeky poměrně často nelze převést na multithreaded bez ztráty kvality. Stejně tak řada aplikací nemůže být multithreadována natolik, aby to mělo nějaký rapidní přínos. Zvětšováním počtu jader podle mého cesta nevede.

no to prave nie, povedal som ze nejde paralelizovat pod istu "granularitu", a zatazove programy, ktore trvaju napr. hodinu, myslim ze nemaju problem rozdelit celu ulohu na dva velke podvypocty, z ktorych kazdy potrva pol hodinu
Viz moje odkazy ohledně LAME a MPEG4 AVC.

Ale ak sa na celu vec pozriem z pohladu overclockera, tak oba procesory dostanem po OC na priblizne rovnaku frekvenciu. Potom ma ale DC vyhodu este jedneho jadra.
To je přece úplně zcestná představa. Stejně dobře totiž můžu přetaktovat A64 3000+, který stojí dva tisíce.

stale vdaka vacsej cache ma 6600vka vyssi vykon.
Ano, ale to nemá nic společného s price/performance, nýbrž pouze s obchodní politikou Intelu, který pomalejší jádra s takovou cache nenabízí. Kdyby nabízel levné jádro s takovouhle cache, třeba bych si ho koupil, protože by mi to v některých případech zvýšilo single-threaded výkon.

Takze pre overclockera ma zmysel procesor, z ktoreho dostane max. vykon, ale tento musi byt za co najnizsiu moznu cenu.
Vždyť přesně to tvrdím. Kolem tohohle se motáme už několik dní . Prostě pokud mi dual-core nenabídne nic moc navíc, pak můžu podstatným způsobem ušetřit.

Oba pretaktujem na rovnake max. freq, ale DC bude mat stale vyhodu druheho jadra, ktore moze v pripade potreby vyuzit.
Jenže za tento nadstandard si náležitě zaplatíš, a proto se nabízí otázka, zda takový luxus skutečně potřebuješ (za tu cenu).

mal som p4 s HT a tych zasekov bolo menej, takze viem co mozem cakat
skor ja som bol prekvapeny ze po prechode na k8 single core nastali obcas zaseky na miestach, kde som to necakal
Mně taky v Quake 4 nefunguje timedemo - když se tam postava dostane, změní se hodně scéna a stane se velký, asi vteřinový zásek. Na single-core toto nebylo (přesněji ten zásek trval asi 0,1s). Kvůli tomuhle jsem musel změnit timedemo.

A k tomu winraru - zda sa ze na normal kompresii DC pridava viac vykonu, viz http://techreport.com/forums/viewtopic.php?t=43417 (scrollnite asi do stredu stranky, je tam dlhsi post kde je to porovnane) - a tiez nastava otazka, ci ma vobec best kompesia zmysel, ak je o tolko pomalsia a iba o trocha lepsia - ale to sa bude lisit samozrejma podla vstupnych dat a preto je podla mna najlepsia moznost porovnavania vykonu winraru na roznych zostavach vstavana moznost benchmark
Zajímavý odkaz. Díky! První test je příliš malý a chyba měření veliká. Ale ten druhý je zajímavý.

Best - 250s vs. 268s (bonus +7 %)
Normal - 183 vs. 232s (bonus +21 %)

To je dost smutné, výsledek na Best je prakticky to samé, co vyšlo mně. Asi se všichni shodneme, že většina znalých komprimuje na Best.