ale ja som prave pisal, ze nemam pocitac len na hry a ze vyssi vykon procesora vyuzijem aj inde a preto je pre mna prijatelnejsia kombinacia procesora a grafiky za priblizne rovnaku cenu
pretoze vysledky zavisia od dat, mozno od rychlosti disku atd. a preto je vo winrare moznost benchmark, kde su komprimovane nahodne generovane data. Myslim ze porovnavat by sa malo podla tohto benchmarku, pretoze ten eliminuje aj vplyv disku.
nikde, tak ako asi nezozenies v podstate ziadny iny procak ktory ti za rovnaku cenu da rovnaky vykon
kto vravi ze nie je mozne ho vyuzit? To je ako keby si povedal, ze kedze vacsina programov nepouziva SSE, tak tam nie su.
Ale zopar programov (a su to prave tie "pomale" - na ktore treba dlho cakat) ich vie vyuzit.
tak niekde som nasiel, ze program 7-zip je tiez multithreaded, takze ak sa nepaci winrar, tak mozes pouzivat 7-zip
no bohuzial, nova doba. dnes sa niektory programatori ani neobtazuju opravovat chyby a vydavat patche ale radsej robia hned dalsiu verziu programu (staci spomenut napr. bf2)
ale sposobi to, ze v pripadoch kedy je obmedzenim procesor, to pojde lepsie
ak raz pridu do stadia, ze budu chciet aby bol ich program vykonnejsi, tak toto bude dobra moznost ziskania vykonu
no to prave nie, povedal som ze nejde paralelizovat pod istu "granularitu", a zatazove programy, ktore trvaju napr. hodinu, myslim ze nemaju problem rozdelit celu ulohu na dva velke podvypocty, z ktorych kazdy potrva pol hodinu
podme sa na to pozriet opacne - z pohladu drahsieho procesora. Aky single core si mozem kupit za cenu DC? v pripade x2 3800+ si kupim 4000+. Tento ma o 20% vyssiu freq. Vacsinou bude rychlejsi, aj ked obcas nie. Zavisi to od toho, na co ho pouzijem.
Ale ak sa na celu vec pozriem z pohladu overclockera, tak oba procesory dostanem po OC na priblizne rovnaku frekvenciu. Potom ma ale DC vyhodu este jedneho jadra.
To je ako keby si tvrdil ze e6400 ma lepsi pomer cena vykon ako e6600, lenze 6600vka ma vyssi nasobic a viac cache. Ak aj oba procesory dostanes na 3.6ghz (na co v pripade e6400 potrebujes drahsiu dosku ktora da 514fsb), stale vdaka vacsej cache ma 6600vka vyssi vykon.
Takze pre overclockera ma zmysel procesor, z ktoreho dostane max. vykon, ale tento musi byt za co najnizsiu moznu cenu.
Teda, ano aj z x6800 dostanem 3.6g, ale lepsia volba je e6600. Podobne je to pri DC vs single core. Oba pretaktujem na rovnake max. freq, ale DC bude mat stale vyhodu druheho jadra, ktore moze v pripade potreby vyuzit.
mal som p4 s HT a tych zasekov bolo menej, takze viem co mozem cakat
skor ja som bol prekvapeny ze po prechode na k8 single core nastali obcas zaseky na miestach, kde som to necakal
A k tomu winraru - zda sa ze na normal kompresii DC pridava viac vykonu, viz http://techreport.com/forums/viewtopic.php?t=43417 (scrollnite asi do stredu stranky, je tam dlhsi post kde je to porovnane) - a tiez nastava otazka, ci ma vobec best kompesia zmysel, ak je o tolko pomalsia a iba o trocha lepsia - ale to sa bude lisit samozrejma podla vstupnych dat a preto je podla mna najlepsia moznost porovnavania vykonu winraru na roznych zostavach vstavana moznost benchmark