Naposledy upravil Ssnake; 26.08.2006 v 00:09.
aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
Acer 1810T
www.highdef.cz
mno, nechci se prit s Jezevcem jelikoz on se na rozdil ode mne vyzna v zakonech, ale brano selskou logikou se mi tohle zda dost pritazeny za vlasy. Jinak receno - urcite tam je nejakej hacek, jako ze to musim prokazat jinak (registrace na M$), ze doklady muzu mit jen rok, nebo nebo neco podobnyho. Nevereim, ze by to bylo tak jednoduche jak to vypada.
Jinak kontrola je nerealna i toho duvodu, ze napred jim soud musi vydat povoleni k prohlidce - a to vyda jen na zaklade dukazu, ktere musi predem shromazdit (treba kdyz budes prodavat SW v Annonci)
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Jak sem rek, kotrola/dokazovani u cloveka, kterej trebas nenabizi SW na netu je naprosto mimo realny dosah. Staci kdyz rekne "koupil sem si to". Jak by mu asi tak nekdo dokazal opak ? Nevim o zadnym zpusobu jakym by to slo.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
A co třeba tak, že by musel říct, kde si to koupil? SW se nesmí prodávat "z druhé ruky" tzn. musel nakoupit u nějakýho prodejce (= podnikatele) a i kdyby ten doklad nemusel mít ten kupující, tak ho přece nějakou dobu musí mít prodávající. Nebo ne?
Pokud někdo "neví" kde ho koupil, tak už je to minimálně stejně podezřelý jako s tím baworem v průjezdu.
Naposledy upravil bukva; 27.08.2006 v 15:41.
Myšlení zkresluje realitu.
ty jsi i realu pamatujes, co si kde koupil? neco jineho je co jsi si koupil dnes, vcera a neco jineho, co pred tydnem, mesicem atd. Xkrat se mi stalo, ze se na mne nekdo z rodiny a znamych obratil, zda si nepamatuji kde a pripadne v jake akci/sleve koupil tu ci onu ted nefungujici vec. Ze se mne po koupi chlubil jaky je to skvely kauf.
AMD Dual core Opteron 170@2600Mhz [260*10] 1,392Vcore, DFI LANPARTY nF4 nF4 SLI-DR, G.Skill 2Gb PC4000 HZ Series Dual Channel kit, BFG 8800 GT @774,1836x2046, Corsair HX620, LOGITECH MX510, SKYSTAR2 satelit, EIZO FlexScan L768 (6.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+)
vodnik: WB set od Pirse poslední revize, expanzka Cape Coolplex PRO 10, radiator Kadett E via Erty na nem Papst 4412 F/2GL, Eheim 1048 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm
Zrovna třeba u softwaru si to pamatuju a to klidně i do Invexu 1999. Třeba je to jen moje úchylka, ale software si člověk nekupuje zas tak často jako ponožky a vědět by to i mohl (a tím tuplem "noob", kterej stejně všechno spojený s IT kupuje v jednom obchodě ... maximálně ve dvou).
Jinak software se skutečně nesmí znova prodávat, už jen proto, že pokud ho zaplatíte, nestáváte se jeho "vlastníkem" a nemůžete dál převádět svoje práva (bez vědomí jejjich vlastníka). Ono to nějak jde, ale v zásadě je to složitý a musí se převádět licence (u her asi ne, ale u OS nebo dražších softů ano). Je to napsaný v EULA, kterou určitě nikdo nikdy nečetl (ale já jo)
Myšlení zkresluje realitu.
mno neznamenaj nic ale je to docela kseft...vim to protoze delam ve firme ktera je pro Microsoft tiskne a posila jejich zakaznikum
Jinak prace nicmoc a nalepku vam donest nemuzu...kazda je zavedena v systemu a sleduje se co se s ni deje a probihaj kontroly(a to vcetne odpadu)
jinak se ted zavadej nove nalepky...jsou papirove,maj uprostred diru a moc se mne nelibi,ty starsi byli lepsi![]()
https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla
Nechci se hadat, ale jak je to v pripade, ze Te uda na policii nejakej dobrak (dejme tomu dva ci vice), ze u tebe na navsteve videl piratska CD a ilegalni SW? Nemelo by uz toto postacit soudci pro vydani povoleni k domovni prohlidce? Navic nepovazuje se za trestny cin uz pouhe obchazeni ochran, tj. pokud mas nainstalovany SW ktery pro beh aplikace vyzaduje CD a Ty provedes emulaci ci crack, tak mas smulu a P CR uz nemusi nic vic dokazovat?
Dell D600
Co to je videl ? Jak muze vedet, zda jde o legalni/nelegalni uziti ? Vlastnit vypalena CD je naprosto legalni (zalozni kopie). Je to tvrzeni proti tvrzeni a IMO v tomle pripade je uplne jedno jestli to bude tvrdit 1 nebo 50 lidi, musel by exitovat primy dukaz. Protoze ve vsech pripadech by slo maximalne pouze o domenku a na zaklade domenky nemuzes nekoho obvinovat.
Viz predchozi, nemelo.Nemelo by uz toto postacit soudci pro vydani povoleni k domovni prohlidce?
Ne, timhle rozhodne zadny zakon neporusujes, jsi ze zakona opravnen provadet libovolne zmeny SW tak, aby plnil ucel pro ktery sis jej poridil. Tudiz i crack takoveho SW je naprosto legalni a velmi snadno zduvodnitelny (chci poslouchat audio CD/pouzivam mnoho ruznych aplikaci a nemuzu si neustale hrat na diskoteku/ochrana koliduje s jinou aplikaci ...)Navic nepovazuje se za trestny cin uz pouhe obchazeni ochran, tj. pokud mas nainstalovany SW ktery pro beh aplikace vyzaduje CD a Ty provedes emulaci ci crack, tak mas smulu a P CR uz nemusi nic vic dokazovat?
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)