Citace Původně odeslal MV Zobrazit příspěvek
Ten Asus musi byt nutne u tebe (jakozto klienta vsesmerky)?
Jako nejjednodussi reseni bych videl dat asuse na vsesmer, nastavit klasicky mod AP. Vsechny ovislinky prepnout do rezimu klienta a asociovat je s asusem.
Ovislink u Tebe bude taky v rezimu klient a pichlej kabelem rovnou na ADSL router. Routovani (NAT) bych nechal primo na tom ADSL modemu. Pak bude stacit jako vychozi branu nastavit vsem zarizenim IP adresu ADSL modemu (samo IP z vnitrniho rozsahu). Az to bude fungovat, tak pak bych resil nejake zabezpeceni wi-fi spoju.
Snad jsem to napsal spravne, kdyztak me nekdo opravte...
ono by to takto šlo, ale muselo by být odevšad vidět právě na to AP (což bohužel není)

Pety: posílal jsem ti mail, ale postnu to ještě radši tu:

U toho ASUSu musíš nastavit, aby to běželo jako AP, připojení máš jako Cable Modem (pro ten asus). Nastav wireless - SSID (jak se bude tento bod hlásit). Pak tam nastav WEP klíč (128-bit). ten si dobře zapamatuj
Někde by tam potom mělo být něco jako IP Config. Tam nastav vnitřní IP rozsah (třeba 192.168.1.X). Najdi kde je DHCP a zapni jej.

To by mohlo být zatím k tomu asusu všechno (doufám )

ty ovislinky, ten jeden nastavíš vždy jako client, dej mu tam někde Site Survey, najdi svůj vysílací bod a na ten se připoj. Nezapomeň vyplnit WEP klíč. U Ovislinka NEZAPÍNAT DHCP server, nastav tam jenom klienta. Kabelem to propoj na dalšího OVISe a toho zase nastav jako AP, takže znova nastavit WEP klíč, tentokrát dej jiné SSID.

mno a takto to utvoříš pro všechny.

btw. snaž se mít rozložené kanály na vysílání co nejdál od sebe (Asus třeba 1, další klient 12, člověk úplně na konci daleko třeba 3 atd)...

kdyby cokoliv jsem na mailu...