Každý zdroj je nutné bastlit tak, aby byl tichý. Co můžu soudit, tak větrák v GLNku je sice hlučnější než jinak vynikající Nexus Real Silent 120mm, ale to právě proto, že má kuličková ložiska (... jako každý jiný zdroj). Aerodynamický hluk je minimální, neboť i otáčky jsou za běžného provozu minimální.Původně odeslal frelich
Nic. Mám rádio půl metru od počítače a hraje pořád dobře.Původně odeslal frelich
Ukaž mi nějaký, který nemá. 99 % zdrojů je vybaveno právě tímto typem, popřípadě obdobně hlučným.Původně odeslal Tinky linky
Protože běží na vysokých otáčkách. Princip magnetické levitace je ale za jinak stejných okolností nejtišší, neboť tam nedochází k tření. Například německý vlak Transrapid MagLev TR08 má při stejné rychlosti několikanásobně nižší hlučnost než kolejová vozidla - http://www.transrapid.de/cgi-tdb/en/...e96f5f&a_no=48Původně odeslal Tinky linky
Může chladit naprosto bez problémů. Tvoje tvrzení se absolutně nezakládá na pravdě. Schválně si vyzkoušej, jak dobře se chladí například disk s pomaluběžným větrákem vs. když se nechladí vůbec. U něj máš taky plochu bez žebrování (... která se obvykle beztak špiní prachem, čímž se u ní snižuje plocha až pod úroveň rovného řešení). Hladké chladiče lze naopak považovat za výhodu (pokud zvládnou svojí práci), protože jednak nepotřebují údržbu a za druhé způsobují menší hluk.Původně odeslal Tinky linky
Stále mi prostě vychází, že Fortron GLN je kvalitou se Seasonicem rovnocený (nebo téměř rovnocený), přičemž je s ním možné dosáhnout menší hlučnosti.