Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Jsem lama,nerozumím tomu, ale musím zprovoznit wifi síť, pomůžete ?

Standardní Jsem lama,nerozumím tomu, ale musím zprovoznit wifi síť, pomůžete ?

Ahoj, vím, že by bylo ideální přenechat to někomu, kdo to už někdy dělal a aspoň
    trochu tomu rozumí, ale nejde to jinak. Nikdy jsem nic podobnýho nedělal, takže
    jestli se budu blbě ptát, tak mě hned nezabijte. Pokud víte o nějakým návodu pro blbý, podle kterýho bych to mohl zbastlit, budu vám vděčný a třeba vás nebudu
    tolik otravovat.

Topologie : u mě ADSL modem XAVI 8122r (4-portový, umí routovat)
    ASUS WL-500gPremium
    na všesměrový anténě a u klintů OVISLINK 5460

Tak a co a jak mám nastavit, aby to bezproblémově fungovalo.
    Tedy ode mě NET ke všem ostatním a komunikace mezi jednotlivými klienty
    a mnou. Bude to síť určitě do 10-ti uživatelů.

Vím, že chci hodně, ale bez pomoci to asi nerozjedu ( i když jsem si myslel, že jo )

Předem děkuju všem, kteří mi pomůžou.

Standardní Re: Jsem lama,nerozumím tomu, ale musím zprovoznit wifi síť, pomůžete ?

Tož chlapi, vážně se tu nenajde nikdo ze zdejších wifi guru, kterej by se slitoval a pomohl mi s tím ? Pokud to jinak nepude, jsem ochoten i nějak
    finančně podpořit chuť ztrácet čas s lamou mého kalibru.

edit : demo ASUS WL-500gP
    http://www.joyce.cz/data/webadmindemo/ASUS/WL-500gP/
    položky nastavení OVISLINK 5460
    http://802.11b.cz/ACCESS-POINTY/OVIS...WISP-MODE.html
    Naposledy upravil pety; 20.08.2006 v 14:05.

Standardní Re: Jsem lama,nerozumím tomu, ale musím zprovoznit wifi síť, pomůžete ?

Haló, je tu někdo, prosím, pomozte mi, je to velmi naléhavé a já fakt nevím, jak do toho.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

A musíš na to používat nutně tento HW? Přijde mi to dost komplikovaný, při dnešních cenách ADSL Wifi routerů bych šel do nějakýho , co má rovnou WIFI (tak za 2-2 a půl tisíce ho seženeš) a bylo by to v klidu?

A jinak k současné "sestavě" - už máš něco nastaveno, nebo máš jen haldu HW a nezprovoznil jsi ještě nic?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Hardware už je doma, zprovozněno prakticky nic.
    Zkoušel jsem nastavovat router a jedno AP, ale nedařilo se mi.

edit : přikládám aspoň náčrtek topologie, není to úplně přesný, ale tak jak je to
    nakreslený by měla bejt přímá viditelnost
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil pety; 21.08.2006 v 12:59.

Citace Původně odeslal pety Zobrazit příspěvek
    Hardware už je doma, zprovozněno prakticky nic.
    Zkoušel jsem nastavovat router a jedno AP, ale nedařilo se mi.

edit : přikládám aspoň náčrtek topologie, není to úplně přesný, ale tak jak je to
    nakreslený by měla bejt přímá viditelnost
    Napis co ti funguje a cos udelal, reknu ti kde delas chybu, na vic nemam cas a uprimne ani chut.
    ITF FreeNet Liberec

Na asusu jsem zkusil povolit DHCP, režim HOME GATEWAY, vypnuto fltrování MAC
    Nenastavoval jsem žádné šifrování.
    Na ovisu jsem nastavil režim AP, DHCP klient, toho asuse viděl, ale nechtěl se k němu připojit. Kanály jsem nechal na auto, zkoušel jsem nastavit konkrétní kanál, nic. Nastavil jsem na ASUSU přidělení IP podle MAC, ale toho ovise nevidí.

Možná píšu nesmysly, fakt do toho nevidím.

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Ten Asus musi byt nutne u tebe (jakozto klienta vsesmerky)?
    Jako nejjednodussi reseni bych videl dat asuse na vsesmer, nastavit klasicky mod AP. Vsechny ovislinky prepnout do rezimu klienta a asociovat je s asusem.
    Ovislink u Tebe bude taky v rezimu klient a pichlej kabelem rovnou na ADSL router. Routovani (NAT) bych nechal primo na tom ADSL modemu. Pak bude stacit jako vychozi branu nastavit vsem zarizenim IP adresu ADSL modemu (samo IP z vnitrniho rozsahu). Az to bude fungovat, tak pak bych resil nejake zabezpeceni wi-fi spoju.
    Snad jsem to napsal spravne, kdyztak me nekdo opravte...
    Naposledy upravil MV; 21.08.2006 v 23:58.
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Junior Member
    Věk
    41
    Vliv
    231

Citace Původně odeslal MV Zobrazit příspěvek
    Ten Asus musi byt nutne u tebe (jakozto klienta vsesmerky)?
    Jako nejjednodussi reseni bych videl dat asuse na vsesmer, nastavit klasicky mod AP. Vsechny ovislinky prepnout do rezimu klienta a asociovat je s asusem.
    Ovislink u Tebe bude taky v rezimu klient a pichlej kabelem rovnou na ADSL router. Routovani (NAT) bych nechal primo na tom ADSL modemu. Pak bude stacit jako vychozi branu nastavit vsem zarizenim IP adresu ADSL modemu (samo IP z vnitrniho rozsahu). Az to bude fungovat, tak pak bych resil nejake zabezpeceni wi-fi spoju.
    Snad jsem to napsal spravne, kdyztak me nekdo opravte...
    ono by to takto šlo, ale muselo by být odevšad vidět právě na to AP (což bohužel není)

Pety: posílal jsem ti mail, ale postnu to ještě radši tu:

U toho ASUSu musíš nastavit, aby to běželo jako AP, připojení máš jako Cable Modem (pro ten asus). Nastav wireless - SSID (jak se bude tento bod hlásit). Pak tam nastav WEP klíč (128-bit). ten si dobře zapamatuj
    Někde by tam potom mělo být něco jako IP Config. Tam nastav vnitřní IP rozsah (třeba 192.168.1.X). Najdi kde je DHCP a zapni jej.

To by mohlo být zatím k tomu asusu všechno (doufám )

ty ovislinky, ten jeden nastavíš vždy jako client, dej mu tam někde Site Survey, najdi svůj vysílací bod a na ten se připoj. Nezapomeň vyplnit WEP klíč. U Ovislinka NEZAPÍNAT DHCP server, nastav tam jenom klienta. Kabelem to propoj na dalšího OVISe a toho zase nastav jako AP, takže znova nastavit WEP klíč, tentokrát dej jiné SSID.

mno a takto to utvoříš pro všechny.

btw. snaž se mít rozložené kanály na vysílání co nejdál od sebe (Asus třeba 1, další klient 12, člověk úplně na konci daleko třeba 3 atd)...

kdyby cokoliv jsem na mailu...
    Usually the mistake is between the chair and the computer...

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Citace Původně odeslal wlcheck Zobrazit příspěvek
    ono by to takto šlo, ale muselo by být odevšad vidět právě na to AP (což bohužel není)
    Tak potom je to schema spatne nakreslene? podle nej je ze vsesmerky vsude videt BTW nezapinal bych WEP, to je otazka prolomeni par minut a akorat zere pasmo, kdyz uz zabezpeceni, tak WPA (WPA2 tusim ovis neumi ?!?).
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Pety: posílal jsem ti mail, ale postnu to ještě radši tu:
    Nepřišel, divný, ale díky.

Všem, kteří se mi snažili pomoct děkuju, nakonec jsem našel pomoc mimo fórum.
    A těm, kteří to tu četli, uměli pomoct a nepomohli, děkuji z celého srdce.

Pokud nikdo nemá námitek, LOCK PLS.

Citace Původně odeslal pety Zobrazit příspěvek
    Nepřišel, divný, ale díky.

Všem, kteří se mi snažili pomoct děkuju, nakonec jsem našel pomoc mimo fórum.
    A těm, kteří to tu četli, uměli pomoct a nepomohli, děkuji z celého srdce.

Pokud nikdo nemá námitek, LOCK PLS.
    No vidis, skoda, ze jsem Ti to nedoporucil rovnou .

http://www.justfuckinggoogleit.com/
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. PC nabíhá až na druhej pokus! UŽ 10 DNÍ JEDE OK!!!
    Založil Vykuk v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 134
    Poslední příspěvek: 10.06.2006, 19:39
  2. Prubeh reklamace Graficke karty Geforce FX-5200u ve firme...
    Založil corwin1 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 08.08.2004, 12:28
  3. OEM GeForce FX5200, 5200Ultra, 5600XT nebo ATI 9200 Radeon?
    Založil jedle v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 14.02.2004, 13:44
  4. Athlon XP2400+ problém - z 2GHz na 1,5GHz
    Založil NiHique v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 27.11.2003, 09:40
  5. LiteOn 48*24*48 - pár poznámek/podivností...
    Založil 24-bit v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 23.04.2003, 07:10

Pravidla přispívání