Citace Původně odeslal IntEx
2 ZB:
Tak snad to nebudu meset resit tak vostre ! Ale ty mluvis o "prodejce naval prachy", ale ja to budu posilat do servisu, takze prodejce vlastne uplne vynecham. Tedka jsem na strance servisu (www.sil.cz/reklamace_hyundai.htm) cetl, ze prej mam hradit cestu monitoru do servisu a zpatecni ze hradi servis. To snad ne, vzdyt teda ma to podle zakona hradit cely, ne? A tedka jeste k ty zavade: Pokud ta DDC informace byla odstranena resetem EPROMky (kterou jsem ja neudelal), da se nejak poznat, kdy byla resetovana? Abych z toho nevylezl, ze jsem to zavinil ja a ze mam smulu. To by mne dost nastvalo ! A jeste to piskani, existuje nejaka emise, ktera urcuje, jak to ma piskat? Popr, jak mam do reklamacniho protokolu napsat, ze mi to piska, ale hlavne v tom rozliseni 640*480 a pri nejaky svetly barve? Nebo to tam nemam uvadet, protoze to nemusi bejt zas tak silny piskani (ale kdyz hrajete nejakou hru, tak ji to docela votravi!) a napsat tam jenom tu nefunkcnost PnP? Ale to by mne mohli omlatit o hlavu. No dost se toho bojim! Diky za odpovedi!!!
to je blbost, predpokladam zes to nekoupil jakopodnikatel ?, podle OZ podivej se do pramenu ti muze prodejce maximalne nabidnout, ze to mas dopravit do servisu, ktery je maximalne tak daleko jako ej nejblizsi prodejna/pobocka prodejce. Je ale vzd yna tobe kde to u prodejce uplatnis, ale mela by to byt ta nejblizsi pobocka z duvodu nutnych nakladu, to co prebyva, by ti pak nemuseli zapalti.. ale prijmout ot musi kterakolvi pobocka zvlaste ta nejblizší... to je nabeton... pokuds to kupovla podle obchodu jako podnikatel pri podnikatelske cinnosti-tak se sblbej... tam si muze prodejce dohodnout cokoliv...
predpokladam zes kupovla jao fyzicka osoba - nepodnikatel.. pak to jede podle OZ at si prodejce tvrdi cokoliv, do servisu bych to rozhodne neposilal (rizika prepravy apod...)

viz:

§ 625

Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího,
u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden
jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího
nebo v místě pro kupujícího bližším
, uplatní kupující právo na
opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy.
Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě
dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.

je fakt, ze rpodejci to zkosui nedavno to jeden zkusil zrovna u monitoru i na me... ale nakonec pochopil, ze ja nejsem debil a musel si to poslat sam... coz je ze zakona jeho povinnost...

pokud budes ale tak "chytrej" a posles si to sam.. tak si nauctuj i balne to muze byt i nekoliks et.. cestu na postu apod.. vseš ale az po oprave...

pokud nebude chtit platit... zalobase vyplati i kdybs ji mel delat bez advokata... sice nedostanes NPZ (nalkady pravniho zastoupeni) a sle vsechnyrpachy dostanes i s urokama... to ti grantuju! (za predpokladu zes kupovla jao nepodniaktel podle OZ)