Pokusim se sepsat vesechno co me zajima, at tady porad nezakladam nove temata:

1) při startu mi to hlasi ruzne chybove hlasky
ismond: /lib/modules/2.4.20 nazev souboru … failed
bouzel to leti moc rychle a ja to nestihnnu opsat, abych to sem mohl dat presne, zkousel jsem prikaz dmesg|more, ale tam tady ta hlaska není, psal jsem o radu a dosla mi tahle odpoved:

Pise se tam, ze prikaz dmesg se da nastavit do urcite hloubky a ze to muze byt prave duvod, proc ten prikaz nevypise to /lib/modules…
Vypis toho dmesg se pry da ulozit do souboru…

Ja ale nevim, jak to nastavit, aby to tam vypsalo i to /lib/modules…. a jak to nastavit na ten vypis do souboru, abych sem potom mohl dat presny chybovy hlasky…

2) mam problem s instalaci NVIDIA ovladace 4363.run.
v MDK to normalne slo, ale ve slacku to hlasi:

No precompiled kernel interface was found do match your kernel would you like the installer to attempt to download a kernel interface for your kernel from your NVIDIA ftp site?
Dal jsem ne, protože v linuxu nemam funkcni pripojeni k internetu…

Sem to jeste zkousel spustit takhle:
sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-4363.run --kernel-name=2.4.20
Tohle uz o tom kernelu nic nehlasilo, normalne se to nahralo, ale po restartu X zadny logo NVIDIA . V konfiguracnim souboru x86Config není zadna sekce driver nv

Je divne, ze sem ani nenastavoval X server, hned po instalaci jsem dal startx a X normalne nabehly…
Pritom v konfiguraku x-sek je File generated by xf86config

3) Ma Slackware nejakeho spravce balicku?
4) Při spousteni se mi objevuje detekce HW, musí to tam byt? (Teoreticky,když uz to jednou detekoval, tak by si to mel pamatovat ne?)
5) V X Serveru mi nefunguje kolecko mysi, jak reknu xkam,ze tam je?
6)Da se nejak nastavit, aby se při startu zapinala klavesa num lock?
7) Stále se mi nedari najit vhodnou klavesovou mapu – uz jsem zkousel:
cz-lat2map, cz-us-qwerty, ted mam cz.map.gz,to je asi nejlepsi, ale když chci napsat --
musim pouzit minus na numericke klavesnici.

Zatím vse….