Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
Načo ti bude/je 32GB ram? Ja viem, nie je to drahé, ale zaujalo ma to. Pre prácu s fotografiami to je pramálo podstatné (neviem o softe, ktorý by to vedel využiť) ak teda neplánuješ mať tak 20GB z toho ako RAM disk, do ktorého by si robil RAW cache (Lightroom). Tá by ale aj tak nebola nejak zásadne prínosná voči cache na solídnom SSD.
Prakticky tak, jak říkáš - drahé to není a nechci za 2 roky řešit, které paměti k tomu přidávat, aby to fungovalo dohromady. Jak to dokážu využít uvidím, rozhodně doufám, že ten procesor zvládne víc věcí najednou... A když v nejhorším dojde na RAM disk, tak taky ok .

Najväčšia brzda bude a stále je úložisko, s ktorým pracuješ a to je u fotografii pevný disk - takže ak ide o absolútny výkon, rezervy hľadaj v úložisku. To čo tam máš skutočne nie je najrýchlejšie - nemám skúsenosť so spolahlivosťou ale prečo nie Intel 520? Alebo tie Crucialy dva v R0
No, jak kdy - teď mi počítač kulhá na CPU a RAM, SSDčko nenakrmí ani náhodou. Sandforce nechci, má imho až moc problémů (např. hláška "Intel did go on record saying that the 520 is expected to have far fewer F4/F7 BSODs than any other SF-2281 drive." je pro mě čisté no-go) a jeho featury zrovna na fotky moc dobře nefungují. Věděl bys, jak je to dneska s odolností R0 při pádech systému? Pokud je to rozumně stabilní, změním na dva Crucialy .

Inak toto (výkon pri fotkách) som po nákupe D7000 začal trochu riešiť tiež - zrazu je môj počítač vcelku sračka pocitovo pri tých 16mpix 20MB súboroch. Asi to nakopnem SSDčkom alebo sa naučím trpezlivosti
SSDčko to změní dost, ale jak říkám, mně to dlouhodobě nedává ten zbytek - a od té doby, co je konečně všechno potřebné v 64-bitu a třeba C1 teď konečně umí využít všechny jádra včetně HT, tak se ty procesory poznají až bolestně moc. Jinak D7000 je imho ještě ok (s SSDčkem), k D800(E) by měl být brutal komp ve standardním příslušenství .