Conroeman má pravděpodobně pravdu, že by mu velký pasiv pomohl. Z mého OC pokusu vyšlo najevo, že není problém nachladit tekutinu na určitou teplotu...ale udržet jí už problém je. Vyřeší to buď více kapaliny a nebo lepší chlazení radiátoru. To samé bude platit i pro měděný chladič...ten bude schopný naakumulovat více chladu, tím bude ohřev pasivu déle trvat a tedy bude mít víc času na lepší OC a benchmarky. Včera v noci jsem se pustil ještě jednou do pokusů. Bylo -9 a já jsem přehodil 220V větráky na paralel a papsta dal na 14V. Rozhodně to pomohlo chlazení tekutiny a teplota mi nikdy nešla přes nulu. Dokázal jsem jí nachladit na -5 a při benchmarku se oteplila na -3. Teplota cpu při puštění win byla 32C. na 1.5V a 4900MHz. Lepší chlazení mi dovolilo projet superPi na 4900MHz...na 5GHz jsem se nedostal, to bych v chlazení musel přitvrdit a podle předpovědi už se bude jen oteplovat. Škody že jsem netestoval z neděle na pondělí...to tu bylo -18C.

Věřím že se jde s kompresorem dostat mnohem dál i když v případě Conroemana bude třeba procesoru hodně přikládat voltíků. Typuju že můj kousek by se za 5 a víc dostal s pouze 1.6V Přeci jen pro 4.9 mu stačí 1.5V.
Sestavu jsem rozebral a vše bude na prodej. Teď budu trápit můj slušný i5.

Tady je výsledek superPi při 4.9GHz ramky mám dojem 980MHz 5.4.4.13 Bohužel nedaj CL4 ani při 2.7V (a to byli fakt drahý).

11.5.jpg

Zde foto teplot vzduchu a kapaliny:

tepoloty.jpg

a ještě foto námrazy na bloku

namraza.jpg