Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
RAW zpracovávám už nějakou dobu výhradně v CaptureOne, který mi dává nejlepší výsledky a mimo možnosti lokálních úprav umí asi všechno, co bych kdy od konvertoru chtěl. Bibble jsem měl rád, ale 4.X je dávno překonaný a 5 je podle mého odzkoušení beta ve vývoji, která mi dává velmi špatné výsledky. V CaptureOne používám pro většinu fotek automatické presety, které odvádějí dobrou práci, zvlášť pro doostření, odšumu často ubírám, pokud je cílem tisk na A3 a větší, tak to beru manuálně.
Jo finalni Bibble 5 je tak trochu betaverze porad, pro me ucely jen omezene pouzitelna, navic ted do nich ryju kvuli nekolika docela zasadnim bugum (a ikdyz jsem jim skoro napsal i kod, stejne o tom nechcou ani slyset). Viz. napr. moje hratky se vstupnima ICC profilama: http://tomas.bzatek.cz/tmp/B5_profiling_sucks/

Na CaptureOne jsem slysel zatim jen samou chvalu, musim to nekdy vyzkouset (dokonce bych byl kvuli tomu ochoten koupit Maca, o kterem jsem beztak uz premyslel).

Jinak diky za nazory, ale ke komercnim doostrovacim softum se ted jen tak asi nedostanu.