Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
Jasne, takze hlasky nekterych aplikaci typu "mas vypnuty swap, smolka" byl asi prelud. To ze widle zacnou chroupat vyhradne pri prepinani aplikaci je ciste nahoda ze ? To ze trva u nekterych aplikaci jejich prepnuti na popredi i minutu a disk se pri tom muze zblaznit to je taky nahoda.

Pravda, ono to mozna neni swapem, ono to je trebas tim, ze widle daj unload dllka, ale to by pak ta aplikace na pozadi bezela asi dost tezko nemyslis ?

Ve vsech pripade k dispozici min 2GB RAM.
to sa tu budeme dohadovat do nekonecna, tak si daj trochu prace odsledovat co to sposobuje, nie je to take zlozite, ja som nejake fakty poskytol, ale ked nie som osobne pritomny, tak bez kristalovej gule asi tazko mozem nejako konkretnejsie argumentovat
subor mapovany do pamati moze byt akykolvek subor, ktory aplikacia pouziva, nie len subor s kodom

okrem toho ak aplikacia hlasila, ze je vypnuty pagefile, tak asi ma na to dovod a chce alokovat viac pamata ako je mozne
co ak chcela alokovat napr. 1GB ale jednoducho nebolo dost miesta,
co ak by zaalokovala napr 1GB a nakoniec by z nej pouzila pouzila 1MB?
prisiel by si zbytocne o 1GB RAM v pripade, ze je pagefile vypnuty
v pripade, ze je pagefile zapnuty pouzilo by sa len tych 1MB, pretoze Windows poziva tzv. "lazy" alokator, a alokuje fyzicku pamat az ked dojde k vypadku stranky