Myslim ze se prete naprosto zbytecne panove...
ja bych to shrnul tak ze jsou tri zasadni postoje k tyhle veci
1)lidi co jdou po price/performance ratio a jsou ochotni v urcitem smeru ustoupit (nekomu nevadi ze cerna neni cerna, nekomu ze monitor maze, nekomu zase ne uplne dokonale barvy)
2)lidi co chteji temer to nejlepsi co jde za jeste zaplatitelnou castku koupit i presto, ze maji danou vec jen jako konicek "nadoma". (Tam je to podobne jako u audia... ale to by zase patrilo jinam) Pochybuju ze tadle skupina lidi nejak vyrazne benefituje z vlastnosti daneho zarizeni, napriklad ze fotka upravena tim clovekem na CGcku posadi ostatni naprdel proti fotce upravene na HP2465. Co si budeme povidat, v tomdle pripade jde vic o um daneho cloveka nez o pristroj samotny.
3)lidi kterym vadi spousta negativnich vlastnosti a blbe se s nimi smiruji, zaroven si ale sami pred sebou nedovedou vnitrne opodstatnit vysokou investici do profi zarizeni, kde uz pak pomer price/performance silne pada na hubu. Zvlast kdyz takova vec neslouzi k dalsimu vytvareni pridanych hodnot tzn. nezaplati se....a tam se hrde hlasim ja
Takze ja napriklad chapu pro domaci amaterskou urpavu fotografii preferenci Eiza S2431 nad HP2465 ,ale uz mi nepride adekvatni rozdil mezi S2431 a CG ekvivalentem.
Pro prepress bysme se pak bavili o necem uplne jinem...