Ohledně té voltáže a odcházení procesoru, to je určitě pravda, ale vemte si kdyby vydržel ten procesor rok, tak investice jednou za rok 2tis. kč do procesoru, na kterém ušetříte mnoho tisíc, když počítám cenu stejně výkoného procesoru jako c2d na 3 a více GHz, tak se to stále vyplatí.
Já musím změřit výkon cpu, jaký je tam rozdíl třeba 3GHz oproti 3,3-3,4 jestli má cenu tam do něj pouštět 1.5V, kde opravdu topí jak šílenej, to už je podle mě hranice, protože při větší voltáži by se při orthosu ten procik musel roztéct.
Měl jsem v biosu 1.5V a ždibíček ale ve win to ve vysledku kolísalo mezi 1.5 až 1.55V, a procik na 3.6 postnul ale nenabootoval, na 3.5 se to bylo nestabilni na 3,43 se to jevilo jaks taks stabilni ale při orthosu nestíhá GeminII odvádět to teplo z povrchu jádra. Ná jádře bylo přes 80stupnu (opravdu z jádra, senzor s patice ukazuje vetšinou tak 68 ), a chladič byl vlažnej, a nemyslím si, že bych ho špatně nasadil, při 3.3GHz 1.45V v burnu tak 65 max. Vychazim z predpokladu, ze pokud by byl chladic spatne nasazen, tak teplota senzoru v patici bude vetsi, a ne vzdy tak 12-15stupnu nizsi. Ta vysoka teplota v jadru je podle me dana jen mistnim zahratim, a prodlevou nez se teplo protlaci skrze heatsink na jadru k povrchu geminu.
Ale projistotu, to o víkend rozeberu a překontroluju, třeba u pasty sem se řídil heslem méně je více. Dal jsem tam opravdu microskopickou vrstvičku téměř průhlednou, jelikož povrch Geminu je krásně vylapovaný, jediná možnost, že by byl trošku nakřivo, ale při dotažení matek se mi jevily všechně přesně na závit stejně zaroubované.
Edit: dnes este jdu pro 2x 12cm akasy tak uvidíme či to stím něco udělá, ted jsem tam měl jen dvě osumdesátky.