Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
Kazdopadne tedy beres zpet tvrzeni, ze 5EE potrebuje stejne disku jako 5?
Ano, potřebuje stejně disků jako level 5 ve funkčně stejné konfiguraci. Při výpadku se chová také stejně jako RAID5 s hot-sparem. Vůbec jsem neuvažoval s tím, že by někdo používal RAID5 s více disky bez alespoň jednoho hot-sparu, ale evidentně jsem se zpletl. Nikde jsem netvrdil, že je něco "hned", na RAID5 zvlášť není "hned" nic.
Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
Jinak to co IBM nazyva 1E se v linuxu nazyva 10, tedy RAID-1 i na lichem poctu disku ktery navic vyborne skaluje pri velkem I/O zatizeni. Je to v tom odkazu take.
Nevím, co se jak nazývá v Linuxu (jakpak je to s tím RAID3?), ale tomuhle už vůbec nerozumím - pokud se v Linuxu nazývá 1E 10, tak jak se proboha nazývá standardní 10? Fakt nechápu, jestli je Linux natolik speciální, že nemůže ani respektovat standardní značení a specifikace a my se tady pak bavíme o něčem, co se jmenuje např. "RAID5", "RAID10", atp. a přitom každý mluvíme o něčem jiném? Jinak hlavní gain u 1E v podání např. IBM je v schopnosti readu a la RAID0, pokud to tak má Linux, tak dobré - většina ostatních řadičů s podporou 1E touhle funkčností neoplývá.