Výsledky 1 až 25 z 157

Téma: Quad Core a OC ??

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Quad Core a OC ??

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    Ten vypocet mas spatne, protoze 1kW/h stoji cca 4kc, tedy 1W/h 0.004kc, takze 50Wx24x365*0.004=1752kc/rok.
    Nevím jak ty, ale já platím v RD za el. 1,11 Kč/kWh. To už si každý musí přepočítat na sebe. Takže jsem to spíš trochu přehnal, není to 650 ale necelých 500Kč.
    Ad vodni chlazeni: soucasne motherboardy jsou stavene na vzduchove chladice, ktere zaroven ochlazuji civky, kondenzatory, mosFETy, ale RAMky v okoli socketu, takze pokud tam mas jen vodni chlazeni, dost si snizujes jejich zivotnost.
    Koukal jsi se prosímtě na fotky té mojí sestavy? Z toho co jsi napsal tek asi nevíš jaké mám na desce kondenzátory, jaké má pasivní chlazení a co chladí paměti, GPU atd.
    Doporucuji nad CPU blok umistit nejaky vetrak.
    Nad CPU je větrák zdroje, který trochu toho tepla také odvádí, ikdyž jeho (Enermax Liberty 500W) automatická tepelná regulace točí otáčky do 1000, takže není naštěstí vůbec slyšet.
    Ad spotreba pocitace vs. veda: ja sam jsem dost aktivni prispevatel folding@home, v soucasne dobe na muj ucet pocita cca 28 CPU, z toho ale zadny nedela jen to, vetsina jsou kancelarske pocitace a zbytek servery bezici 24/7. Zastavam nazor, ze kdyby byl nejvetsim zdrojem ekologicke likvidace teto planety vyzkum, jako jsou napr. tyto distribuovane vypocty, tak jsme na tom jako planeta hodne dobre. Bohuzel tomu tak neni.
    Vítej mezi lidi, kteří chtějí svůj PC využít vždy naplno. Já o distribuovaných výpočtech sem psal z důvodu toho, že zde zazněla spousta názorů v tom symyslu že Quatro není jak naplno využít

Nyní k tomu oč téma hlavně je, tedy o OC Quatra.
    Včera jsem měl hodinku na ladějí přetaktu a zde jsou nové poznatky a výsledky:
    Mám revizi B3 VID 1,3V a včera se mně jej podařilo přetočit na stabilních 3,3Ghz.
    Voltáž CPU 1,425, FSB+0,25, paměti jsem nechal na 5-5-5-15 a podtaktu na 970Mhz (jsou to DDR2 1200Mhz) abych si byl jistej že případné chyby nejsou způsobené pamětima, ale žádné chyby nenastaly.
    Výsledky na testovacím balíčku BOINC budou zaneseny brzo do tabulky na kterou jsem již dříve odkazoval a výsledek v PCMarku05 v testu CPU je 10570bodů.

Pokud by někdo chtěl jakékoliv další podrobnosti, tak rád odpovím.

Jinak jsem s ladějím přetaktu v žádném případě neskončil, myslím že se dostanu ještě na lepší takt.

Další podrobnosti o svém Quad průběžně píšu (a nejen já) na naše fórum sem.
    Naposledy upravil forest CNT; 01.08.2007 v 10:47.
    Můj PC naleznete zde.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání