Výsledky 1 až 25 z 99

Téma: Nakup pres internet - odstoupeni od kupni smlouvy

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    298

Standardní Re: Nakup pres internet - odstoupeni od kupni smlouvy

Můj názor je, že pokud někdo něco nakoupí a chce na dokladu IČ, tak si to chce dát do nákladů firmy, chce to odpisovat... což ale může jen v případě, že to souvisí s jeho podnikáním, jinak dostane od FÚ přes prsty (nemusí to být jen zboží na další prodej), ale třeba počítač, tiskárna, kancl. vybavení atp. ale třeba i lednička nebo sporák, který máš ve firmě a využívají je zaměstnanci.

Tedy pokud mluvím za sebe (ne za Cybex), jakmile uvidím na dokladu IČ odběratele, automaticky mi to asociuje, že to má pro podnikání, jinak totiž není důvod, aby tam IČ bylo a nikdo nebude kontrolovat, zda daný člověk náhodou nemá živnostňák.

btw.: u těch darů (už jsem z vejšky pár let venku a mimo daňové poradenství), ale darováním věci firma šetří na daních a takovéto věci musí vstoupit do účetnictví firmy (a zase z něj vypadnout).

Edit: mám v čerstvé paměti, jak ke kamošovýmu otci měl přijít berňák na kontrolu a "chudák" stěhoval polovinu vybavení domu do kanclu... on to sice koupil jakoby pro sebe, ale prohnal to účetnictvím a odpisoval to a v tom je podle mne ten rozdíl, proto měl na kupních dokladech IČ. Kdyby to chtěl čistě pro sebe, tak tam IČ nemá a nemusí šaškovat, když za dveřmi zazvoní berňák
    Naposledy upravil Vykuk; 22.05.2007 v 08:03.
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ICQ pres WWW,ale ne od ICQ.COM??
    Založil Aldapo v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 23.03.2006, 08:56
  2. Nepracuje internet banking pres MS sdílení. (HTTPS protokol)
    Založil Pan_Jan_83 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 21.07.2005, 19:48
  3. Pošta?!
    Založil sot v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.10.2003, 10:49
  4. Odstoupeni od smlouvy
    Založil IntEx v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.08.2003, 18:38
  5. Odstoupeni od smlouvy