Citace Původně odeslal Matio Zobrazit příspěvek
- servisní náklady a škody způsobené nefunkčností systému: Myslím, že tohle mě jako soukromou osobu opět nemusí zajímat. Neumím si představit, jak budu IBM v případě ztráty dat dokazovat, že mi kvůli tomu utekla zakázka například za 100 000kč. ...
To je omyl, v reálu to nebudeš při dodržení záruk dokazovat nikomu, ale jde o to, že pokud jeden notebook budeš mít opravený v jednotkách hodin on-site a druhý budeš někam posílat a týdny čekat, tak uvidíš, co je rozdíl v záruce a za co platíš.
Citace Původně odeslal Matio Zobrazit příspěvek
Ale ani tak si nejsem jistý, že by IBM nabízelo o tolik vyšší komfort a zvítězilo u mě...
IBM T nabízí kvalitnější celkový návrh, kvalitnější součástky, kvalitnější zpracování, celkově vyšší funkčnost a delší fyzickou i morální životnost. Ve výsledku se to mj. projeví radikálně menším poklesem hodnoty v čase (zrovna jedna z hodnot TCO). Takže Ty se budeš smát chvíli ze začátku nad ušetřenými penězi do úvodní investice, ale za 2-3 roky už asi těžko. (jsem schopný ještě tak pochopit, že se přistupuje k low-end notebookům jako ke spotřebáku, ale u počáteční investice 40K je to skutečně na zváženou)

btw: jak kvalitní je ten super notebook se super high-end grafikou se dočteš leckde, tuším, že včetně našeho fóra.