Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    282

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Tvoje nesmyslnné povídání o tom, že dual-core má jen o maličko nižší frekvenci.
    ake nezmyselne, ked som ti dal konkretne priklady procesorov, kde tomu tak je
    Inac: vysvetli mi, ako je fyzikalne a statisticky NEmozne, ze AMD dokaze na rovnakom vyrobnom procese vyprodukovat SC a DC rovnakej maximalnej rychlosti

Většina uživatelů kancelaří, dívá na filmy, poslouchá MP3ky, vypaluje CDčka, surfuje Internetem, hraje hry. Intel se jim snaží namluvit, že bez dual-core nebudou schopni surfovat Internetem a zároveň vypalovat CDčka (popř. jinou podobnou blbost). Potřebují tito uživatelé dual-core? Potřebuješ dual-core na hraní her? Já říkám, že ne. Pro těchto 95 % uživatelů nemá dle mého názoru dual-core žádný přínos.
    ale to neznamena ze DC je na h a nema pre nikoho ziaden prinos
    ak chces hrat hru a pri tom mat este nieco pustene na pozadi (a nechces spomalovat ani hru ani to na pozadi), tak vyuzijes DC
    Popř. optimalizované jsou, ale nárůst výkonu je směšný (např. WinRAR, Photoshop atd.).
    kazdy narast vykonu sa hodi...

Tvoje argumentace, že dual-core nestojí víc, protože Intel nabízí P4 za cenu, která není poloviční ceny Pentia D.
    to si mozno nepochopil, to bol protiargument na tvoje tvrdenie ze DC je 2x drahsie

Dával jsem ti jasný příklad firemního nasazení, kdy procesor pracoval na 100 % pět minut. V tom okamžiku jsem potřebal o hodně vyšší výkon... o hodně vyšší single-threaded výkon.
    vyssi single threaded vykon proste nie je. Budes si musiet pockat. Navyse to je jeden priklad, 95% pripadov pouzitia si vystaci s tym co ma.

No a co jako? Bavíme se snad o tom, zda se v průměru vyplatí nákup dual-core. Kolikrát ti mám vysvětlovat, že většina aplikací nepotřebuje druhé jádro, protože ho nedokáže využít? Mnohem víc aplikací těží z velké rychlé cache než z druhého jádra.
    Bavime sa tu o tom, ze DC nie je na nic. O nejakom priemernom pripade uz vobec nie, ked si najprv uvadzal svoj konkretny pripad pouzitia... (a z toho vyplyvajuci vsetobecny zaver, ze DC je nepouzitelne - stacilo napisat pro mne nepouzitelne - k comu sme sa neskor aj dostali)

Myslel jsi pseudo-stability...
    Bez pretaktovania mam tiez iba istu formu pseudo-stability...

1) Mně je úplně jedno, jestli je trh deformovaný, protože když půjdu do obchodu, budou ceny takové, jaké jsou.
    2) Všechny procesory nabízí totéž - výpočetní výkon o nějaké velikosti. Pokud mám dva procesory, které v průměru nabízí ten samý výkon, tak musí stát stejně, protože v opačném případě není důvod ten dražší z nich kupovat.
    1.) ceny sice budu take ako su, ale kedze AMD nedokaze uspokojovat poptavku (navyse co zacal dost vela procesorov skupovat DELL), moze sa stat (a sanca je vyssia nez u intelu), ze sice ceny budu ake su, ale procak nebude dostat (resp. si mozno budes musiet pockat).
    2.) ako vidis v realnej praxi, nemusia stat rovnako. Tiez sa neda povedat ze jedine co procesor ponuka je vykon. To je ako keby si povedal, ze dva auta roznych vyrobcov ktore su rovnako rychle, musia stat rovnako.

A vobec - vybral si si procesor s najlepsim pomerom cena/vykon a snazis sa ukazat ze vsetky ostatne su horsie. Niekto skratka chce vyssi vykon a preto si kupi drahsi procesor, hoci bude mat tento pomer horsi. Niekomu je aj tento najlepsi procesor prilis drahy a tak si kupi procak lacnejsi, hoci ma horsi pomer...

EDIT: cte to jeste nekdo?
    Naposledy upravil THX; 11.12.2006 v 01:36.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání