Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize
Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo
Nemam core 2 duo, ale koupim si ho
Nemam core 2 duo a nechci ho
Popíráš fyzikální zákony a statistiku.
Nechápeš, že dual-core nemá v drtivé většině aplikací ani o procento vyšší výkon, a tedy pro tyto aplikace nemá ani o procento vyšší užitek.
Nechápeš význam poměru cena/výkon.
Nedochází ti, že přetaktování nepatří do standardních provozních podmínek a že drtivá většina počítačů přetaktovaná není a nikdy nebude, protože u nich jde o stabilitu.
Nevíš, že na trhu existuje něco, čemu se říká konkurence a co vede k nabízení stejných či velmi podobných efektů za různé ceny. Nerozumíš významu slovního spojení "racionální chování", neboť nejsi sto pochopit, že v situaci, kdy dva produkty nabízejí totéž, racionálně jednající člověk zvolí ten, který je levnější.
prosim najdi mi presny prispevok kde popieram fyzikalne zakony a statistiku
chapem, ale predovsetkym ide o to co pouzivaju uzivatelia - a nikto z nich asi nepouziva nejaku statisticku vzorku programov. A dalej - potrebuje drtiva vacsina aplikacii vobec vyssi vykon? Mas tu uvedenych mnoho prikladov bezneho pouzitia, kedy je prinos DC ocividny.Nechápeš, že dual-core nemá v drtivé většině aplikací ani o procento vyšší výkon, a tedy pro tyto aplikace nemá ani o procento vyšší užitek.
znova - najdi mi, kde presne nechapem pomer cena/vykon...Nechápeš význam poměru cena/výkon.
Drtiva vacsina pocitacov vacsinov idluje, drtiva vacsina pocitacov su firemne a nevyuzivaju vykon procesora na 100% - a teda nepotrebuju ani DC ani rychlejsie SC.Nedochází ti, že přetaktování nepatří do standardních provozních podmínek a že drtivá většina počítačů přetaktovaná není a nikdy nebude, protože u nich jde o stabilitu.
Lenze tu si na OC fore a pretaktovanie je tu standardne a vela pocitacov tu je pretaktovanych... Tazko budes na OC fore presviedcat, ake je pretaktovanie zle, lebo to mozno znizuje stabilitu. (Zvyraznujem mozno, pre mna je pretaktovanie zvysenie freq., bez znizenia stability).
Trh s procesormy je trocha deformovany, pretoze AMD nedokaze uspokojovat poptavku. Aj preto moze byt pentium trocha drahsi. Predovsetkym sa ti snazim povedat, ze tie dva produkty nenabizeji totez a ze v tom je ten hlavny problem.Nevíš, že na trhu existuje něco, čemu se říká konkurence a co vede k nabízení stejných či velmi podobných efektů za různé ceny. Nerozumíš významu slovního spojení "racionální chování", neboť nejsi sto pochopit, že v situaci, kdy dva produkty nabízejí totéž, racionálně jednající člověk zvolí ten, který je levnější.
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
Tvoje nesmyslnné povídání o tom, že dual-core má jen o maličko nižší frekvenci.
Většina uživatelů kancelaří, dívá na filmy, poslouchá MP3ky, vypaluje CDčka, surfuje Internetem, hraje hry. Intel se jim snaží namluvit, že bez dual-core nebudou schopni surfovat Internetem a zároveň vypalovat CDčka (popř. jinou podobnou blbost). Potřebují tito uživatelé dual-core? Potřebuješ dual-core na hraní her? Já říkám, že ne. Pro těchto 95 % uživatelů nemá dle mého názoru dual-core žádný přínos.
Myslíš ty pro jedince specifická použití zátěžového multitaskingu? Já jsem tu zase naopak dával hodně příkladů aplikací, které pro dual-core nejsou optimalizované a ani nikdy nebudou, neboť je není možné optimalizovat. Popř. optimalizované jsou, ale nárůst výkonu je směšný (např. WinRAR, Photoshop atd.).
Tvoje argumentace, že dual-core nestojí víc, protože Intel nabízí P4 za cenu, která není poloviční ceny Pentia D.
Dával jsem ti jasný příklad firemního nasazení, kdy procesor pracoval na 100 % pět minut. V tom okamžiku jsem potřebal o hodně vyšší výkon... o hodně vyšší single-threaded výkon.
No a co jako? Bavíme se snad o tom, zda se v průměru vyplatí nákup dual-core. Za chvíli začneš argumentovat, že pro supercomputing je víc jader nezpochybnitelně geniální. Kolikrát ti mám vysvětlovat, že většina aplikací nepotřebuje druhé jádro, protože ho nedokáže využít? Mnohem víc aplikací těží z velké rychlé cache než z druhého jádra.
Myslel jsi pseudo-stability...
1) Mně je úplně jedno, jestli je trh deformovaný, protože když půjdu do obchodu, budou ceny takové, jaké jsou.
2) Všechny procesory nabízí totéž - výpočetní výkon o nějaké velikosti. Pokud mám dva procesory, které v průměru nabízí ten samý výkon, tak musí stát stejně, protože v opačném případě není důvod ten dražší z nich kupovat.
ake nezmyselne, ked som ti dal konkretne priklady procesorov, kde tomu tak je
Inac: vysvetli mi, ako je fyzikalne a statisticky NEmozne, ze AMD dokaze na rovnakom vyrobnom procese vyprodukovat SC a DC rovnakej maximalnej rychlosti
ale to neznamena ze DC je na h a nema pre nikoho ziaden prinosVětšina uživatelů kancelaří, dívá na filmy, poslouchá MP3ky, vypaluje CDčka, surfuje Internetem, hraje hry. Intel se jim snaží namluvit, že bez dual-core nebudou schopni surfovat Internetem a zároveň vypalovat CDčka (popř. jinou podobnou blbost). Potřebují tito uživatelé dual-core? Potřebuješ dual-core na hraní her? Já říkám, že ne. Pro těchto 95 % uživatelů nemá dle mého názoru dual-core žádný přínos.
ak chces hrat hru a pri tom mat este nieco pustene na pozadi (a nechces spomalovat ani hru ani to na pozadi), tak vyuzijes DC
kazdy narast vykonu sa hodi...Popř. optimalizované jsou, ale nárůst výkonu je směšný (např. WinRAR, Photoshop atd.).
to si mozno nepochopil, to bol protiargument na tvoje tvrdenie ze DC je 2x drahsieTvoje argumentace, že dual-core nestojí víc, protože Intel nabízí P4 za cenu, která není poloviční ceny Pentia D.
vyssi single threaded vykon proste nie je. Budes si musiet pockat. Navyse to je jeden priklad, 95% pripadov pouzitia si vystaci s tym co ma.Dával jsem ti jasný příklad firemního nasazení, kdy procesor pracoval na 100 % pět minut. V tom okamžiku jsem potřebal o hodně vyšší výkon... o hodně vyšší single-threaded výkon.
Bavime sa tu o tom, ze DC nie je na nic. O nejakom priemernom pripade uz vobec nie, ked si najprv uvadzal svoj konkretny pripad pouzitia... (a z toho vyplyvajuci vsetobecny zaver, ze DC je nepouzitelne - stacilo napisat pro mne nepouzitelne - k comu sme sa neskor aj dostali)No a co jako? Bavíme se snad o tom, zda se v průměru vyplatí nákup dual-core. Kolikrát ti mám vysvětlovat, že většina aplikací nepotřebuje druhé jádro, protože ho nedokáže využít? Mnohem víc aplikací těží z velké rychlé cache než z druhého jádra.
Bez pretaktovania mam tiez iba istu formu pseudo-stability...Myslel jsi pseudo-stability...
1.) ceny sice budu take ako su, ale kedze AMD nedokaze uspokojovat poptavku (navyse co zacal dost vela procesorov skupovat DELL), moze sa stat (a sanca je vyssia nez u intelu), ze sice ceny budu ake su, ale procak nebude dostat (resp. si mozno budes musiet pockat).1) Mně je úplně jedno, jestli je trh deformovaný, protože když půjdu do obchodu, budou ceny takové, jaké jsou.
2) Všechny procesory nabízí totéž - výpočetní výkon o nějaké velikosti. Pokud mám dva procesory, které v průměru nabízí ten samý výkon, tak musí stát stejně, protože v opačném případě není důvod ten dražší z nich kupovat.
2.) ako vidis v realnej praxi, nemusia stat rovnako. Tiez sa neda povedat ze jedine co procesor ponuka je vykon. To je ako keby si povedal, ze dva auta roznych vyrobcov ktore su rovnako rychle, musia stat rovnako.
A vobec - vybral si si procesor s najlepsim pomerom cena/vykon a snazis sa ukazat ze vsetky ostatne su horsie. Niekto skratka chce vyssi vykon a preto si kupi drahsi procesor, hoci bude mat tento pomer horsi. Niekomu je aj tento najlepsi procesor prilis drahy a tak si kupi procak lacnejsi, hoci ma horsi pomer...
EDIT: cte to jeste nekdo?![]()
Naposledy upravil THX; 11.12.2006 v 01:36.
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
Čtu, ale už spíš pro pobavení.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
jestlize ale vezmes za reprezentativni vzorek kancelarske vyuziti, pak cokoliv nad 1Ghz (nebo treba 1,2 - to na veci nic nemeni) nema moc vyznam: na psani ve wordu, powepointove prezentace a koukani na net ti proste jeden gigahertz staci, a to bez ohledu na to, jestli je to SC nebo DC
i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
"Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."
To už ale přestává být pravda, podívej se na nové Office 2007. Já s nima měl se svým procesorem docela problém (EDIT: A64 @ 2,5 GHz). Jistě je to otázka k diskuzi, asi ne moc firem bude hned přecházet na Office 2007, jen říkám, že trend je bohužel takový, že i na kancelářskou práci už přestává stačit počítač typu šunka.
Já s Eaglem jednoznačně souhlasím v tom, že Intel extrémně klame zákazníky tím, že jim říká: "bez dual-core se neobejdete". A když dokonce šéf Intelu pro střední evropu tvrdí, že dual-core otevírá nové možnosti vzdálené správy (jakoby to se singlecore nešlo), tak už mi opravdu zůstává rozum stát. Nejsem tak skeptický k přínosu dual-core jako Eagle (minimálně v budoucnosti), ale jsem strašně rád, že vytváří protipól vymývání mozků ze strany Intelu.
Naposledy upravil frelichl; 11.12.2006 v 13:39.
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
Udával jsem tady příklad, kdy to ne úplně platí. Především v Excelu jsou některé funkce docela záhul. Takový auto-filtr s kopírováním na desítkách tisíc řádek a můžeš si jít udělat kafe. Jenže je jasné, že na tohle pomáhá frekvence a ne druhé jádro.
2tomase: Tady jde o to, že Intel se snaží násilně prosadit něco, co vyhovuje jemu, ale co nevyhovuje ostatním. Byla, je a bude spousta aplikací, které z dual-core nic nemají. Většině spíš prospěje rychlejší single-core (aspoň za současného stavu), nicméně Intelu jde o to, aby dával další jádra a vytvářel zdání, že je to "cool", že se bez toho neobejdeš a hlavně že se vyplatí si za další jádra připlatit. Ve výsledku to ale bude znamenat stagnaci single-threaded výkonu, protože fyziku nepřekonáš (víc jader snižuje frekvenci a to je nepřekonatelný fakt). BTW, víš kolik je lidí, kteří po článku na Živě začali přemýšlet, zda se jim DC vůbec vyplatí? Víš kolik lidí se probudilo a zjistilo, že žádná vážnější optimalizace na dual-core se ani po roce a půl od uvedení nekoná? A o to tady jde - ať si každý vybere to, co je pro něj to pravé. Pokud provádíš intenzivní multitasking nebo máš majoritu multithreaded aplikací, pak je to zajímavá volba, ve všech ostatních případech (kam nepochybně spadne většina uživatelů) je to jen tahání peněz z kapes IT neznalých.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)