2DOC_ZENITH:Víš ono od dob PII se wokna trochu vyvinuly. Nebudu ti tady tvrdit, že pořád využívám obě jádra na 100%, 95% času ten výkon nevyužiju. Jenže 95% času se nevyužije ani výkon single core a přesto ji lidi kupujou 3GHz cpu, i když by jim 95% času stačilo PII200MHz.

Chtěls konkrétní případ, máš ho mít: Na pozadí mi běží DC++(nic se zrovna netahá), pustim si hudbu(winamp) a jdu pařit nějakou gamesu(Trackmanii Nations). Už teď mám oproti singlu výhodu protože TM dostane celej výkon výkon jednoho jádra o zbytek se postará druhý jádro. V tuhle chvíli ještě můžeš argumentovat, že za cenu dualcore máš výkonnější single, kterej to zvládne všechno, a budeš mít pravdu. Zlom ale nastává v okamžiku kdy přes to DC++ začnou pořádně lítat data(třeba 5MB/s), v tom okamžiku si DC vezme chvílema až 45% výkonu jednoho jádra. Dualcore nemá problém, jenom se mi delší dobu načítaj nový mapy ve hře, ukaž mi takový singlecore cpu do ntb který to zvládne a kdybys nějaký náhodou našel, tak pořád budeš muset ještě pečlivě nastavovat priority - já nemusííím. U desktopu je to stejný jenom jsou ty výkony trochu vejš.

Jenom dodám, že takovejch příkladů bych mohl napsat daleko víc z věcí který běžně dělám.