Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
VERTE-NEVERTE
Mam docela zajimavy poznatek, ale pokud se Vam bude zdat neuveritelny, nekamenujte me, please...

Jel mi procak E6400 na desce DQ6 v pohode na 400x8 na default - teploty kolem 55°C ve SmalFFTs v ORTHOSu. Paxem nainstalil Windows Vista 64bit - zkousel jsem je celou noc na tehle pretaktovane masine.

Dnes jsem prisel z prace a komp ani nepostl. Nakonec komp jede jen na 350x8 kdyz procaku dam 1,35V (+0,025V)!!! Jako kdyz ty 64-bit instrukce lezou do jinak nepouzivanych casti CPU a tam mu davaji naloz, kterou pozdeji nerozdycha. A teplota v BURNU 58°C.

Nemam tuhle svou teorii nijak podlozenou, takze ji nebudu nijak hajit, ale daval bych bacha aspon s max. OC a 64bit OS. Uz mi to ve WinXP jede zase ORTHOS STABLE, ale jak rikam, srazil jsem parametry procaku dost dolu a asi jsem nejakou 64-bitovou instrukci otevrel uvnitr pandorinu skrinku... >:}
ja jsem se s timto nesetkal, zadnou nestabilitu jsem nespozoroval
na neco takovyho ale upozornoval Eagle, nekde psal, ze stejne nema cenu testovat 64bit CPU na stabilitu 32bit programama
navic ve Viste je dost problem zjistit teplotu, kdyz tam zadnej diagnostickej test nejede