Citace Původně odeslal frelich
Od Fortronu jsem odešel jadnak kvůli přirozenému upgradu (to ještě Fortron nevylučuje) a jednak kvůli snížení hluku bez nutnosti bastlení (to už u mě Fortron vylučuje).
Každý zdroj je nutné bastlit tak, aby byl tichý. Co můžu soudit, tak větrák v GLNku je sice hlučnější než jinak vynikající Nexus Real Silent 120mm, ale to právě proto, že má kuličková ložiska (... jako každý jiný zdroj). Aerodynamický hluk je minimální, neboť i otáčky jsou za běžného provozu minimální.

Citace Původně odeslal frelich
V recenzi jsem četl, že Fortron GLN ruší VKV příjem rádia, co je na tom pravdy?
Nic. Mám rádio půl metru od počítače a hraje pořád dobře.

Citace Původně odeslal Tinky linky
ad1) nesmysl, zdaleka ne všechny zdroje mají ventilátor s kuličkovým ložiskem.
Ukaž mi nějaký, který nemá. 99 % zdrojů je vybaveno právě tímto typem, popřípadě obdobně hlučným.

ad2) Třeba magnetické větráky od Sunonu jsou dosti hlučné.
Protože běží na vysokých otáčkách. Princip magnetické levitace je ale za jinak stejných okolností nejtišší, neboť tam nedochází k tření. Například německý vlak Transrapid MagLev TR08 má při stejné rychlosti několikanásobně nižší hlučnost než kolejová vozidla - http://www.transrapid.de/cgi-tdb/en/...e96f5f&a_no=48

chudáčci tranzistory a usměrňovací diody ve Fortronu GLN se budou péct i přes dobrý průchod vzduchu. Nakonec to je zcela logické, jak může chladit holá hliníková pásovina
Může chladit naprosto bez problémů. Tvoje tvrzení se absolutně nezakládá na pravdě. Schválně si vyzkoušej, jak dobře se chladí například disk s pomaluběžným větrákem vs. když se nechladí vůbec. U něj máš taky plochu bez žebrování (... která se obvykle beztak špiní prachem, čímž se u ní snižuje plocha až pod úroveň rovného řešení). Hladké chladiče lze naopak považovat za výhodu (pokud zvládnou svojí práci), protože jednak nepotřebují údržbu a za druhé způsobují menší hluk.

Stále mi prostě vychází, že Fortron GLN je kvalitou se Seasonicem rovnocený (nebo téměř rovnocený), přičemž je s ním možné dosáhnout menší hlučnosti.