Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
Každej má jiná kritéria. Já jsem řešil dvě varianty, buď Fortron GLN za +- 1700 Kč nebo Seasonic S12-430 za 2300 Kč. K Fortronu bych ještě musel přidat ventilátor za 400 Kč, což u Seasonicu nemusím (zásadně nesouhlasím s Eaglem, že není dostatečně tichý), takže cenový rozdíl je rázem dvě stovky a to už se mi nevyplatí, dělat domácí úpravy. Koupil jsem si tedy Seasonic.
Tak to si udělal trošku hloupost. GLNko patří mezi "neslyšitelné" zdroje. Do uvozovek to dávám proto, že znatelně nižšího hluku už lze dosáhnout jedině výměnou ventilátoru a lá co říkal MadCap. Žádný zdroj se standardně dodávaným ventilátorem nebude tišší. A to ani Seasonic, protože:
1) Všechny zdroje z důvodu spolehlivosti používají relativně hlučné ventilátory s kuličkovým ložiskem.
2) Nižší hluk než standardní ventilátory mají modely s kapalinovými ložisky, popřípadě magnetické ventilátory.

Nejtišší řešení zcela jasně spočívá v použití ventilátoru s tichým ložiskem (dnes je v tomto z běžně dostupných nejlepší Scythe s 800 o/m a kapalinovým ložiskem, ale jinak by to vyhrál magnetický větrák) s jeho případným podvoltováním. Jako druhé kritérium jsou překážky v proudění vzduchu - v tomto ohledu je GLNko lepší než Seasonic, protože jeho otevřený design klade vzduchu menší odpor, a tudíž vytváří menší aerodynamický hluk (nehledě na to, že v otevřeném návrhu nejsou při malém proudění vzduchu hotspoty).