Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: ASRock K7N2-RAID nenabehne

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele carrot
    Vliv
    275

Standardní ASRock K7N2-RAID nenabehne

Zdravim,

mam takovy vetsi problemek. Kamosovi odesla K7SA6, tak jsme se dohodli, ze mu teda koupim novou desku na socket A. Dneska uz moc na vyber novych socket A desek neni, tak jsem vybral ASRock K7N2-RAID s chipsetem nForce 2 Ultra 400.
    Ted k tomu problemu. Zapojil jsem vsechny jeho puvodni komponenty do nove desky a po spusteni jen nabehnou vetraky na grafice, zdroji a CPU a rozjede se diskk a DVD, ale to je vse. Monitor taky nevykazuje znamky cinnosti, je porad cerny. Ani speaker nepipa, aby hlasil nejakou chybu.
    Vypojil jsem teda vsechny nenutne komponenty (disk, DVD, PCI karty) a nechal tam jenom CPU, 1 RAM a grafiku, ale vysledek stejny.
    Jeste jsem zkusil prepinat FSB (jumperama) na 200Mhz a 266MHz (CPU je Athlon XP 1600+), ale taky nic.
    Posledni moznosti bylo tedy vyzkouset CPU, pameti a grafiku v jiny deske (VIA KT400) a tam to jelo bez problemu. Jeste jsem nasel jinou DDR pamet, tak jsem ji zkusil vymenit, ale porad stejnej vysledek.
    Tak ted uz fakt nevim. Ze by ta deska byla v coudu, kdyz je uplne nova? Nedelam treba neco blbe - kdyz tak vzpominam, tak je to moje prvni instalace na chipsetu nForce 2, tak to treba ma nejaka sva specifika?
    Setkal jste se nekdo s necim podobnym? Nejvic me zarazi, ze ani nepipa speaker - to se mi snat stavalo jen pri otocenem IDE kabelu u nekterych desek, ale pri tom jeste svitila LEDka od disku, ale to tady nesviti a stejne jsem to pozdeji zkousel bez zapojeneho disku...

Zkuste mi nekdo helfnout, moc diki.

Standardní Re: ASRock K7N2-RAID nenabehne

Clear CMOS si skusal? Skus bez grafiky, ci bude pipat. A tiez bez pamate.
    Kludne moze byt ta doska zla, vsak je to ASRock...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Vliv
    275

Clear CMOS jsem samo delal - pri tom jsem si vsimnul jedny zvlastnosti, ze po zasunuti napajeciho kabelu do zdroje hned zacne deska "nabihat" (ventilatory) aniz bych zmacknul power.
    Bez grafiky a pameti jsem to taky zkousel a ani pipnuti - jakoby se to vubec k inicializaci RAM a GRAFIKY nedostalo.

Zkoušels v nové desce jinou grafiku? Je možné, že odešel AGP port. A zkontroluj si napájení FDD (při troše neopatrnosti lze narvat napájecí kabel špatně, sám jsem to viděl už dvakrát, ani jednou to floppy nepřežila - odpoj od ní jak datový tak napájecí kabel).
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

kup novou desku,tred jsem doporucoval vedlevthreadu Jettway KT880 -je v pohode a stoji do 1000kc. Desek moc uz neni.
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Vliv
    275

Jak jsem psal, tak vsechny mechaniky (i napajeni) byly odpojene. Asi to teda fak bude v coudu deska, tak posupe na reklamaci, ale moc me to teda netesi davat novou desku hned na reklamaci a kamose, kterej uz se celej tejden klepe bez kompu to asi taky nepotesi, kdyz mu sdelim, ze si jeste pocka...

Vliv
    275

Citace Původně odeslal svaca
    kup novou desku,tred jsem doporucoval vedlevthreadu Jettway KT880 -je v pohode a stoji do 1000kc. Desek moc uz neni.
    Prosim te, a kde bych mohl tu Jettway desku sehnat?

Zdar všichni. Debata je již sice staršího data, ale pro další zbloudilce, kteří se na tuto stránku dostanou v zoufalé snaze vyřešit svůj problém tu zanechám odkaz. Pokud se Vám stane to co autorovi otázky, pak je to naprosto klasická situace, která mne potkala již třikrát, protože jsem třikrát tuto desku montoval a vždy jsem použil grafickou kartu AGP 4x kompatibilní. (Má "spodek" rozdělený na tři části) Karty AGP 8x, které nejsou kompatibilní z AGP 4x mají spodek rozdělený jen na dvě části. SItuace se dá řešit tak, že vrazíte do PCI slotu jinou grafickou kartu /pokud ji máte k dispozici/ a ta naběhne naprosto hned a v klidu. Jakmile máte obraz, musíte si na jiném PC stáhnout nejnovější BIOS ze stránek výrobce ASRock (vyhledejte přes google "ASRock"). Pak naflashujete nový BIOS a hned potom už můžete vrazit do AGP tu grafiku co nenajela. Běží to pak naprosto v pohodě. Tolik moje osvědčené řešení.

Vliv
    275

Citace Původně odeslal maaya_cz Zobrazit příspěvek
    Zdar všichni. Debata je již sice staršího data, ale pro další zbloudilce, kteří se na tuto stránku dostanou v zoufalé snaze vyřešit svůj problém tu zanechám odkaz. Pokud se Vám stane to co autorovi otázky, pak je to naprosto klasická situace, která mne potkala již třikrát, protože jsem třikrát tuto desku montoval a vždy jsem použil grafickou kartu AGP 4x kompatibilní. (Má "spodek" rozdělený na tři části) Karty AGP 8x, které nejsou kompatibilní z AGP 4x mají spodek rozdělený jen na dvě části. SItuace se dá řešit tak, že vrazíte do PCI slotu jinou grafickou kartu /pokud ji máte k dispozici/ a ta naběhne naprosto hned a v klidu. Jakmile máte obraz, musíte si na jiném PC stáhnout nejnovější BIOS ze stránek výrobce ASRock (vyhledejte přes google "ASRock"). Pak naflashujete nový BIOS a hned potom už můžete vrazit do AGP tu grafiku co nenajela. Běží to pak naprosto v pohodě. Tolik moje osvědčené řešení.
    Zajímavé řešení, ale nejsem si stopro jitej, zda to je také řešení problému, který jsem popisoval já. Jinak tenhle thread není tak úplně neaktuální, jelikož výše popisovanou desku jsem po dlouhých útrapách vyreklamoval a teď tady již nejaký ten pátek mám vyměněný kus (během té doby jsem kámošovi již sehnal jinou desku).
    Po zapojení té vyměněné desky se k mému zděšení chovala úplně stejně jako ten předchozí kus, ala napadla mě ještě jedna myšlenka a to zkusit do ní vrazit místo Athlona XP s jádrem Palomino a Durona 1100 (jádro nevím), které jsem zkoušel i na předchozím kusu, Athlona XP s jádrem Thoroughbred a světe div se, deska najednou naběhla.
    Mám tedy v současné době podezření, že téhle desce šmakujou jen Athlony od Thoroughbreda výše... Má někdo nebo přímo maaya_cz podobnou zušenost, když je již několikrát instaloval?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Par dotazu nejen ohledne RAID
    Založil Fraj#r v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.04.2005, 20:32
  2. Pamete AM1 a doska MSI K7N2 DELTA L nenabehne PC
    Založil sonic315 v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 09.07.2004, 10:05
  3. Mount- windows raid disku v LINUXE :(
    Založil wana v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8