Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Hanzi, obecně máš pravdu, ale je tam tolik těch "ale", "kdyby" a "snad", že to ve finále zas tak moc pravda nebude.... atd...
No jako víš co, je mi jasné, že těch vlivů je víc a všechny je rozhodně neznám (to asi jen výrobci DSLR) a že může být např. 12Mpix nebo 15Mpix na APS-C podávající super výkony i děsný hrůůzy - asi řada od řady (u C. desítková vs. stovková atd..) nebo značka od značky (Canon vs. Nikon a další).

Rozhodně bavíme-li se tady o Canonu s jeho stovkové řadě, které je 500D zatím poslední zástupce, tak já se jen snažím upozornit na postupně se zhoršující výstupní kvalitu obrazu, kterou poskytují xxxD Canony a to všechno jen kvůli tomu, aby marktingově dobře vypadalo, že další model má zase víc Mpix.

A proč to řeším, když jsem spokojený majitel stařičké (ale podle mě obrazově lepší) 350D. Proto, že moje 350D není nesmrtelná. A až se jednou stane a ona odejde, tak co pak udělám... pokud odejde (snad NE) v blízké době, tak si koupím 40D (když budou prachy - zatím nejsou). Ale co když bude fotit ještě léta a pak už 40D nepůjde sehnat. A jestli Canon bude svůj megapixelévý závod hrát dál, tak co si pak koupím, až bude 70D nebo 600D (s např. 21 Mpix na APS-C)? Třeba se někomu výstupy z 450D líbí. Mě prostě ne a jestli to takhle půjde dál, tak nevim co pak přidělám za svoje objektivy.

To je to, čeho se děsim. Nebo se Canon probere a začne se věnovat jiným věcem, než je nárůst Mpix. Kéž by...