Zdravím,
nedávno jsem do CZC odnesl Ati 2600Pro OC, prostě zemřela. Dnes mi přišel e-mail s tím, že cituji:"Oprava - Vada odstranitelná, z ekonomických důvodů řešeno výměnou"
Fajn, jenže výměna je za kartu, která má momentálně v jejich shopu zhruba poloviční hodnotu, než jakou mám cenu na faktuře u předchozí karty.
Chápu, že právo na výměnu za jiný výrobek v téže ceně, nebo na odstoupení od smlouvy mám jen v případě vady neodstranitelné, jenže - a to je to, co mě vysloveně nas*alo je to jejich vyjádření a tím pádem sproštění se nutnosti kartu měnit za stejně drahou.
Podle mě samotný fakt, že kartu mění za jinou je přiznání toho, že původní karta trpěla vadou neodstranitelnou.
Toto jsem jim napsal ve slušné formě a odepsali mi:
Takže jsem se nic nového nedozvěděl. Kdyby se předtím alespoň ozvali a probrali se mnou výběr jiné karty, nebo na rovinu řekli, že mi dají něco, co se jim tam válí a má to podobný výkon, tak řeknu dobrá, jenže tím vyjádřením mě natolik rozpálili, že jsem si řekl, že to budu řešit dál. Ta karta je za pár korun, to neřeším, ale rád bych věděl, zda mám principielně pravdu.Dobrý den,
Ale karta je opravena. Je to napsáno ve vyjádření servisu: Vada odstranitelná, z ekonomických důvodů řešeno výměnou. Což znamená, že oprava zboží by byla dražší než nový kus a proto vám poslali zpět novou.
V případě jakýchkoli nesrovnalostí nebo potřeby dalších informací mne neváhejte prosím opět kontaktovat.
Dík za každou radu![]()