Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: Reklamace v Softcomu

Standardní Reklamace v Softcomu

Zdravím všechny,
    protože mi znovu odešla televizní karta, "chtěl" jsem se ji dneska v Softcomu Brno vyreklamovat. Več se má tak, původní kartu (Yakumo) jsem koupil 23.1.2006. Karta byla bohužel vadná, a tak šla 26.10.2006 do reklamace a po měsíci jsem dostal z titulu "opravy výměnou" kartu od geniusu. Z reklamačního řádu softcomu i ze zákona jsem vyčetl, že pokud je reklamace řešena výměnou, vztahuje se na zboží nová dvouletá záruka.

Abych to zkrátil, musel jsem tam jet dneska 2x, to abych nastudoval paragrafy. Poprvé mi zboží odmítli převzít s tím, že se záruční doba prodloužila jen o měsíc, co probíhalo reklamační řízení. Podruhé, když jsem jim ukázal jejich vlastní reklamační řád a zákon, mi bylo sděleno, že "oprava výměnou" je něco jiného než "výměna". Argumentovali tím, že zboží sice opravitelné je, ale bylo to neefektivní z hlediska času a dopravy, že by to prostě nestihli, ale tohle mě jako spotřebitele nemusí zajímat. Navíc na konci jejich reklamačního protokolu je hodně zajímavá klauzulka, kterou si pro tento případ kryjou záda.

Kartu nakonec do reklamace vzali, ale zajímalo by mě, jak to je s tou jejich formulací "oprava výměnou" a během původní reklamační lhůty. Jestli reklamační řízení proběhne dobře, odstoupím od kupní smlouvy, protože tehle typ karta už asi nikde neseženou (Genius TVGO - DVB-T02Q). Jinak výstraha pro ostatní, kteří se rozhodnou nakupovat a reklamovat v komto obchodě, přečte si dobře reklamační protokol. Piše se v něm, že souhlasíte s prodlouženým termínem reklamace, který v mém případě byl asi o 10 dní delší než zákonná lhůta. V Softcomu se nakupoval docela rád, ale od teď never more.

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: Reklamace v Softcomu

Nic jako "oprava vymenou" neexistuje - vec se bud opravi, nebo vymeni za jiny kus. Pri vymene za jiny kus ti samozrejme zacne bezet uplne nova zaruka.

BTW pokud se reklamace resi do pul roku od koupi produktu, mas ty sam pravo vybrat si, jestli ji chces resit opravou nebo vymenou...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Pokud jsi to nekupoval "na firmu", tak mas po vymene plnou zaruku. Nejde to zrusit cimkoliv v jejich reklamacnich podminkach.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Standardní

Tohle si myslím i já, ale ten technik si pořád mlel to svoje. Volal jsem na ČOI a k mému překvapení se nezabívají vztahy z OZ, ale jenom ze spotřebitelského zákona, takže zbývá domluva, anebo soud...

A podepsal jsi ten reklamacni protokol s prodlouzenou lhutou nebo ne?
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Standardní

Nepodepsal, spíš jsem o tom chtěl dát vědět
    Teď jsem se znova podíval do reklamačního protokolu a zjistil jsem, že jsem podepsal, že zboží je po záruce, co teď s tím
    Naposledy upravil FILLEN; 06.08.2008 v 12:20. Důvod: Slepota

Senior Member
    Vliv
    298

Zkus spis zavolat na SOS(sdruzeni ochrany spotrebitele, myslim ze web maji spotrebitele.info, nebo to najdes googlem), ale melo by to jit i bez toho. Nejlepsi by bylo obratit se na vedouciho jejich servisniho oddeleni, pripadne na vedouciho cele spolecnosti, zeptat se, jestli je toto jejich bezny postup ignorovat zakony a odkazat ho treba i na tuto diskusi.. kde si navic ve vysledku delaji skvelou reklamu.

Oprava vymenou neexistuje, to je pouze jakasi klicka na zakazniky. Nekdo to ale akceptuje a firma-prodejce tim pak tolik netrati.

Pokud ti tedy dali nove seriove cislo, novy kus, lze ten puvodni automaticky povazovat za neopravitelny a v takovem pripade mas, podle obcanskeho zakoniku pravo na odstoupeni od kupni smlouvy. Jedna se o paragraf 622 odstave 3. Napriklad zde http://business.center.cz/business/p...k/cast8h2.aspx.

Na zaver, preju hodne stesti v boji s vohnouty!

Jay: Díky za info, ještě navíc zkusím i ČOI, v tomto případě už by zasáhnout mohla, protože zákon ani jejich RŘ termin oprava výměnou nezná, a já jako spotřebitel jsem neměl možnost se s ním nikde seznámit. Ale co teď, když jsem jim vlastně podepsal, že zboží není v záruce?

Jinak má cenu se obracet na Hospodářskou komoru, kvůli nové možnosti mediace?

Senior Member
    Vliv
    298

Aha, takže to značně mění situaci, v tvůj neprospěch, bohužel.

ČOI se tímhle vůbec nebude zabývat, ta řeší systémové věci. Např. pokud mají na nějakou společnost stejných stížností minimálně desítky.(např. telefonní operátoři, občas i prodejci hw, ale skutečně musí jít o systémové jednání). Hospodářskou komoru, co to je? Nenech se vysmát, ale myslíš si, že bude někdo řešit jednoho koncáka(koncového zákazníka)?

Pokud jsi podepsal papír, že souhlasíš s mimozáruční opravou, zasláním na posouzení, zrušením záruky, nebo takněco.. ale nepíšeš tu vůbec přesně, co jsi podepsal a vůbec se vyjadřuješ dost nekonkrétně, nemám čas procházet reklamační řád softcomu.. takže by možná bylo lepší to naskenovat anebo ctrl+c ctrl+v a sem nahodit. Ale pokud tam je něco takového, jsi v zadnici.

Pokud mají nějaké prasárny v reklamačním řádu, tak myslím, že by to mohlo zajímat ČOIku, ale tvoje reklamace už těžko. Také je možné, že těch +10 dnů mají jen pro firmy jako přiměřenou lhůtu, což by bylo v pořádku, nevím, nečetl jsem.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

V Softcomu nakupuju uz hodne let a to ze ti pri reklamaci daji novou vec (stejnou s puvodni), ale s puvodni zarukou je u nich normalni. Sem tam jsem se na to ptal, ale bylo mi receno, ze jim to dodavatel dava takto a ze by jim to slo na triko (chapu, je to jejich problem a ne muj). Nikdy me to ale netrapilo a byl jsem rad za rychle a hladke prubehy reklamace. Minuly tyden jsem tam reklamoval napr. hdd a vcera dosel novy - s takovou rychlosti jsem ani nepocital (a koupil si novej, protoze jsem disk potreboval ).

PS: TS Bohemia to resila (snad i resi) take tak.

PPS: jen jednou jsem tam podepsal papir, ze souhlasim s reklamaci delsi jak 30 dni. Byl jsem na to predem upozornen a pozadoval jsem opravu, takze mi nic nezbylo (penize mi byly k nicemu).

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Jay: Tou hosp. komorou jsem myslel, možnost moderace nebo arbitrážního řízení, prostě toto: http://www.coi.cz/?page=139

Jinak večer se to pokusim naskenovat.

2 Fillen:
    Zkus z nich dostat pisemne potvrzeni, ze na vymenenou vec nedavaji plnou 2 letou zaruku, ale plati puvodni.

Standardní

Pravě jsem se vrátil z SOS. To ustanovení o reklamaci po skončení záruky je podle nich neplatný. Nabídli mi zprostředkovaní ADR, to je to mimosoudní řešení spotřebitelských sporů. Nakonec jsem se zmínil, že Softcom prošel jejich Spotřebitelským auditem obchodních podmínek. Pokud se s nima nedohodnu, budou uvažovat o jeho odebrání a medializaci kauzi, aspoň jim při zamítnutí reklamace budu mít, co říct.

Prave kuli takovejmhle lidem se zacina zavadet hromadne prelepovani serioveho cisla u vymeneneho zbozi..

Drive se prodejci a servis snazil spise vratit novej kus,nez opravovat(je to rychlejsi,pohodlnejsi,asi i levnejsi a vypada to lepe pred zakaznikem). Ale zase cesi a ceske zakony udelali svoje..
    Ted ti radsi servis da novej kus a prelepi seriovku ze stareho kousku a tim padem ti prodejce nemuze hned dat novej kus jako predtim,ale ceka na servis co prijde..
    vysledek? chteli jste co nejvice vodrbat prodejce a mate delsi reklamace

navic malo kdo si uvedomuje ze dnesni IT obchod je tak zmrsenej ze zisk Dodavatelu je +-0,5% a net obchodu je 1-3%
    bezne se stava ze kdyz odejde monitor,prodejce jich musi prodat dalsich +-10ks aby mel na reklamaci jednoho..

Vubec se prodejcum nedivim ze maji OPRAVU VYMENOU..
    Jsem plne pro zruseni nove zaruky u vymeneneho zbozi..

Nejblbejsi v ceskejch zakonech je za prodejce nakupuje na ICO a tudiz nema u dodavatele mesic an vyrizeni reklamace,ale bejva to klidne i vice... pokud se neco nevyrabi,beznej model je NAKUPNI CENA - amortizace(20-80% ceny)

schavane si spocitejte kolik stalo vase PC u vaseho prodejce a jakej na tom byl zisk(1,5% z ceny)
    jedna reklamace stoji minimalne 160kc,ale vetsinou vice
    1/10 veci se vraci penize a prodejce az to dostane v prumeru 50% z ceny
    +zaplati lidi,prodejnu,presuny zbozi a je rad ze vydelal aspon par korun..

Vim priklad jedne prodejny
    obrat mesicne 1 800 000kc
    zustane po zaplaceni vseho 2-5 000kc
    Core2 Quad Q9300 @ 7,5*400=3000Mhz // Arctic Cooling Freezer Xtreme // Gigabyte X48-DQ6 // 8Gb 800Mhz cl5 // Gigabyte HD4870 512MB DDR5 // Vista Ultimate 64 // THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR SUPERTOWER // Enermax Liberty 500W // NB: ACER AS2920Z-2A2G16Mi 12,1"T2330 2GB RAM 160GB HD VistaHomePremium

Citace Původně odeslal Igoreso Zobrazit příspěvek
    Promiň, ale to je po zaplaceni dovolené v Karibiku a školného na Yale University nebo jak? Nevěřím ani c o by se za nehet vešlo, že obchod s obratem skoro 2 mega vykáže zisk pouze 2 až 5000 (tedy 0,001 až 0,003%). já osobně bych tedy IT prodejnu za 2000Kč vejplatu neprovozoval ani za nic.

pardon za OT, klidně to smažte

No tak abych rekl pravdu ta rozvaha co tu nastinil Igoreso se ani me moc nepozdava. Ze marze prodejce nejsou nijak vysoke je verejne tajemstvi, ale tohle se mi zda, ze tam nejaka informace chybi.
    | P67 + 2500K@silent |

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Prave kuli takovejmhle lidem se zacina zavadet hromadne prelepovani serioveho cisla u vymeneneho zbozi..

Drive se prodejci a servis snazil spise vratit novej kus,nez opravovat(je to rychlejsi,pohodlnejsi,asi i levnejsi a vypada to lepe pred zakaznikem). Ale zase cesi a ceske zakony udelali svoje..
    Ted ti radsi servis da novej kus a prelepi seriovku ze stareho kousku a tim padem ti prodejce nemuze hned dat novej kus jako predtim,ale ceka na servis co prijde..
    vysledek? chteli jste co nejvice vodrbat prodejce a mate delsi reklamace

navic malo kdo si uvedomuje ze dnesni IT obchod je tak zmrsenej ze zisk Dodavatelu je +-0,5% a net obchodu je 1-3%
    bezne se stava ze kdyz odejde monitor,prodejce jich musi prodat dalsich +-10ks aby mel na reklamaci jednoho..

Vubec se prodejcum nedivim ze maji OPRAVU VYMENOU..
    Jsem plne pro zruseni nove zaruky u vymeneneho zbozi..

Nejblbejsi v ceskejch zakonech je za prodejce nakupuje na ICO a tudiz nema u dodavatele mesic an vyrizeni reklamace,ale bejva to klidne i vice... pokud se neco nevyrabi,beznej model je NAKUPNI CENA - amortizace(20-80% ceny)

schavane si spocitejte kolik stalo vase PC u vaseho prodejce a jakej na tom byl zisk(1,5% z ceny)
    jedna reklamace stoji minimalne 160kc,ale vetsinou vice
    1/10 veci se vraci penize a prodejce az to dostane v prumeru 50% z ceny
    +zaplati lidi,prodejnu,presuny zbozi a je rad ze vydelal aspon par korun..

Myslim, ze by sis mel nechat chladit hlavu, zrejme ti ta vedra nedelaji dobre (odmitam se smirit s myslenkou, ze jsi takove hovadiny napsal ve stavu naproste jasnozrivosti)...

* Ne vsichni zakaznici jsou vycuranci, nevidim duvod generalizovat, probiral se tu jeden konkretni pripad
    * Prelepit seriove cislo ze stareho vyrobku na novy je podvod
    * Nikdo nenuti prodejce, aby si davali tak male marze. Dokonce je nikdo ani nenuti prodavat IT, at se vrhnou treba na pecivo
    * Jestli myslis ceske zakony, ktere se koncipuji tak, aby odpovidaly evropske legislative, tak se moc omlouvame, priste si vsichni povinne nechame od nejakeho vohnouta nakecat blbosti o tom, ze "oprava vymenou" je bezny jev
    * Je zajimave, jak kdokoliv, kdo se pta na nestandardni postup pri reklamaci, kde prodejce zjevne porusuje zakon, je rovnou vycuranek, ktery se snazi chudinku zivnostnika okrast
    * Schvalne si spocitej, kolik vydelali vychcanci prodejci lonske Vanoce na nedostatkovych GF 8800GT, urcite to bylo jen 0,00001%
    * Kdyz si na reklamovany vyrobek udelam krasny podpis lihovkou, je to naprosto v souladu se zakonem, prodejce mi musi reklamaci uznat a jsem moc zvedavy, jak se bude po tom fikanem prelepovani serioveho cisla snazit napodobit moje pismo...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    Promiň, ale to je po zaplaceni dovolené v Karibiku a školného na Yale University nebo jak? Nevěřím ani c o by se za nehet vešlo, že obchod s obratem skoro 2 mega vykáže zisk pouze 2 až 5000 (tedy 0,001 až 0,003%). já osobně bych tedy IT prodejnu za 2000Kč vejplatu neprovozoval ani za nic.

pardon za OT, klidně to smažte
    Po zaplaceni nakladu (vyplata zamestnancum,najem,elektrika,voda,odpad atd..)
    Core2 Quad Q9300 @ 7,5*400=3000Mhz // Arctic Cooling Freezer Xtreme // Gigabyte X48-DQ6 // 8Gb 800Mhz cl5 // Gigabyte HD4870 512MB DDR5 // Vista Ultimate 64 // THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR SUPERTOWER // Enermax Liberty 500W // NB: ACER AS2920Z-2A2G16Mi 12,1"T2330 2GB RAM 160GB HD VistaHomePremium

Citace Původně odeslal ctrl_j Zobrazit příspěvek
    No tak abych rekl pravdu ta rozvaha co tu nastinil Igoreso se ani me moc nepozdava. Ze marze prodejce nejsou nijak vysoke je verejne tajemstvi, ale tohle se mi zda, ze tam nejaka informace chybi.
    ted se prodaval Nikon za 30 000Kc zisk 150kc.. - 80kc za prepravu PPL super,ne?

jedine na cem se vydelava je spotrebak.. tak bejva az 50% ale jak uceho..

ted se prodaval Nikon za 30 000Kc zisk 150kc.. - 80kc za prepravu PPL super,ne?

jedine na cem se vydelava je spotrebak.. tak bejva az 50% ale jak uceho..
    Staci se podivat na porovnani cen na zbozi.cz. (ten rozptyl je tam u vsech veci hodne velky) Jsem asi dalsi, ktery neveri, tak malym marzim.
    Kdyz ten tvuj znamy ma tak velky mesicni obrat, tak by mel asi o neco zvednout ceny. (tedy v pripade, ze v tech vyplatach neni 100000 Kc pro nej)
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Citace Původně odeslal Zilla Zobrazit příspěvek
    Myslim, ze by sis mel nechat chladit hlavu, zrejme ti ta vedra nedelaji dobre (odmitam se smirit s myslenkou, ze jsi takove hovadiny napsal ve stavu naproste jasnozrivosti)...

* Ne vsichni zakaznici jsou vycuranci, nevidim duvod generalizovat, probiral se tu jeden konkretni pripad
    * Prelepit seriove cislo ze stareho vyrobku na novy je podvod
    * Nikdo nenuti prodejce, aby si davali tak male marze. Dokonce je nikdo ani nenuti prodavat IT, at se vrhnou treba na pecivo
    * Jestli myslis ceske zakony, ktere se koncipuji tak, aby odpovidaly evropske legislative, tak se moc omlouvame, priste si vsichni povinne nechame od nejakeho vohnouta nakecat blbosti o tom, ze "oprava vymenou" je bezny jev
    * Je zajimave, jak kdokoliv, kdo se pta na nestandardni postup pri reklamaci, kde prodejce zjevne porusuje zakon, je rovnou vycuranek, ktery se snazi chudinku zivnostnika okrast
    * Schvalne si spocitej, kolik vydelali vychcanci prodejci lonske Vanoce na nedostatkovych GF 8800GT, urcite to bylo jen 0,00001%
    * Kdyz si na reklamovany vyrobek udelam krasny podpis lihovkou, je to naprosto v souladu se zakonem, prodejce mi musi reklamaci uznat a jsem moc zvedavy, jak se bude po tom fikanem prelepovani serioveho cisla snazit napodobit moje pismo...
    Chladit hlavu nepotrebuju,delam v IT a vim jak je brutalne spatne nastaven cesky zakon.. v praxi ma zakaznik vetsi prave nez prodejce..

Nikde jsem nerikal ze vsichni jsou vycuranci.. mel jsem tu dokonce cloveka kterej byl znalej pomeru v IT a kteremu odesla deska kterou dostal novou v pribehu reklamace(neco jak pripad nahore). moc dobre vedel ze ma praco na uznani reklamace,ale radsi si koupil novou. Mel presne stajnej nazor jako ja,zaplatil jsem JEDNOU za 2roky zaruky,to ze mi vyrobce i jdyz nemusel dal novej kus neznamena ze by mi mel dat novou zaruku..

Ty ses dobrej,nikdo nenuti? vsichni zakaznici nuti.. kdyz zdrazim pujdou to poupit jinde a ja skoncim.. pokud pujdou vsichni delat neco jineho,kde si nakoupis?

Nechapu proc me urazis? ja jen vyjadril svuj nazor..

Nestandartni postup? dostal jsem jednu kartu(za penize) pak vymena za jinou a ted chci dalsi a pak idelane taky dalsi zdarma...

kolik vydalaly? jedinej kdo na tom vydalal byly vyrobci grafik,treba obchod o kterem mluvim prodaval v tu dou tato grafiky se ziskem zavratnych 4,23% (rozdil nakupu a prodeje,ne cistej zisk).

muzes klidne.. muzou rict ze ti v ramci servisu ocistili ten vydobek od spiny

Citace Původně odeslal Krimi 2000 Zobrazit příspěvek
    Staci se podivat na porovnani cen na zbozi.cz. (ten rozptyl je tam u vsech veci hodne velky) Jsem asi dalsi, ktery neveri, tak malym marzim.
    Kdyz ten tvuj znamy ma tak velky mesicni obrat, tak by mel asi o neco zvednout ceny. (tedy v pripade, ze v tech vyplatach neni 100000 Kc pro nej)
    zacni delat v IT a uveris.. taky sem tomu neveril a kamos co tam dela mi ukazal nakupku u mnou koupenejch dilu a nestacil jsem valit oci... mel jsem tam za +-20000kc PC, jeho zisk 520kc(bez odecteni nakladu)
    treba SWS prodama programu zisk 0,5% (druhej kamarad tam dela)
    Rozptyl cen je hodne danej taky:
    neaktualnosti ceny (ceny se nahoru i dolu hejbaj kazdy den a to i o desitky procent)
    staci mit neaktualni cenu a hend je rozdil.. myslis ze kazdej obchudek aktualizuje ceny dene? treba Czechcomputer ma u novinek ceny uplne nerealny..(nebo aspon mival,ted ho nesleduju)
    kazdej nakupuje za jine ceny. Kdyz vezmes vice ks mas slevu (proto jsou vetsi obchody vetsinou levnejsi
    Reklamou - dejte nam na prodejnu,do katalogu nas vyrobek a dostenete ho levneji.
    Mensi obchudky prodavaj mene a musi mit versi marzi na kus aby se uzivily - tyto maji vetsinou jen kamenej obchod a max nake skromne stranky..

naklady ti klidne pisnu
    2x15000kc cisteho platy
    67000kc najem a poplatky za elektriku atd..
    preprava PPL
    reklamace
    Naposledy upravil Igoreso; 07.08.2008 v 12:53.

Na 8800 Gt se rozhodne nenapakovaly vyrobci, ale nase velkoobchody a prodejci. Vzdyt se tady prodavaly pomalu za dvojnasobek toho, co staly v USA.

Edit:
    Tak proc ten tvuj znamej ten bussiness dela, kvuli 2000 Kc?
    Naposledy upravil Krimi 2000; 07.08.2008 v 12:53.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Citace Původně odeslal Krimi 2000 Zobrazit příspěvek
    Na 8800 Gt se rozhodne nenapakovaly vyrobci, ale nase velkoobchody a prodejci. Vzdyt se tady prodavaly pomalu za dvojnasobek toho, co staly v USA.

Edit:
    Tak proc ten tvuj znamej ten bussiness dela, kvuli 2000 Kc?
    Dela to proto ze ma sit obchodu ktere dohromady vydelaj dost aby se uzivil(on a jeho rodina). Ten muj popisovanej ma zrovna nejmensi obrat a trochu drazsi najem,ostatnim zustava vice penez..

Dvojnasobek toho co staly v USA? to je klidne mozne,ale v USA mas klidne i 14dni zaruku,ne povine 2roky vis kolik stoji oravy? u monitoru klidne cena opravy preleze nakupni cenu!!
    navic se nakupuje za euro a bezna prexe je.. USA to dame za 20dolaru,Evrope 20euro
    navic evropske clo,poplatky atd...

EDIT: dost spamu,pokud mate neco proti mejm nazorum a skusenostem,pisnete mi.. jen jsem chtel vyjadrit i druhej pohled na vec..

ad Softcom: podobné zkušenosti, teď tam beru jenom spotřebák...

ad ostatní OT:
    nevidím problém v zákonech (IMHO jedny z mála, který jsou u nás k něčemu dobrý), ale v kvalitě většiny výrobků a vyčůranosti malýho českýho človíčka (a to myslím jak na straně prodeje/servisu i zákazníka)
    Osobně půjdu raději do krámu, kde mi zboží objednají do 5 dnů, něco si připlatím, ale mám jistotu že mě nebudou dělat problémy, když přijdu s reklamací. Bohužel uznávám, že většina lidí jde jen po absolutně nejlevnější ceně.
    Elegantním řešením by možná byla volitelná záruka jako v USA. Kdo chce víc, připlatí si. Třeba u pověstné kvality značky Genius a podobných by to byla skoro nutnost.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. Reklamace na CZC Geforce6600
    Založil l_iNu$ v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 25.12.2006, 01:17
  3. Reklamace u DXT ComputerS
    Založil pre.vit v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 18