Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Bigfoot Killer Xeno Pro

Standardní Bigfoot Killer Xeno Pro

Viz: http://www.hardwaresecrets.com/article/777

Jedná sa v podstate o "sieťovú kartu" s integrovaným procesorom Power PC a 128mb ram, alebo ak sa na to pozriete z iného pohladu tak sa jedná o počítač na PCI-E karte.

Vcelku chápem sklamanie recenzentov ktorý od toho očakávali nejaké zázraky typu "výrazné zlepšenie pingu a FPS". Čo ma ale najviac zarazilo je fakt že tento dedikovaný procesor sa dá použiť na akcelerovanie špecifických aplikácií - sieťových samozrejme. Sieťový čip Broadcom považujem sa celkom solídnu voľbu, ktorá hravo predčí každý integrovaný Realtek.

Predstava regulácie bandwithu na hardwarovej úrovni mi príde ako celkom dobrý nápad za predpokladu že vaše sieťové pripojenie naozaj je dosť silné na to aby zahltilo 1gbit linku. Pri bežne dostupných sieťových riešeniach v domácnostiach vás ale nebude zahlcovať sieť, ale spomalovať váš internetový provider. Ak by som ale mal namontovaný na nejakej peknej gigovej linke server na ktorej by som potreboval mať spustený viac než jednu aplikáciu tak by sa mi vcelku aj hodilo tento výkon distribuovať skôr než sa aplikácie začnú o volné kapacity biť.

Mal som možnosť doma sfunkčniť velmi malú 1gbit sieť a sledoval som aký dopad to malo na zúčastnené systémy. čím slabšie PC bolo v tejto sieti zúčastnené tým viac sa prejavovalo spomalovanie na báze vnútorného hardware, občas až hardwarové zahltenie (ked na staručký disk ktorý ledva číta a zapisuje 40mb/s zrazu sieťovka začne chrliť maximálnu možnú dátovú kapacitu).

V tejto recenzii našťastie celkom pekne poznamenali že zariadenie slúži na "offloading" tj na odlahčenie záťaže ktorá by mohla vzniknúť. Paradox je totiž ten že vzdialený server s ktorým máte ping +-20ms a celková komunikácia s ním predstavuje maximálne 1kbit za sekundu zaťaží váš počítač menej ako keď si doma zriadite server s hrou a budete cez neho zdielať ohromné množstvo multimédií a linku naozaj využijete čo to dá.

Velmi zaujímavou možnosťou mi ale príde písanie aplikácií pre tento procesor tak aby bežali nezávisle na CPU. Nič nového pod slnkom, ale predstava že mám mini PC so sieťovou kartou... mohol by tam bežať nejaký sieťový program ktorý by nebežal na CPU. Má to niečo do seba, hlavne ak tam píšu že to podporuje VOIP, alebo firewall.
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: Bigfoot Killer Xeno Pro

Jen tak od věci, tahle síťovka je fakt akorát na offload CPU ( někdy), případně zlepšení latencí, atd. Ale v čem naprosto propadá je hrubá prostupnost. Má snad strop horší jak 15 let starej 100 megabitovej 3Com.

http://hothardware.com/Articles/EVGA...Review/?page=5

Takže na hraní nebo torenty dobrý, ale na tahání dat fakt ne.
    The best Unreal Tournament maniac.

tú recenziu som videl tiež. Mal som z toho skôr dojem že to nechali nastavené na "Auto" pričom neskontrolovali či im obe sieťovky bežia 100 alebo 1000mbit, alebo či náhodou neukladali dáta do USB klúča v sieťovke ktorého Rw bol trochu slabší. O pár dní sa mi jeden kus dostane do rúk tak poviem či to naozaj tak zle ťahá, alebo sa im podaril kiks. Pochybujem že by pre 10mb/s bol bottleneck ten CPU alebo RAM čo na tej karte sú.

U týchto "herných" sieťoviek som videl velmi rozporuplné reakcie ludí na to čo to vlastne má robiť.

V globále je mi myšlienka multijadrových počítačov s dedikovanými jadrami pre špecifické úlohy vcelku blízka. Dá sa tak lepšie zoptimalizovať výkon pri špecifických úlohách a znížiť latencia, a samozrejme odlahčiť CPU.

Potom som ale prekvapený že celá podpora h264 a Mpeg dekodovania na mnohych digitálnych TV tunerov spočíva v tom že na CD máte pribalený softwarový kodek
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Vliv
    268

Že by to pro to CPU na tý síťovce byl top? Řekl bych že klidně ano, teď jsem podtaktoval C2D na 600mhz a s integrovanym Marvelem do PCI-E 1x pro ní byl top 20mb/s, obě jádra při tom byly load na 100%. Takže polovina tohoto na ten čip na tý síťovce je ještě hodně dobrej výsledek.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

To jsou nějaký haluze tohle, jednojádrvej Athlon podtaktovanej na 800MHz s integrovaným Gbit Realtekem dává 45MB/s a to počítám že ho limituje disk. Nemluvě o tom že PIII 433MHz se dvouma obyčejnejma Realtekama 8139 mi zvládalo NATovat 8,5MB/s torrent s nekolika stovkama spojení.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    ...Athlon podtaktovanej na 800MHz s integrovaným Gbit Realtekem dává 45MB/s a to počítám že ho limituje disk.
    Schválně to zkus otestovat při přenosu dat mezi RAMdisky.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    Schválně to zkus otestovat při přenosu dat mezi RAMdisky.
    To bohužel nezkusím, ten stroj mi tu běží jako NAS (unRAID Server Basic) a nechce se mi to rozvrtávat.

Vyzkouším ale něco podobnýho...

EDIT:
    Zkusil jsem NETIO benchmark mezi ntb-client (Turion X2 podtaktovanej na 800MHz, Marvell síťovka) a stolním pc-server (Phenom X4 2,7GHz, Realtek 8168C) a při volbě 1kB packetů po UDP to ukazovalo na ntb Tx: 73MB/s, Rx: 101MB/s a využití cpu kolísalo mezi 60-80 %.
    Naposledy upravil Peca-on-line; 15.06.2010 v 23:22.

to CPU má výkon asi ako Pentium III 800Mhz, čo je asi tak 160 megaflops. Core 2 má na 3400 Mhz 1gflop a ak to len prepočítam ... na 600mhz by dávalo 176 megaflops a to si mal dve jadrá bežiace na sto percent ... Možné to je, ale i s 400 megaflopmi na Tualatine a intel sieťovkou som rozhodne ťahal viac než 30mb/s z lokálu (SCSI disk na SCSI +- 90mb) a procák to sotva vnímal.

Ak by CPU mali naozaj tak málo výkonu tak by ten výkon čo tá karta má robil velmi zásadné a meratelné rozdiely, ale to nebude ani ak by mal 10x taký výkon.

Videl som na tú kartu cca 10 recenzií a všade použili inú metodiku merania a vo väčšine prípadov namerali len niečo čo by sa dalo nazvať chybou v meraní.

Zatial najviac fér mi prišiel test kde vzali Intel sieťovku v rovnakej celnovej hladine a porovnali to s týmto. Výsledky boli naprosto identické, ale zabudli už na to že intel sieťovky ako také odlahčujú CPU tiež a tiež majú optimálnejšie pracovanie s dátami než onboard sieťovky. Rozdiel tam robila len bohatosť featur v čom Xeno mal navrch.

Obecne ale niesom velký fanda Onboard zariadení a len v málo prípadoch stálo to zariadenie za to že na doske bolo.

srovnavate tu jabka s hruskama

RISC vs. ne-RISC cpu, widle vs. jiny ip stacky ...

podle tehle vasich propoctu by musel bejt 10Gbit interface nepouzitelnej mimo top routery. a on se da vpohode osefovat 3 roky starym serverem a davat tam 800MB/s

a resit pri sitovani zrovna FLOPS je taky dost mimo. kolik asi tak operaci s plovouci desetinou carkou se pri ty sitovy komunikaci udeje (kdyz si odmyslim nejakej vypocet rychlosti)?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    srovnavate tu jabka s hruskama

RISC vs. ne-RISC cpu, widle vs. jiny ip stacky ...
    Jo, to máš naprostou pravdu, ale teď nám řekni jak to porovnat rozumně...

Myslím že hlavně je to tu o tom, jak porovnat jednotlivý síťovky případně kombinace s dalším HW a zjistit, který síťovky toho dokážou odbavit nejvíc při nejmenší zátěži zbytku počítače. Je mi ni jasný že zásadní vliv má implementace a nastavení ip stacku v OS a nejen HW, ale pokud se tu sejdou rady jak objektivně změřit a porovnat jednotlivý parametry výkonu sítě, bude to určitě pro dost lidí užitečný - jak z hlediska výběru HW, tak i nastavení OS/SW všeobecně.

Obecne je na mieste otázka prečo narvať na sieťovku procesor takéhoto typu. Podla toho čo viem tak oplýva práve slušnou výpočtovou schopnosťou na plávajúcej desadinnej čiarke. To sa môže hodiť samozrejme pre beh aplikácií priamo na karte - čo sa aj deje.

Pokial ale ten ten PowerPC procesor nahradí CPU počas komunikácie so sieťou tak len na to sa to neoplatí pretože žiadna sieť ktorú môžem doma namontovať v rozumnej cene (dnes teda 100mbit-1gbit, ale limitovaný internetovým providerom) nebude tak intenzívne posielať dáta aby mi to drasticky znížilo výkon CPU.

Za klúčovú by som tu považoval práve schopnosť akcelerovať isté tasky - VOIP napríklad, alebo hardwarovo vykonávať činnosti na sieti kvôli ktorým by som potreboval bud CPU alebo router.

Pár hráčov vyjadrilo záujem ak by tá karta dokázala vytvárať siete na vzor hamachi alebo kerio.

Bohužial sama firma Bigfoot podáva informácie skôr laicky a velmi nepopisuje čo všetko vlastne ten procesor vie vykonávať.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Celé je to IMHO dobré pro následující případy:
    Pokud má člověk v PC "SW" síťovku - prostě nějaký shit, který musí částečně ovládat i CPU, mohlo by tohle pomoci v případech, kdy je CPU 100% vytížené při hře a přepínání procesu hry a ovládání sítě způsobí latenci.

Ale tohle řeší jakákoli jiná seriozní HW síťovka...

Tahle sranda na mě působí jako jen fineska pro lidi, co řeší blbosti. Na zvýšení výkonu sítě asi ne, ale na offloading třeba těch torrentů nebo tak asi víc vhodný.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Je to presne jak pise Marty ptakovina, jen blbina pro lidi, kteri nevedi co s prachama, nerozumi tomu, ale maji pocit ze budou strasne "in a khul". Pokud bude CPU stroje zatizenej natolik, ze nestaci obslouzit tech par kbit, co vetsinou gamesky generuji, tak uz ta gameska stejne nebude hratelna. No a pokud chce nekdo slusnou sitovku, tak slusna HW sitovka trebas od Intelu se da koupit za par stokorun.

Neco jinyho a samo s jinym ucelem, je trebas 4port mikrotik, kterej se taky dela v provedeni do PC. Obecne v domacich podminkach ma smysl resit maximalne propustnost site a ta je v 99% pripadu omezena diskem/blbym protokolem/vykonem protikusu, resit jestli budu mit latenci 0,01 nebo 0,02 ...
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Vliv
    268

Tak teď jsem si na pár dní slavného Killera půjčil domu abych to zkusil a musím to označit za totální hoax a největší shit co jsem v životě měl v ruce.

1. Firma Bigfoot networks již přestala podporovat veškeré ty mini aplikace co se na čipu daly provozovat, a od poslední verze driverů jsou jak ty jacky tak to USB na kartě plně neaktivní a jen pro parádu. V souvislosti s tímto firma vidala ještě novou síťovku Killer 2100 která je jen killer Xeno pro s již fyzicky nepřítomnými konektory aby neprodražovaly výrobu.

2. Zátěž cpu neklesla.

3. Latence se nezměnily.

4. Driver tak hroznej že instalace vyžaduje reboot a každá změna nastavení také.

5 Monitoring pro kartu (jak moc offloaduje atd.) nefungoval, ala neofloadovala nic, teď nevim jestli doopravdy (asi ano) nebo jen nefungoval ten SW. Vzhledem k tomu že i total bandwidth byl pořád na 0 i když jsem kopíroval po plnym, Gigabytu tak asi spíš SW nefungoval. Hry jsem hrál, přiřadilo si je to do seznamu aplikací, dalo jim to největší prioritu ale tím to haslo, i když jsem byl online tak to pořád u aplikace říkalo 0/0 up/down.

Takto se to chovalo jak na winXP 32 a Win7 32, kompletně jiná PC. Naprosto čistě a jasně to tedy označuji za hoax a naprosté vyhazování peněz za produkt co vám spíš uškodí než přilepší. Se staršími drivery (kde můžete nahrávat ty linuxový mini aplikace) dokonce při některejch programech BSOD. A ten torentovej klient tam stejně nefunguje, ten fungoval jen na té úplně první verzi killera ještě do PCI slotu. Fakt bomba kus HW. Úžasnej. Když člověk půjde a koupí si toho nejlevnějšího a nejshitovějšího Realteka, udělá líp.

A ještě k tomu CPU loadu VS síťová komunikace, teď jsem si jen tak zkusil. Ve win (jeden os byl WinXP-32 a druhej Win7-32) jsem si normálně připojil síťovou jednotku, a po celkem dobře fungujícím Gigabytu jsem si přetahoval data a koukal na CPU load. Rychlost byla 98Mb/s, čili limit nebyl v disku. Stroj ze kterého se četlo měl Pentium E6300 @ 3,6ghz a četl z normálního disku, byl při tom CPU load kolísavě 30-50%. Stroj kam se zapisovalo měl I7-920 @ 4,2ghz a zapislovalo se na ramdrive. CPU load byl kolísavě 7 - 13%.

Dnes sa ku mne jeden kus dostal tiez:

1. Bigfoot naozaj ukoncil podporu FNApp rozhrania ktore umoznuje bezat lubovolnym aplikaciam na tom PowerPC procesore.
    2. Softwarova podpora je katastroficka. Stranku vyrobcu "Golden arrow" som ani nenasiel. Ovladace som na striedacku skusal z Bigfootu a z EVGA.
    3. Z verzie ovladacov 5 ktore este podporuju FNA aplikacie fungoval najlepsie Firewall. Pri jeho aktivite a vypnutom Windows Firewalle som nameral iste mizive zlepsenie vykonu CPU. 0.01 sekundy pri vypocte v linxe.

Xeno Chat stiahnuty z EVGA nijak zvlast nefungoval (nevsimol som si).
    Bit Torrent nefungoval s hlaskou ze tato karta to nepodporuje. Su ale realne dve moznosti - bud to naozaj podporovala len povodna Killer 1 karta, alebo proste linux na karte nevydetekoval spravne USB disk - vo video tutoriale pouzili USB harddisk nie USB kluc a zapajali ho za vypnuteho pocitaca (asi aby ho aj linux stihol mountnut).

Inak USB konektor je viditelny len pre kartu samotnu - nie pre windows. Je to skoda, karta by mala hned iny potencial.

Posledna spravne fungujuca aplikacia bol Patcher. Jeho prakticke vyuzitie sa ale blizi nule, pretoze jedine naco mi bol dobry bolo stiahnutie Bit torrent klienta, ktory som k downloadu nenasiel nikde inde na celom sirom internete.

Samotna "Herna" feature a moznost na HW urovni prioritizovat tie ci one aplikacie vsak funguje. To ci nieco robi som si overoval pomocou jednej relativne neznamej online hry v betaverzii. Obsahuje "feature" pri ktorej ked dotycny vrazi do dveri tak ho to "odrazi" ako keby tam bola pruzina. Funguje to tak na zaklade faktu ze klient dovoluje prechadzat cez zatvorene dvere, ale server nie. Preto ak sa rozbehnem proti dveram tak vyvolam seriu resyncov.

Pri hociakej inej sietovke stavalo ze som presiel dva tri kroky cez dvere nez som v hre uvidel vysledok resyncu. U Killer Pro som sa nedostal ani pol kroku cez dvere. Z nejakeho dovodu teda naozaj bola hra o tejto udalosti informovana lepsie nez v pripade onboard sietovky s ktorou som to porovnal.

U ovladacov verzie 5 sa mi ale bohuzial stalo aj to ze Opera mi zacala tvrdit ze mam zle pripojenie - tieto ovladace by default totizto moju komunikaciu na download limitovali na 1,5mb/s a vsetecka opera si toho vsimla.

U ovladacov verzie 6 sice nenajdem pri Tray ikone ziadne aplikacie - mimo obligatneho merania vykonu siete, UDP pingov a podobnych nepraktickych veci - bohuzial ani firewall, avsak to ci budu fungovat som este neskusal. U noveho ovladaca som sa este pokusal aj sledovat ake je vytazenie GPU/NPU. nad 1 percento som sa nedostal.

Z hladiska potecialu je to strasne sklamanie. Je tam moznost pre HW firewall, HW VOIP, HW Torrent, a velmi zaujimavy potencial pre HW Antivirove stity a podobne, ale to akym strasnym sposobom boli tie aplikacie odflaknute a absolutne nepodporovane je hruza.

Po hardwarovej stranke je to celkom zaujimavy napad, ale prevedenie dost skripe.

Dnes som sa v nej este hrabal a hlavne v softe (Windows aj Linux side). Prekvapivo som zistil ze v mnoho pripadoch su tam velmi banalne chyby (napriklad pre iste funkcie to hlada Putty ktoru nemam ani nainstalovanu, hlada to v adresare Program Files a nie v adresare Program Files (x86) a tak podobne).

90 percent veci by sa na tom softe dalo spravit. Potreboval by som ale trochu poradit s Linux side castou tej karty.

Zatial jediny kontakt aky som tam spravil s Linuxom bolo pomocou Putty. V jednom *.bat nejaky chytrak zabudol login aj s passwordom k tomu linuxu . Okrem toho ale vacsina FNA aplikacii ma v sebe zly login - respektive login k povodnemu Killeru K1. Rozdiel je proste v tom ako sa vola root (ak to pisem spravne) a aku IP adresu a meno si karta nastavi pre svoj OS.

Zatial viem len to ze je k tomu flashovacia utilta ktora vie tej karte natiahnut do onboard flash pamate linux - dva img subory. jeden je U-Boot 1.3.3 a druhy sa tvari ako nejake linux distro. Cele sa to nacpe do 8mb.

FNA aplikacie su v jadre linuxove a maju windows GUI ktore s linuxom komunikuje udajne cez "fanfary" Com port.

Ovladace pri kazdej prilezitosti flashuju karte jej OS. to znamena ze sa system karty vypne a nahra sa novy. Preto vyzaduje karta tak casto reboot celeho windows - musi sa tvrdo restartovat a to sa im jaxi v ramci instalacie drivera nepodarilo vyriesit.

Cela Bigfoot suite je FNA aplikacia, avsak vzdy je nutne aby polovica aplikacie bola v linuxe na karte a druha vo windowse k tomu aby ste ju mohli obsluhovat bez toho aby ste sa nalogovali do Linuxu na karte. To plati aj pre verziu ovladacov 6.0 ktore zrusili podporu USB a zvukovych vystupov na karte a cele VOIP ako take. Prakticky vzato vsetko co ta karta dokaze sa da robit pomocou command line bud cez program na to urceny alebo cez putty/telnet a tak podobne.

FNA firewall ... fungoval velmi pochybne.
    FTP a filezilla: mam pocit ze to ciastocne fungjue, ale filezilla skusa nespravny login (pre killer nic k1) a zatial sa mi tam ani s novym loginom nepodarilo dostat. Cez filezillu je tiez mozne dostat sa k USB diskom zapojenych na tej karte aj z OS.

Inak mam overene ze USB funguje. Zapojil som MP4 player a krasne si ho ta karta mountla.

V tomto zmysle sa ta karta chova ako miniserver s linuxom. BitTorrent a aj FTP pripojenie moze byt celkom prakticke pokial sa vam zda priliz drahe si doma nechat vkuse bezat nejaky domaci server - samozrejme najprv niekto tie aplikacie musi fixnut.

Bigfoot uz pred tromi rokmi vydal k FNA cely Software development kit s niekolko opensource binarkami. Vzhladom na drasticku cenu tohoto HW sa na to nikto so zdravym rozumom nemal dovod pozriet.

Sucastne FNA aplikacie poskytovane vyrobcami nemaju sancu vytazit potencial PowerPC procesoru ktory tam je...

Smiesne na tom je ze EVGA ponuka k downloadu ovladace 6.0 (tj aj OS pre kartu verzie sest) a k tomu Xeno Chat klienta ktory nema najmensiu sancu s nimi fungovat a bigfoot tiez velkymi pismenami hovori aky uzasny upgrade Xeno karty to je - v podstate... pridete o vacsinu featur ktore ta karta mala s tym ze sa tam nahra jedna aplikacia cielene zamerana na technologiu bypassu Windowsu. nutno dodat ze tato aplikacia uz je pisana aspon trochu solidne, hoci v konecnom dosledku moznosti karty oslabuje.

Zda sa ze bigfoot sa chce zamerat na produkty podobneho typu ako Razer. V urcitom zmysle technicky revolucne, a v urcitom zmysle zbytocne. U tejto karty ale mam viac chut popytat sa nejakeho sikovneho linuxaka ci by ma nenaucil aspon sa v takomto OS orientovat.
    Naposledy upravil Mir; 01.07.2010 v 00:53.

Po nejakej dobe pouzivania:

1. Stahovanie vo vseobecnosti
    Napr youtube ma nizsi performance. Udajne zamer aby boli lepsie pingy... V globale teda tato karta moze zhorsit browsovanie.

2. hry
    Musim povedat ze je fakticky pravda ze vo vztahu k hram som nameral performance ktory je lepsi nez je priemer aj u intel aj u onboard sietovych kariet.

3. SW
    Aplikacia sa stale vyvija (vdaka bohu) pretoze verzia dozadu pri kazdom tvrdom resete flashovala karte bios. Inak upravovanie bandwithu a priority pre rozne aplikacie sa mi celkom paci kvoli jednoduchosti. Menej sa mi paci ze agent aplikacie MUSI stale bezat.

4. Bigfoot VS Intel
    Karty intel maju v svojich cipoch technologiu HW offloadingu CPU. Okrem ineho su optimalizovane pre "vseobecny" performance vratane stahovania. ak by bigfoot udrzal nazive hocilen jednu nadstandardnu feature (firewall, torrent, alebo by zacal poskytovat nove featury) mal by killer navrch. V tomto pripade ale zatial vedie karta Intel za 30 Eur nad Killerom za 100 eur.

5. Potencial
    Uz predtym existovali karty s vlastnym procesorom a boli povazovane za vykonnostne nedostihnutelne. Davnejsie to rozhodne bola pravda. Bigfoot vzal sice dobry hardware, aj sa zameral na celkom vhodny segment trhu, avsak sebelepsia sietova karta neprebije zlu konektivitu.

Karta ma velmi podobne moznosti ako routre nizsej strednej triedy. Pri spravnej filozofii by sa tato karta dala vyuzivat nielen ako vykonna sietovka, ale aj ako sposob pripajania k VPN, alebo inym sietam povedzme na sposob hamachi a zjednoduseniu TCP/IP hrania hier - cisto otazka toho ako velmi sa niekomu chce programovat onboard Linux OS.

6 zaver
    Onboardu sa zbavte rozhodne, ale kym v Bigfoote nedostanu rozum intel sietovka vam bude stacit.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Killer NIC
    Založil Masster v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 23.01.2007, 06:43
  2. ip/port killer
    Založil Triplex_six v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 06.12.2004, 09:56

Pravidla přispívání