Citace:
Původně odeslal
Eagle
Můžu a to velmi snadno. A pokud si myslíš, že ne, tak proč nemáš 150 GB Raptor (je přece jen o málo dražší a přitom v prakticky každé diskové operaci o 30 % rychlejší) a alespoň 2 GB RAM ?
sice ano, mozes porovnavat vykon a cenu iba jednotlivych cpu a k tomu este snadno, ale ma to porovnanie zmysel, ked k pouzitiu CPU tak ci tak potrebujes pocitac?
150gb raptor nemam, lebo nie je o 30% vykonnejsi, navyse ma pomalsi seek ako moj 74g raptor, ramky mam 1.5g a obcas je aj to malo.
Citace:
AMD má adekvátní ceny, to C2D je šíleně předražený (vzhledem k tomu, co (ne)nabízí).
Pozri, je jasne ze o 30% vykonnejsi procak bude stat 2x viac, tak je to aj u AMD, porovnaj si kolko stoja FXka a co ponukaju. Ty si sice nasiel jeden pripad 3500+ vs 6300. A to porovnavas bez pretaktovania. Ja som ti nasiel par protiprikladov, kedy druhe jadro nestoji 2x viac. C2D ma adekvatne ceny, k tomu co nabizi. Ak by nemalo, asi by sa ten procak nepredaval tak ako sa momentalne predava.
Citace:
A proto má 86 zveřejněných chyb... opravdu nádhera.
kolko z tych 86chyb brani tym milionom uzivatelov, ktory maju ten procesor ho pouzivat? Ak by tam boli nejake chyby, ktore by podstatne ovlpyvnovali stabilitu, tak by asi intel nemohol predavat tie procesory...
Citace:
Druhé jádro stojí 100 % ceny navíc. Kolikrát ti mám opakovat, aby sis porovnal výkon A64 3500+ vs. Core 2 Duo E6300 a pak se mrknul na cenovku?
kolko krat som ti dal protipriklad kedy druhe jadro nestoji 2x viac...
Citace:
Myslel jsem, že inteligentní člověk se řídí podle tržních cen a nikoli podle cen jednoho výrobce. Jsi tak zaslepen, že kupuješ jen Intely?
zaslepeny si praveze ty, lebo u intelu druhe jadro nestoji 2x viac
Citace:
Trošku demagogie, nemyslíš? Odkdy je máš po OC záruku spolehlivosti výpočtů?
vzdy, OC je z definicie zvysenie freq. (a mozno tepla a spotreby, ale to overclocklerom az tak nevadi), pri zachovani spolahlivosti...
Citace:
Až bude DC dražší jen o 10 %, tak bude jeho cena adekvátní. Do té doby platí to, co tvrdím.
a to sice to ze dc je 2x drahsie? Alebo ze je na h, lebo mi na tom nejde rychlejsie dos box?
Citace:
DC má využití jen v profi programech (... kde si velice dobře zaplatíš za software) a u intenzivních multitaskerů (... kterých je relativně málo, neboť velkou část situací lze snadno vyřešit prioritou - což je ostatně nutnost, protože DC ti od nastavování priorit nepomůže).
intenzivnych multitaskerov je tu na fore dost. A prioritou to nevyriesis, bez spomalenia tych ostatnych uloh.
Citace:
DC není rozumným vývojem, DC byl vytvořen z nouze o příjmy na straně výrobce CPU. Víc jader != vyšší výkon. Jediná rozumná cesta je pokračovat ve zvyšování frekvence a IPC. Všichni výrobci to ví a všichni se bojí o to, že za chvíli nebudou mít co prodávat. Proto přišli s konceptem multicore, kde se snaží nakukat zákazníkům cosi o tom, že jim to přinese veliké výhody.. které v reálu nenastanou nebo určitě ne dřív než za několik let).
pentium bol vytvoreny z nouze o prijmy na strane intelu, rovnako p2, p3, p4, conroe, K7, K8 a vo vsetobecnosti myslim ze firmy produkuju vyrobky za ucelom predaja a z toho plynucich prijmov...
Nepredava druhe jadro, predava marketing. Hype sa da robit aj okolo frekvencii (p4), okolo SSE15, okolo znacky pentium, okolo znacky intel atd.
Ako dobre vies, zvysovat freq. a IPC dnes uz nejde dostatocne dobre.
Citace:
Už tehdy jsem jasně říkal, že dual-core je extrémně závislý na optimalizovaném software. Bez něj je na nic.
DC bez opt. SW mozno vyuzit (s vyhodou) na multitasking - bez spomalenia jednotlivych uloh. V tomto threade mas par prikladov rozumneho pouzitia, DC nie je na nic.
Citace:
Tak to sotva. A64 mi oproti Sempronu ušetří čas (díky větší cache), který má taky nějakou cenu. C2D mi neušetří nic, protože jeho single-threaded výkon je stejný jako u A64. Přitom stojí podstatně víc.
C2D ti usetri cas, lebo single threaded vykon je vyssi ako u A64.
Sempron vs athlon - kolko vykonu ti prida ta cache vs o kolko to bude drahsie? Stale myslim ze ma sempron lepsi pomer cena/vykon.
Citace:
No a? Intel už taky dělal P3 1.13 GHz, i820 + SDRAM převodník, Gallatin atd. Tohle je jen obchod. Nebýt Woodcrestu, AMD ho bude v serverech dál totálně drtit.
lenze woodcrest je prave to c2d jadro ktore ma tolko chyb....
Citace:
Já z toho spíš vidím to, že oni se snaží přesvědčovat mě o výhodnosti svého nákupu. To se jim ale zjevně nemůže podařit, protože já vím, co mi zvýší výkon (znám strukturu mnou používaných aplikací a mám jí otestovanou Performance Monitory).
a naopak, ty tvrdis ze im DC nepomoze zvysit vykon, napriek tomu ze nepoznas ake programy pouzivaju...