http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
Printable View
Build a soudek na sirokem ohnisku je hrozny, o tom zadna, nicmene jsem sledoval diskuse 17-40L vs. 17-85IS a vysledkem bylo, ze na vyssich clonach a APS-C cipu je vystup vicemene totozny (17-40 uz dnesni 10Mpix cipy dostatecne nenakrmi a mira optickych vad je vyrazna). Docela bych tomu i veril, 17-40L jsem v ruce mel nejakou dobu a nepresvedcil me (vzhledem ke sve cene a tehdejsimu vlastnictvi cropu), radeji jsem sel do siroke Tokiny.
Vyznam stabilizatoru na sirokych ohniscich bych taky uplne neodsuzoval, kombinace vysoke clony (9-11), polarizaku a nizkeho ISO dava vrazedne dlouhy cas, tady je stabilizator vyhoda.
Zcela souhlasím ...
Jen dvě poznámky:
- při pořádném zaclonění (dejme tomu f/8 ) by v kresbě (rozlišení) měly být všechny slušné objektivy obdobné, lišit se mohou v optických vadách a výrazně dražší objektivy by měly být samozřejmě lepší v přenosu kontrastu
- měli by už konečně něco dělat se "základními" wide zoomy. Tomuhle opravdu nerozumím, Canon prostě dnes v téhle kategorii nemá v nabídce nic, co by bylo kvalitně postavené a mělo zároveň špičkovou optiku.
Ale, jo. Pokud ale vzpomínám tak ses ptal na lepší záklaďák než 17-70 Sigma, a to 17-85 canon zkrátka je. Doufám že tohle nezpochybníš. Fotím Eosem 33v s 24-105 4 a tele 75-300 4,5-
5,6. K tomu mám samozřejmě 50mm 1,8. A Všechny objektivy taky nasazuju na nové tělo Eos 450D které jsem si koupil nedávno abych pronikl do digitální fotografie. K němu jsem bral i 18-55 IS a na seťák je docela slušný.
Tak 24-105/4L je sklo jak má být, v tom fandím. Ale na cropu je prostě moc dlouhé :( no i když, na 38ekv. začíná velká většina konzumních kompaktů :o
Po cropu ano, (proto ho mám téměř neustále na 33v(viva la provia:)) ale pokud nejdu fotit přírodu tak si ho beru i na Digitál, tam je ůplně bez problému, jak k focení lidí tak různých výstav a pod. Ta kresba je ostrá jak břitva.Taky podobně jako že s 50kou se na digitálu v místnosti nechytám, když jí dám na 33v tak v pohodě nafotím koncert i vernisáž bez blesku. Ale 85mm po přepočtu je moc, chtělo by to plnoformát, to bych si k tomu vzal 24mm1.4F a měl bych splněné sny. Uvidíme co canon přednese jako nástupce 5Dčka. Už aby to bylo. :rolleyes:
Já čím dál víc začínám zvažovat výměnu Sigmy 17-70 za 12-24 + 24-105 ...
Nedelej to, budes akorat litovat. Kolikrat se mi stavalo, ze jsem mel nasazeny jeden a potreboval druhy. Kvuli tomu se taky vyrabi 17-85 a tahle 17-70. Radeji obetuj trochu te obrazove kvality pro benefit univerzalnosti. A pro ostatni pripady, mame tu prece jeste pevne skla, ne? ;)
Taky se připojuji k těm doporučením - pokud nebude 24-105 Tvým vyloženě primárním sklem (což je na APS-C výjimečné), tak to nedělej. Je prostě smůla, že výběr záklaďáku je na Canonu složitý, resp. konkrétně že 17-55/2.8 nemá kvalitnější build. I přesto ale i s ním uděláš pravděpodobně v reálu větší štěstí, v některých situacích je možnost rychlého přechodu mezi wide a tele velkou výhodou.
Mimo nutnosti přehazování představuje taková sestava ještě jiné riziko - přehazovat nebudeš moct/chtít tak často a pak Ti bude pravděpodobně dost často sloužit jako "záklaďák" UWA sklo, což je velmi nevhodné. Dlouhý konec je příliš krátký (např. pro potřeby klasického portrétu) a takhle široký úhel na krátkém konci má svá specifika. A ten krátký konec právě zřejmě používat budeš, všichni víme, že většina uživatelů zoomů používá především extrémy jejich rozsahů.
Ale to si musíš samozřejmě srovnat se svými reálnými potřebami, resp. s tím, co (a jak často) fotíš.
100% suhlasim s janom a dodam, ze prave tie "specifika" potom dodatocne odstranujem (musim odstranovat) v PS za cenu ovalnych rohov - tzn. pridavam tam velke sudkove skreslenie aby tvare ostali nezdeformovane. Da sa to nastastie obvykle velmi pekne vyrovnat, ma to ale dve zasadne ale - uz spominane skreslenie rovnych linii mimo hlavneho kriza a je to babracka navyse.
Rovnako musim dodat aj ja, ze je velka skoda shit buildu + ceny ef-s 17-55... Pretoze potom ostava prakticky na vyber iba Tamron 17-50, EF 17-85 a dve Sigmy. Kazdy ma svoje specifika, ktore ho predurcuju ako nevhodneho kandidata :(
No budu věřit tomu, že se C pochlapí a než si pořídím nové tělo, tak bude něco zajímavějšího... bohužel to teď vypadá, že investice do foto budou až příští rok, prioritu má teď bydlení ...
Problém je, že kdyby se měl pochlapit, tak vlastně nejlíp formou 17-55/2.8 v Lkovém buildu a pak to bude ještě (citelně) dražší. Kdybys to řešil dneska, tak Ti řeknu, ať vážně rozmyslíš přechod na jiný systém, ale za rok to může být jinak.
No změna systému mě taky párkrát napadla, bylo by to sice složitější než výměna jednoho skla...
Ale takovej Olympus s 12-60 a nějaké pěkné tele, 50-200 ... to by byla krásná sestava. :drool: Ale přiznám se že jsem ani jedno v ruce neměl, jen po tom občas pokukuju... až bude čas a chuť, tak o tom začnu vážněji přemýšlet, třeba se objeví i jiné řešení. Přechod na FF jsem taky zvažoval, 1.3 řešení není. Bohužel bych musel řešit ještě tele a to by se prodražilo sakra, takže to pro mě cesta asi není. Ale pohled do hledáčku 5D je příjemný... :cool:
Oly má v téhle kategorii velmi schopná skla (a za málo peněz) a Nikon pořád o dost lepší než Canon, tak asi.
btw: že je hledáček 5D větší než D300/E-3 poznáš jen při přímém porovnání, není to žádný zvláštní rozdíl (u 1Ds MkIII ano). Jinak řečeno, 5D má oproti D300/E-3 hledáček větší zhruba o tolik, o kolik mají D300/E-3 větší hledáček než 1D MkIII nebo D2X - a nepamatuji se, že by si u nich někdo na hledáček stěžoval ... (a ostatní parametry jako eye-point nebo světlost jsou taky stejné nebo velice podobné)
Nic, to už jsme hodně mimo téma.
Nejsem rozhodně příznivcem téze aby jsi obětoval obrazovou kvalitu výměnou za univerzálnosti o tom žádná. Ale k té reportáži, ani jednou jsem neměl problém v tom že bych s 24-105 na malém čipu1,6x nevyfotil to co potřebuju, jasně nejsem reportážní fotograf komerčního rázu. Ale předpokládám že po tobě lidé nebudou chtít příliš často ať je v místnosti pět metrů široké vfotíš ve skupince na gauči. A získáš vynikající objektiv do budoucna. Výměna objektivů je nepříjemná ale pořád je lepší měnit objektivy 3x 4x za akci než být sklamaný u počítače z defekteů na fotkách. 12-24 myslíš tokinu? Skvělé sklo, jen škoda že není pro full, spíše než na 24-105 bych nespěchal na ni.
Včera jsem fotil s tím novým objektivem 55 - 250 IS a musím uznat že na setové tele je hodně slušný. Ještě jsem detailněji nezkoumal pořizené snímky ale rychlost ostření je v téhle třídě velice obstojná. Pro juniorpaparazzi dobrá volba:) Doufám že to patří i sem když byl vydaný v podstatě k 450D.
No jo, jsem trochu zaostalý co se týče práce na forech. Vlastně tohle je jediné kam píši:)
No přesto by nebylo od věci se pokusit udělat to, co Ti MikeD v minulém postu doporučil a ne to znovu zopakovat úplně stejně!!!
To tlačítko vypadá takhle http://4um.overclocking.cz/images_oc..._cs_1/edit.gif a mohl jsi ho použít už pro tenhle dvojpost...
Zdravim, shanim ted telatko k tomuhle telu. Nechci do toho vrazet miliony, nakup nejspise z EBay.
Premitam nad Canon 55-250IS, ten ma pritelkyne, takze ho mam celkem okouklej, no neni spatny, ale mam o neco vyssi rozpocet, tak proc nezkusit neco lepsiho ze?
Canon 70-300 IS USM - ma znamy, USM a vyborny IS se mi libilo, ale mel jsem ho tak na 10min v ruce, takze nic moc zkusenost.
Pak jeste Canon 70-200L F4 - to je asi takova cenove krajni varianta. Rozsah by mi postacoval, ale bojim se absence IS a uprime si nejsem jisty, jestli rozdil ve vystupu vubec v realnym svete poznam.
Mohl by mi nekdo trochu shrnout vyhody a nevyhody tehlech reseni, pripadne navrhnout i jine? Recenze mam nacteny, ale to neni vsechno...
Diky moc
Keby si vedel ten rozpočet rozšíriť na 70-200/4 IS, tak to by bolo asi nejlepšie riešnie. Podľa testov je ostrejšia ako 2.8-ka a 2.8 IS. Váha toho skla ja tiež akceptovatelná. Keď sa chceš držať aktuálneho rozpočtu, tak by som bral asi 70-300 IS. Samozrejme musíš rozmýšlať aj podľa toho, že čo chceš fotiť.
No nic vyhranenyho fotit nechci, spise takova d*vka pro vsechno :)
Mas pravdu, ze 70-200L F4 IS by byl nejlepsi, ale 650USD a 1000USD je uz od sebe opravdu hodne daleko.
Takze u me vitezi nejspise 70-300IS, ale klidne si to necham jeste rozmluvit ;)
Kdysi jsem měl 70-200/4L a bylo to výborné sklo... jenže se mi stařecky klepou ruce, takže výstupy byly tak 50/50 superostré nebo superrozmazané snímky... věděl jsem, že pootřebuju IS a tak jsem ho musel prodat.
Překlenovací období mi vyplnil 70-300/IS, který delal velice slušné obrázky a kdybych už nebyl plně orientovaný na L-ková skla, asi by mi zůstal. Jenže ten build už pro mě prostě nebyl to pravé.
Teď jsem skončil u 100-400/L IS, což je ideální sklo pro mě, ale nedovoli bych si tvrdit, že pro každého. Pokud překousneš non-L build, 70-300 je pro Tebe dost dobrá volba, když se Ti klepou ruce jako mně...
extra neklepou, ale vim, ze Sigmu 70-300 APO jsem proste v beznych podminkach neudrzel...
L-build bych prekousnul, ale moje studentska penezenka nikoliv, takze tu 70-300 IS USM asi vezmu
V nejhorsim by se nechal v servise seridit...
Mám 70-300 IS USM, a co mi vadí nejvíc, je taky právě ten build. Celý výsuvný tubus se při ostření otáčí a vysunuje, v ostřícím kroužku je malá vůle.. Ale jinak je to docela fajn sklo, ostří celkem rychle (zatím jsem neměl možnost fotit s L sklem), a stabilizátor je super věc :) Na 300mm to jde opravdu hodně poznat i okem.
Ke konci (300mm) už trochu ztrácí ostrost. Celkově jsem zatím spokojen ;)
build je vec, kterou zatim musim prekousnout, protoze jak jsem premital, tak L bez IS nechci. Az bude jednou pravidelnejsi prijem penez, tak muzu zacit pestovat uchylku na L skla. Zdravim te Maule :)
Tak to mame stejny problem, ovsem me gramlave ruce se klepou snad uz od narozeni ;)
Kazdopadne bez IS ted taky nemuzu zit, na makro (mezikrouzky) se vytecne hodi a hlavne crappy telum (D30, 400D) pomaha spravne zaostrit (a v hledacku se obraz netrepe). Tohle beru jako genialni vyhodu oproti stabilizaci cipu, nekdy fotit na drncajici lodi bez IS ani poradne nejde.
Moznym problemem je energeticka narocnost - naposledy jsem menil dve baterky z gripu po cca 200 snimcich (pravda, zaostroval jsem pokazde docela dlouho bez stativu s bezicim IS).
Tohle výhoda rozhodně je, na druhou stranu platit IS jednou a n-krát je mnohem větší rozdíl. Osobně bych tohle uživil málokdy, ale potom o tom víc - v rozsahu cca 700 mm eq. a víc z ruky je to dost poznat.
Ta spotřeba (resp. nízká výdrž aku) mi připadá být extrémní, to snad nemůže být jen stabilizátorem ...?
riesim prave mensiu dilemu. Kupujem prvu zrkadlovku a vyber sa zuzil do relativne odlisnych pristrojov.
Canon 450d a Sony A200. Pouzitymi materialmi sa mi hnusia obe.
Ak by mal Canon stabilizaciu v tele, neriesim. Kupim akykolvek lepsi tamaron a som na dlho vysmiaty.
Z cien stabilizovanych skiel (ano, mam tiez triasku v rukach...) sa mi krizia oci a vyhoda lacnejsich objektivov tym pre mna pada.
Zajtra si idem asi pre A200vku, k nej po case Tamron AF SP 17-50mm F/2.8. Ak ma fotografia zacne vyraznejsie zaujimat, po roku pouvazujem o zmene znacky.
Ak by mi niekto vedel povedat, ze sa zasdne mylim, budem vdacny.
a na tu A200 nemozes kupit nejaky lepsi tamron? preco potom menit hned znacku (preco nie kupit si lepsi model od sony? :) )
a zmenu znacky si ujasni uz teraz, lebo potom to uz moze byt trosku zlozitejsie ci uz financne (ak teda nahodou na tu alfu kupis nejake dalsie veci) alebo z hladiska specifik tej ktorej znacky (ovladanie, spravanie, IS atd)
IS v objektivech je resen stale bezicim motorkem (mozna jsou dva - pro kazdou osu), lze to poznat podle zvuku. No a pokud se toci dve hodiny v kuse, dokaze baterie uplne vysosat.
Jo cena je samozrejme problem, navic v kazdem skle je stabilizator ruzne generace, jinak ucinny.
Stale bezicim? Snad len pri namacknuti/preostrovani (v zavislosti ci AF-S alebo AF-C)
Pak by to nemělo výhodu stabilizovaného hledáčku ;) .
No jasně, já bych to ani přechytračit neuměl, ale je to zajímavé, teď jen nasekat 1000. příspěvků a budu se moct aspoň mrknout, co?:) Jo mám i pár sběratelských kusů, Moskva 5, Pentacon Six, dokonce i staré dalekohledy Minox:) Některé věci jsou moje jiné jsem pokupoval z bazarů, ale deskáč Hasselblad mi ještě chybí:)¨
Jo a ta Moskva samozřejmě pořád fotí
Jeste k tomu vyberu zakladaku. Mate nekdo zkusenosti s
http://www.megapixel.cz/tamron-sp-af...f-2-8-xr-di-ii
??
Samozrejme jsem prolitnul recenze, ale zajimal by me osobni nazor nekoho kdo mel moznost s nim delsi dobu pracovat.
Diky
Slušné full-review: http://www.imaging-resource.com/PRODS/XSI/XSIA.HTM
Vyměnuji 50mm 1.8 za 50mm 1.4, protože jsem se nehorázně nasra.....když mi po cca roce začal motorek drnčet jak eskalátor a ostření pomocí AF už taky stálo za prd. Myslím že s USM a kvalitním buildem(kovovým) udělám lepší kauf, co vy na to pánové, dělám dobře? I když je možné že 1.4/f má měkčí kresbu, už se alespoň blíží profesionálnímu objektivu. A ten build co vy na něj?
Je to úplne jedno, pokaziť sa ti môže aj USM. Pokial chceš ísť na isto, že ti neodíde žiaden motor v objektíve, tak si kúp manuáne sklo, prípadne prejdi na Nikon (tam je AF z tela). ;)
Řekl bych to takto: pokud víš, proč určitý objektiv potřebuješ, kup ho. Pokud nevíš, nejspíše ho nepotřebuješ. Pokud ti jde o co nejkvalitnější stavbu, kup si manuální sklo, to je teprve jistota, že se ti nepokazí AF:p Nebo investuj do solidního servisu na tvůj současný 50/1,8;)
K té stavbě-pokud ti nevyhovuje stavba 50/1,8, zkus se pooohlédnout po bazarech/ebayi po 1.verzi, která je kovová, narozdíl od současné druhé.
Všechny supersvětelné 50ky jsou měkčí, ale to bych nepovažoval za chybu, ale za vlastnost.
Jasně že je dražší, spíše jsem chtěl slyšlet co si myslíte o 1,4/f. Já je spolu nesrovnávám, a ta cena pořád není tak hrozná za 8000.- je to v pohodě.
zdravim, aky mate nazor na FIRMWIRE. Vseobecne pre fotaky a konkretne pre 450D.
Myslím, že FIRMWIRE je dobrý, ještě že ho máme.
http://temp.myslenka.net/firmwire.png
Myslíš firmware nebo fireware? První je nutné, druhé se hodí.. pokud jsem si tvůj termín vyložil nesprávně, zkus to více specifikovat;) :-p
..chybicka se vloudila,sorry :) je to firmware
http://www.canon.com/eos-d/
Asi jsi myslel firewire viď? :p
Tak necháme slovíčkaření - co s firmwarem? Všeobecně pro foťáky - kdysi se tu probíraly úpravy firmwaru pro Canon Ačkovou řadu, byly tam zajímavé úpravy. Pokud vím, foťák běžel na nějakém DOSu :)
AFAIK nějaké úpravy u zrcadlovek od doby 300D nejsou, ale nesleduju to, takže možná že ano - má někdo bližší info?
Jinak obecně používám zásadu - pokud to funguje, nerejpej do toho, takže tak... :cool:
Mám obavu, že nová manuální skla dnes spočítáš na prstech rukou a navíc jsou to specifické objetivy typu Canon MP-E apod.
Jo, vlastně jo - rusáci prodávají svoje objektivy nové. Teda aspoň je jako nové deklarují - viděl jsem několik eshopů.
Jinak spíš směřuj do bazarů a pročti si vlákno o M42 objektivech zde v sekci.
Zase tak černě bych to neviděl, dosud se dají koupit nové manuální Nikkory, smysluplnost takového nákupu je však druhá věc. Každopádně krom specifických či drahých skel to sláva není.
Myslíš 50ku? Zkusil bych se juknout na Olympus OM Zuika. Výborný je nový Zeiss ZF 50/1,4 pro Nikon F mount. Nejlepší(i když ne 50ka) je Noct-Nikkor 58/1,2, ten však sežene jen kouzelník a připrav si cca. 3000$;) :-p. Otázka je, co získáš navíc a co ztratíš oproti té EF 50/1,4.. pokud ti nejde primárně o ušetření pár peněz či o nějaké specifické sklo, nemyslím, že se ti to vyplatí.
Trocha OT, ale toto musíte vidieť. Majitelia Canonov budú plakať...
http://f-mount.webnode.cz/news/pro-p...ikou-u-canonu/
Jj je to tak. Půlmega není málo, na druhou stranu testování všeho, případný prodej špatného kusu, který prošel se skrytou vadou kontrolou a rozzlobený zákazník může poškodit značku imho více než je hmotná škoda:)
Pozerať sa na rozbité 200/2 IS L-ko bolelo, no, ale zase nie tak, ako keby to bol Nikkor. :D Najhoršie na tom je že to sklo musí vydržať o dosť viac ako je nejaké spadnutie krabice v krabici. Len si predstavte ako sa to prepravuje, čo tým robia na letiskách a podobne. Ale keď majú také pravidlá, tak čo už... :(
smutne je aj to, ze napr v sony centre v bratislave musia objektivy ktore su tam vystavene ako predvadzacie po case tiez nechat zlikvidovat, ked sa budu nahradzat vo vitrinke inymi :( pritom su to bezchybne kusky ... mohli by ich radsej rozdat chudobnejsim studentom :)
Pochopil som to ako píše DM.
Mám dotaz co se 450D týká. V jakési recenzi na toto tělo jsem četl, že má AF ze 40D (že má tu vyšší citlivost středního křížového bodu při použití skel s F/2,8 a méně). Tudíž jsem myslel, že celý AF je kompletně převzat ze 40D. Když jsem si ale stáhl brožuru přímo z Canonu, tak v tech. specifikaci je napsáno toto:
u 40D:
9 bodů křížového typu (středový křížový s vysokou citlivostí při světelnosti f/2.8)
u 450D:
9 (středový křížový s citlivostí při světelnosti f/5.6, vysoká citlivost při světelnosti f/2.8)
Co to znamená? 1) tisková nepřesnost; 2) u 450D je křížový pouze střední AF bod a ostatní jsou pouze horizontální či vertikální?
Díky za info
2) je správně. 450D nemá AF modul 40D - nevím, kde jsi to četl, já to nikde neviděl a taky to tak není.
toho jsem se bál.... škoda. To by byl panečku pokrok. A 40D má opravdu VŠECH 9 bodů křížových? (podle brožury se zdá, že ano)
Ano, devět křížových, ale v dané třídě to není žádný extra hit, E-3 a D300 mají citelně schopnější AF moduly.
Tohle by mě zajímalo podrobněji - 40D mám poměrně čerstvě, teď jsem ho v Tunisku na dovolené docela slušně provětral a nějak si neumím představit, co by se zrovna na AF dalo zlepšit...
S jinými značkami nemám srovnání, ale v rámci Canon těl je to rozhodně to nejlepší, co jsem kdy v ruce držel.
Zjednodušeně:
- D300 má 51 AF pointů, z toho 15 cross-type a o třídu lepší C-AF než cokoliv jiného ve třídě (ať co do schopností, logiky nebo pokrytí body)
- E-3 má 11 AF pointů, všechny cross-type, k tomu (jako jediný) plně bi-axiální, nejvíc (celkem 968 ) AF senzorů (btw: jeden uživatelský bod je kalkulovaný z 88 nebo 440 senzorů podle modu AF), nastavitelnou citlivost bodu, automatickou kalibraci na základě teploty okolí, separátní processing, atd.
Jinými slovy - 40D (a 50D) má dobrý AF, ale D300 má citelně lepší C-AF a E-3 zase S-AF. Na druhou stranu se to taky částečně odráží v citelně vyšší ceně, ty AF moduly a spol. něco stojí.
Ak fotíš s malou HO tak je tento spôsob len obtiažne pouźitelný, totiž pri prekomponovaní sa posúva aj celá rovina ostrosti.
Tak, tak. Samozřejmě na "cropovaných" formátech v kombinaci s krátkými ohnisky a nic moc světelností je to celkem jedno (to se stejně vyplatí ostřit na hyperfokální vzdálenost kdykoliv je to jen možné), ale jak se prodlužuje ohnisko, tak zvlášť na krátké vzdálenosti to je důležité a taky problematické. Nevím, jak kdo fotí, ale sám bych se svými teleobjektivy při ostření na střed a změnou kompozice neměl správně zaostřeno nikdy a na kombinaci 35 mm formátu a světelných objektivů je to ještě dost o něčem jiném ... A právě v těchhle momentech je přesný a rychlý AF hodně důležitý.
Já přiznám že jsem ten problém nikdy nepozoroval... fakt že nemám žádná extra světelná skla. Ale ani s 1.8/50 nemám výtěžnost nijak špatnou.
Schválně to budu sledovat a více vyhodnocovat.
...ještě je možné, že s padesátkou nebo s reverzní padesátkou na teleti na makro používám převážně středovou kompozici, resp. ostření na střed bez rekompozice po zaostření.
Stejně tak při ateliérovém focení na fleše s clonou 11 asi nemusím nic řešit a na dovolenkové focení rodinky u moře je AF u 40D přesný a rychlý víc než dost...
tak si rikam, zda nevymenit setak 18-55 IS za Tamrona 17-50, vyplati se vubec ta investice? Co jsem koukal na photozone.de, tak ty objektivy jsou plne srovnatelne...
Pokud ne, je tu neco krome 17-40L co by mohlo vyhovovat? Diky
Seťák IS nevim jakej je. Na photozone.de nedopadl až tak špatně. Ale Tamron 17-50 je opticky určitě lepší - pokud tedy zaostří, s čímž má docela problémy (nebo alespoň všechny Tamrony měli s AF problém na všech tělech co jsem zkoušel - více o tom zde od příspěvku #54).
Jinak teda jsem měl taky možnost vyzkoušet si 450D (jen na chvíli) a měl jsem na ní právě Tamrona 17-50/F2,8. Jako docela mě zděsilo to, co jsem viděl. Zde nabízím 100%ní výřez z fotky - je to pozadí mimo hloubku ostrosti. Co se týká šumu, tak v tmavých oblastech mi přijde (patrně softwarově odšuměň) docela v poho, ale ve světlejších oblastech je to hodně ošklivé. A to se jedná o snímek na ISO 100, 1/200, F2,8, sys. blesk odrazem...
http://img159.imageshack.us/img159/9661/450dat6.th.jpghttp://img159.imageshack.us/images/thpix.gif
Tak to je grc...
:bleeeh:
Imho takhle 450D fotit nemůže, resp. to vypadá jako (řádově) ISO800. Pokud je tohle opravdu výstup z foťáku v JPEGu, tak mě nenapadá asi nic moc jiného než zapnutá featura na rozšíření dynamického rozsahu, která dovede fotky pěkně doprasit (netuším, jestli to 450D má).
Nevím co je to za fotku, ale moje 450ka tohle nedělá ani na ISO 1600.
Nevim, co v tom foťáku bylo či nebylo zapnuto za "fíčury", protože ten foťák neznám a neměl jsem čas se hrabat v menu. Jen jsem si nastavil ISO, Clonu, čas a "cvak"... a vylezlo mi to, co jsem postnul výše - zcela bez úprav.
Tady je kompletní EXIF toho snímku:
http://img385.imageshack.us/img385/4199/450d2gt5.th.jpghttp://img385.imageshack.us/images/thpix.gif
datum je pochopitelně špatně, protože DSLR byla vyndána z výlohy bez jakéhokoli nastavení...
Rozhodně je ale tohoto 450D schopna a to na ISO 100...
Až budu mít chvilku času, zkusím tu fotku napodobit. Jediné co mě napadá, že se jedná o vadný kus.
Kdyby měl někdo zájem o original battery grip BG-E5, mrkněte do bazaru
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=74237