Mám tu plno PS/2-mysí, z toho jednu - Logitech - bez kabelu, a jeden mysí USB-kabel, jehoz konektor pasuje do té PS/2 bez. A zádnou kompletní mys na USB.
A pak mám svúj noták Lenovo T401, který nemá PS/2 díru, jen USB.
Tak jsem dostal dábelský nápad, skombinovat tu PS/2 mys s tim USB-kabelem a zkusit, jestli to pobezí.
Výsledek: Noták rozpozná neznámý USB-prístroj (z toho soudím, ze ten kabel na tom konektoru úplne spatne nebude) a chce instalovat ovladac, jenze ani on, ani já nevíme, jaký. Ví to nekdo?
V jednom DE-fóru se nekdo ptal na podobné, kde PS/2 mys pripojil na USB pres adapter s týmz výsledkem. Nekdo mu rek, ze to ovladac nepotrebuje, ze v tom adapteru jsou ty konektory jen prímo prodrátované. Tohle zjistení ovsem tazateli nepomohlo a diskuze skoncila (nekdy pred 10 lety). Nekdo se tazatele jeste ptal, jestli vúbec má na jeho notáku s USB mys nainstalovanou. Takze tady já mám - v Praze k nemu USB-mys mám a funcí normálne, akorát se mi nechce ji tahat sem a tam - hodí se, ale je v podstate postradatelná, bylo by to jen na hraní si s notákem cestou v autobuse. Delsí práci doma ovsem citelne ulehcí.