Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Výpověď při úpadku

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Standardní Výpověď při úpadku

Zdravím, vím že to asi není uplě přesný thread ale nenapadá mě kde se rychle zeptat. Mám dvě zaměstnání, ze zaměstnání na HPP nám už asi tři měsíce dluží výplatu. Firma měla nějaké problémy, byl ustanoven správce konkurzní podstaty, před chvílí jsem byl informován, že v pátek se mám zastavit pro výpověď. Na otázku jak tobude s odstupným mi bylo řečeno toto.
    1.Dohodou - považuji za vtip
    2.2měsíční výpovědní lhúta - firma 3měsíce stojí, celý provoz je neaktivní, elektrika v celém areálu odpojena - tzn. nechápu na co tam čekat

Jedná se o poměrně velký tiskárenský kolos s provozy po celé republice. Firma je členem CTI Group jendá se o akciovku, nikoliv SRO. Jak nejlépe mám, nebo bychom jako zaměstnanci měli postupovat, aby nám bylo vyplaceno odstupné nebo alespoň dlužné mzdy. Jelikož mě více živí druhé zaměstnání mám čas to řešit a protože jsou to ne uplně zanedbatelné peníze, rád bych alespoň část z nich viděl.

Předem díky za všechny rady i názory.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní Re: Výpověď při úpadku

Pokud Ti dluzi 3 mesice penize, muzes podat okamzitou vypoved z tohoto duvodu, kdy Ti navic bude nalezet odstupne. Navic pokud dolozis uradu prace prumernou mzdu, nevyplacene penize Ti poskytnou oni a pak je budou vymahat po firme. Pokud navic dluzi 3 a vice lidem, muzete podat navrh na konkurz, ale to uz se podle toho co pises stalo.

Informace jsou to par let stare, doporucuji overit v zakoniku prace zda se neco nezmenilo, overit terminy a lhuty. Samozrejme v podepsanych vecech vse overit, idealne s odkazy na konkretni ustanoveni v zakoniku prace.

Se vsim by mel poradit urad prace, popr. dalsi instance je inspektorat prace.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Věk
    41
    Vliv
    231

Dobrá, jak je to s tím odstupným? tam jsou také možnosti to řešit s pracákem? nebo to z nich musíme nějak páčit sami?
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Do urcite castky u uradu prace (maji limit), dalsi u insolvencniho spravce.
    Vice zde http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/insolvence/ins_prava
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Věk
    41
    Vliv
    231

K+ a moc díky

Věk
    41
    Vliv
    231

Dnešním dnem nám rozdali výpovědi s 2měsíční výpovědní lhútou s tím, že jsme doma na 60ti%. Na jejím konci obrdžíme 3měsíční odstupné a bude ná proplacena dovolená. Výpočet prúměru na odstupné se prý bude počítat z letošního roku....čili z 60% mzdy... lepší než nic ale čekal jsem, že to bude z normálního prúměru. Dá se s tím výpočtem prúměru vubec něco dělat? mužu se někam obrátit nebo je to takhle možné počítat?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vypoved ADSL po zmene ceniku - za jakych podminek?
    Založil JaB v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 06.07.2005, 22:04
  2. OT: Jak napsat vypoved smlouvy o podnajmu
    Založil Fx v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 19.08.2004, 16:51

Pravidla přispívání