Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Instalace Windows XP Home zamrzne před započetím, XPProf a Linux OK

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    266

Standardní Instalace Windows XP Home zamrzne před započetím, XPProf a Linux OK

notebook NX6125, model PX421EA, vložím do CD-ROM médium Windows XP Home, spustí se načítání ovladačů, po načtení ovladačů, zůstane černá obrazovka s blikajícím textovým kurzorem. Zkusil jsem čtyři různé instalační CD, s různými verzemi SP. Stále stejná situace.

Když vložím instalační médium Windows XP Prof, proběhne načtení ovladačů normálně a dojdu až k možnosti spuštění instalace a rozdělení disku.

Zkusil jsem instalovat Linux Debian, s tímto OS notebook stabilně fungoval několik hodin, kdy jsem přenášel data z harddisku na nový počítač.

Instalovaný WinXp Home nelze spustit (zamrzne při úvodní animaci), recovery medium nemám ani žádné CD dodané s NB, na disku není skrytý oddíl.
    Máte prosím někdo nějaký nápad jak dále? Možná je nutné před instalací načíst nějaký specifický ovladač, ale který?

Standardní Re: Instalace Windows XP Home zamrzne před započetím, XPProf a Linux OK

Zkontroluj si v BIOSu jestli není nastaven přístup na disk v SATA módu. Po přepnutí na IDE by to mělo fungovat, nebo dodat ovladače SATA podle chipsetu.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Member
    Vliv
    266

Standardní Re: Instalace Windows XP Home zamrzne před započetím, XPProf a Linux OK

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Zkontroluj si v BIOSu jestli není nastaven přístup na disk v SATA módu. Po přepnutí na IDE by to mělo fungovat, nebo dodat ovladače SATA podle chipsetu.
    taková volba v biosu není, v NB je PATA disk, zkusím ještě upgrade biosu a potom opravdu nevím.

Úplně stejný problém jsem měl s tímto notebookem také. Linux šel nainstalovat a běhal parádně, Windows XP Home nainstalovat nešly. Instalace se zastavila. XP Pro jsem nezkoušel, celá tahle anabáze byla završená záruční výměnou základní desky.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Instalace XPSP2 pri bootu zamrzne SP1 jede OK proc??
    Založil Safra v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 30.07.2007, 22:02
  2. Instalace XP Home na MSI KT4V
    Založil Endy v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.10.2006, 16:33
  3. Linux home Server
    Založil Worko v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 26.08.2006, 20:33
  4. Zablokování pirátské instalace u Win XP Home