Zdravim,
mám už pár let kompa a jelikož teď nemám prachů nazbyt, rozhodl jsem se jen pro lehký upgrade. Teď mám v casu:
MB - Asus P5W DH Deluxe
CPU - Intel Dual Core D930
RAM - Corsair XMS2 2GB DDR2 800 (rychlejší deska nepodporuje)
Zdroj - SilverStone Strider 560W
(grafiku zatim neřešim - GF8800GTS zatim stačí)
Dnes jsem si pořídil procesor Core 2 Quad Q6600 a ještě si chci koupit 4GB ram. Ale jelikož mě shodou okolností ségra poprosila abych jí trochu poladil kompa, řeším dvě možnosti jak to všechno skloubit:
1. Koupit ségře nějakou levnou desku a na ní osadit moje starý CPU (D930) a starý ram (Corsair XMS2 2GB). A sobě koupit jenom nový ramky 2x2GB a nasadit to spolu s novým CPU (Q6600) na starou desku (P5W).
2. Dát ségře desku (P5W) i s komponentama (D930 + Corsair XMS2 2GB). A pro sebe si koupit novou desku, která bude podporovat i rychlejší ramky a na ní nasadit nový ramky a Q6600.
Jednak jsem koukal, že dneska stojí desky se socketem 775 pár šlupek a druhak jsem četl pár článku o špatné kompatibilitě práve desky Asus P5W DH Deluxe s "novějšími" procesory. Ale neumím posoudit jestli je tento problém už překonán novými BIOSy. A je mi jasný že ségře budu muset pořídit i nějakej silnější zrdoj (uvítal bych nějaký tip).
Budu moc rád za vaše názory, popřípadě tipy jakou desku vybrat - buď pro mě, nebo pro sestru.
Předem díky.