Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Domácí síť a internet

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Smile Domácí síť a internet

Nazdárek lidičky. Zapojil jsem kříženým kabelem síť mezi dvěma PC a zadal IP adresy podle návodu.
    První PC: IP .... 192.168.1.1
    Maska podsítě ... 255.255.255.0

Druhé PC: IP .... 192.168.1.2
    Maska podsítě ... 255.255.255.0

Počítače se bez problémů vidí, dá se v síti pracovat i hrát, ale na druhém PC mi nefunguje internet, který by si mělo brát z prvního PC. Občas se připojí ale většinou ne. Musím dělat psí kusy, aby se připojil.

Jak to udělat, aby se připojil internet k druhému PC po každém spuštění obou PC?
    Poradíte mi? Děkuju.

Standardní Re: Domácí síť a internet

toto jsem dělal tak rok až dva zpátky, takže si už nepamatuju přesně, jak co mělo byt. (od té doby všem doporučuju router.)
    na druhym PC nastav výchozí bránu 192.168.1.1 a DNS servery (jak je máš u prvního PC). na prvním PC si v vlastnostech připojení, kterym seš napojenej k internetu, aktivuj volbu "sdílet připojení" (a pokud to bude chtít, tak vyber to připojení, kterym se spojují ty 2 PC).
    potom ještě přenastavit firewall na PC1 (pokud máš), aby ti pouštěl komunikaci z IP 192.168.1.2
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Nejspolehlevějc tohle funguje, když na pc s internetem nastavíš:

WAN: ip jakou je potřeba a zapneš sdílení internetu
    LAN: dej ip 192.168.0.1

na druhým pc
    LAN: stačí zapnout aby si to vzalo ip z DHCP, případně pokud chceš pevnou tak ip něco z 192.168.0.2-254 a bránu a DNS dáš 192.168.0.1
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Smile Re: Domácí síť a internet

Díky kluci, opravdu to funguje a bez problémů. Ještě jednou díky. Přeji moc pěkné dny.

Citace Původně odeslal JejKey Zobrazit příspěvek
    toto jsem dělal tak rok až dva zpátky, takže si už nepamatuju přesně, jak co mělo byt. (od té doby všem doporučuju router.)
    na druhym PC nastav výchozí bránu 192.168.1.1 a DNS servery (jak je máš u prvního PC). na prvním PC si v vlastnostech připojení, kterym seš napojenej k internetu, aktivuj volbu "sdílet připojení" (a pokud to bude chtít, tak vyber to připojení, kterym se spojují ty 2 PC).
    potom ještě přenastavit firewall na PC1 (pokud máš), aby ti pouštěl komunikaci z IP 192.168.1.2
    Je možné přes router připojit i internet, který je k PC přes USB port, já vím jen o síťovým připojení. Myslím tím připojit modem internetu přes USB do routeru a pak to rozvést třeba bezdrátovkou?? Já mám totiž CDMA připojení od O2 Mobilní a to je jen přes USB. Nemám totíž o routerech ani páru.
    Naposledy upravil Kladas; 21.06.2009 v 20:07.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Domácí síť
    Založil VH v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 03.01.2008, 14:03
  2. Domaci sit a rozvod internetu
    Založil Misterio v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 10:57
  3. Jaky HW na domaci WIFI sit?
    Založil zed v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2