Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: jak vymenit lepenej chladic na VGA... a zaruka?

Standardní jak vymenit lepenej chladic na VGA... a zaruka?

No Koupil sem si Saphire Radeona 9100ku, a taky chladic artic cooler coper silent...
    no chladic na procesoru neni prakticky slyset ale co se nestalo, po 14ti dnech dela fan na VGA takovej bordel ze bych se s toho posr##. Uvazuju vo tom ze si poridim nejakej tichej vga cooler a vmenim ho ... ale jak mam vodlepit ten stade a prilepit ten novej abych neprisel vo zaruku? lepe receno abych moch v pripade poruchy ten novej zase prohodit za ten strej... nemuzu pouzit sekundovy lepidlo... potreboval bych neco jako dobre drzici termopastu ktera by ale sla s vypetim sil urvat

jo a nevite vo nejakym tichmy vetraccku na vga? u alzasoftu sem si nasel jeden udajne tichej a vykonej CM ale ten ma 6.500 otacek(!?) a 27 db coz neni zas tak super protoze mam 20db arctica...

Standardní Re: jak vymenit lepenej chladic na VGA... a zaruka?

Citace Původně odeslal Jouffan
    No Koupil sem si Saphire Radeona 9100ku, a taky chladic artic cooler coper silent...
    no chladic na procesoru neni prakticky slyset ale co se nestalo, po 14ti dnech dela fan na VGA takovej bordel ze bych se s toho posr##. Uvazuju vo tom ze si poridim nejakej tichej vga cooler a vmenim ho ... ale jak mam vodlepit ten stade a prilepit ten novej abych neprisel vo zaruku? lepe receno abych moch v pripade poruchy ten novej zase prohodit za ten strej... nemuzu pouzit sekundovy lepidlo... potreboval bych neco jako dobre drzici termopastu ktera by ale sla s vypetim sil urvat

jo a nevite vo nejakym tichmy vetraccku na vga? u alzasoftu sem si nasel jeden udajne tichej a vykonej CM ale ten ma 6.500 otacek(!?) a 27 db coz neni zas tak super protoze mam 20db arctica...
    Stejný problém budu řešit příští týden, teoreticky to mám zmáknutý. Původní pasiv sundám pomocí žiletky. Běžně uváděný způsob šroubovák+kreditka se mi neosvědčil. Žiletku musíš vsunout mezi čip a chladič, začneš rohem, kýveš s ní ze ztrany na stranu a nona se tím zařezává, a zkusíš ji zasunout jak nejdál to půjde, opakuješ u každého rohu čipu. Jde to bezvadně, bez použití násilí. Ideální bude když čip trochu zahřeješ třeba fénem (nejdřív odšroubovat původní větráček) tak, aby byl dost horký (už odzkoušeno). Zbytky lepidla jsem odstranil ředidlem - vypadá to drsně, ale funguje to OK, bez známek naleptání čipu. Potřeš to, lepidlo to naleptá a kreditkou to stáhneš jako žvejku. Nový pasiv budu lepit teplovodivým silikonem od titanu, ale způsobem "vteřiňák" tj. rozetřít pasu a do všech 4 rohů trochu lepidla.

Namísto originálního tichého chladiče na gpu používám pasiv z nějakýho pentia (4cm vysoký) a na něj prdnu původní větráček z grafiky na 5V. Chladím takhle stávající gf4shit a není to slyšet, chladič je lehce vlažný, původně jsem jel jen na pasiv, ale zdálo se mi to dost horký.

Standardní

Ještě by mě zajímalo, kde jsi to kupoval, jakou to má barvu tišťáku a jaký paměti. Slyšel jsem, že se sem v tuto chvíli dováží červená sapphire r9100 pouze s 5ns samsungama a taktem 250/200 ve verzi 64Mb! Podle všeho co jsem měl doposud možnost slyšet/číst tak by verze s 64Mb DDR měla jet 250/230 se slušným potenciálem k taktování.

Member Avatar uživatele Unz
    Věk
    38
    Vliv
    277

Standardní

Nedávno jsem kupoval VGA větráček TITAN v TNTradu za 360Kč Byl to takovej malej mrzák s kulatým pasivem v němž byl větrák vsunut. Měl asi 5000 otáček ale nebyl vůbec slyšet.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  2. Chladic na VGA ????
    Založil Hawran v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 20.07.2005, 13:46
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2