Výsledky hlasování: Ma to zmysel?

Hlasující
33. Nemůžete hlasovat
  • Ano

    4 12,12%
  • Nie

    29 87,88%
Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Prechod z E8400 na Q9550

  1. #1
    Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Založen
    19.12.2005
    Bydliště
    Praha 10
    Příspěvky
    592
    Vliv
    197

    Question Prechod z E8400 na Q9550

    Ma smysl prechod z E8400 na Q9550, s tim, ze bych doplatil rozdil aktualnich cen (3.400 Kc)?
    Delam na tom DTP, webdesign, zpracovavam domaci video a obcas nejakou hru.
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Založen
    24.01.2004
    Bydliště
    Trutnov
    Věk
    34
    Příspěvky
    2 612
    Vliv
    262

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Imho to za tolik peněz nestojí, 4 jádra bys využil jen vyjímečeně.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

  3. #3
    Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Založen
    19.12.2005
    Bydliště
    Praha 10
    Příspěvky
    592
    Vliv
    197

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Hmm, to si prave take rikam
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Založen
    19.12.2005
    Bydliště
    Praha 10
    Příspěvky
    592
    Vliv
    197

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Prosim, hlasujte!
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

  5. #5

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Výkonový skok neodpovídá financím navíc, to snad spočítat umíš ne? :-p Osobně si myslím že výkonnostní rozdíly v rámci jedné platformy nejsou zase tak radikální na to, aby mělo smysl uvažovat nad drahým upgradem. Kdybys měl Celeron tak i jo, ale v tvém případě těžko. Co mám zkušenost, ani 25% nárůst výkonu subjektivně ve většině případů nepoznáš..
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

  6. #6

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Citace Původně odeslal Prtik Zobrazit příspěvek
    Delam na tom DTP, webdesign, zpracovavam domaci video a obcas nejakou hru.
    OK začni jmenovat tvé programy na:
    - DTP, web
    - home video
    - a games

    A já ti odpovím že:

    - Corel, Photoshop, Illustrator. Indesign > beží pouze na jednom jádru
    - tady nemám zkušenosti (respektive - Videostudio 9 SE a PowerDirector 5)
    také neumí využít více jader
    - HRY: SupremeCommander umí využívat i 4 jádra
    (A ostatní hry novějšího typu, vydané v podstatě v druhé polovině roku 2008 a dál už možná také ANO)

    Závěr: - když všechno umí v podstatě jen 1 jádro - Abys využil 4 jádrový procesor tak byl musel mít otevřené všechny programy najednou....
    komprimovat video, kreslit si ve photoshopu a zároveň do toho hrát hru.

    Pak by procesor využit byl, ale kreslit a u toho hrát? to myslím nejde
    ČILI SMYSL TO NEMÁ...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

    COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Over
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    48
    Příspěvky
    2 396
    Vliv
    262

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Produkty Adobe od verze CS3 a CS4 podporují multiprocessing (ne všecky), nicméně zrovna Photoshop neškáluje efektivně podle jader, nárůst je malej, velký skok je poznat u Premiere a Afterefekts. Imho QC má smysl pouze na komprimaci videa, jinak ne. Já bych ten upgrade nedoporučil, pokud tě střih videa neživí.



    # Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

  8. #8
    Senior Member Avatar uživatele Prtik
    Založen
    19.12.2005
    Bydliště
    Praha 10
    Příspěvky
    592
    Vliv
    197

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Diky vsem za vas nazor. Vsem posilam K+
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz ■ MB: Gigabyte GA-X48-DS4 ■ RAM: Corsair 4x 2 GB DDR2 1066 CL5 ■ VGA: Gainward 8996-Bliss 8800GTS 512MB, PCIE ■ HDD: Samsung SATA 300 GB + 500GB ■ DVD: LG GSA-H44N Silver ■ Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B ■ Power Supply: Seasonic S12II-500 500 W ■ Mouse: Logitech MX1000 ■ Keyboard: Logitech Media Keyboard Elite ■ LCD: Eizo L887 ■ Watercooled: -
    Notebook: Acer TravelMate 8202WLMi - 100 GB + Mouse Logitech G7

  9. #9

    Standardní Re: Prechod z E8400 na Q9550

    Tak asi, PS a Bridge CS3 a CS4 umí, ale není to žádná bomba (pořád lepší než to, co dělají s RAMkou). U lepších aplikací (a zvlášť pokud jde o masivní batch s highest priority) to cítit bude - na druhou stranu se dá E8400 o poznání snáz nataktovat a nabere v single- a dual- threadu. Podle mého se obecně nevyplatí, při specifické aplikaci ale může.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. E6400 VS E8400
    Založil Gestler v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 22.10.2008, 19:43
  2. E8400 a heatspreader
    Založil sid v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.04.2008, 00:04
  3. E8400 a screeny z CPU-Z
    Založil Atreides v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 14.03.2008, 15:36
  4. Oplati sa prechod z Live! 5.1 na Audigy2 ?
    Založil Wuuduu v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 24.08.2004, 19:55

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •