Ahoj, přeji všem mnoho dobrého v Novém roce.
Mnoho let používám tiskárnu HP 815C, kterou jsem měl k počítači připojenou přes LPT port. Od Vánoc jsem si ale pořídil notebooka MSI GX701X, potřebuji připojit tuto tiskárnu k notebooku přes USB port. Tiskárna obashuje jak port LPT, tak i USB. Nedaří se mi však tuto tiskárnu vůbec nainstalovat do Windows XP SP3.
Nejprve jsem vyzkoušel tiskárnu připojit přímo do USB, tiskárna byla nalezena, ale vyskočilo okno: Při instalaci došlo k problému. Při instalaci zařízení došlo k chybě. Systém nemůže naléz uvedený soubor.
Poté jsem tedy vyzkoušel ji nainstalovat manuálně, ale při výběru portu, mi to nabídnou pouze několik 3 LPT porty, 7 COM portů, File (tisk do souboru), Send to Microsoft OneNote, USB001 (virtual printer port for USB) a XPSPort. Zvolil jsem tedy nejprve USB port, vybral jsem z ovladačů moji tiskárnu HP DeskJet 815C a dal další. Při dokončení průvodce přidáním tiskárny mi však vyskočila hláška: Ovladač tiskárny nebyl nainstalován. Nelze dokončit operaci.
Toto jsem zkoušel se všemi porty, které jsem tam měl k dispozici, vždy stejná hláška. Na stránkách HP jsem ovladač do Windows XP nenašel, jelikož je integrován přímo do windows.... takže potom nechápu tu hlášku že nelze naléz uvedený soubor atd..
Zkoušel jsem přidat i jinou tiskárnu. HP 840C a prostě i od dalších výrobců, vždy stejná hláška! Také se mi zdá podivné, že mi při výběru portů nabídne pouze jeden USB001 port, i když mám v počítači USB 2.0 tři.
Pokud by jste měli nějaký nápad jak to vyřešit, prosím písměte mi. Jedině mě pak napadá přeinstalovat windows...., ale kdo ví jestli to by pomohlo, systém mám nainstalovaný od Vánoc.