Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Gigabyte GA-M750SLI-DS4 vs. LCD TV vs. HDMI zvuk přes TV

Standardní Gigabyte GA-M750SLI-DS4 vs. LCD TV vs. HDMI zvuk přes TV

Zdravím, mám takový drobný problém...mám desku viz titulek, lcd tv Sharp....propojené to mám skrz HDMI kábl+mám ještě zvuk přes jack do domácího kina a to ještě scartem s tv...v čem je problém...když hodím na tv jako vstup z hdmi tak mi jede v pohodě jako monitor ovšem bez zvuku....to pak musím vytáhnout jack kterým mám vyvedený analog zvuk do domácího kina a znovu zasunout...pak už se mi v mixéru zobrazí volby Nvidia HDMI output+Realtek digital output a lze mezi něma přepínat....když to neudělám(nevytáhnu jack) tak mám volby jen Realtek reproduktory+Realtek digital output...dá se to nějak pořešit abych nemusel otrocky vysunovat a zasunovat jack konektor co mám do dom.kina?resp. se mi jedná ted o cca 1rok přechodné doby, pak budu mít nový receiver pro HT a to budu už krmit digitálně - koaxem,TOSlinkem či HDMI, bude-li ten recvr mít...dík za nápady a rady
    P4 2.8G HT,MB ASUS P4P800,2GB DDR400 d.ch., Powercolor X1950Pro 512MB, Seagate 7200.7 120GB ATA+Seagate 250GB 7200.10 16MB NCQ SATA II, NEC 4250AD DVD/RW+ Teac 548D DVD/CD-RW...

Standardní Re: Gigabyte GA-M750SLI-DS4 vs. LCD TV vs. HDMI zvuk přes TV

Citace Původně odeslal hard_core Zobrazit příspěvek
    Zdravím, mám takový drobný problém...
    V tom je prave jeden ze zasadnich rozdilu mezi poradnou zvukovou kartou a kodeky na desce. Vetsina tech dobrych - nemusi mit vubec HDMI, vetsinu zvuku poslouchame i na BD jako 8mi kanal LPCM (pri extremnich narocich), zbytek se spokoji s DTS. Dostat i ze zvukove karty Dolby Digital TrueHD nebo DTS HD je je stejne temer neresitelne, dekodovat umi az receivery s patricnym vybavenim.
    Protected Audio Path: PAP - v soucasne Viste od SP1 je uz PAP pouzit, sifrovani ve stylu PVP-UAB, ktere taktez vyuziva hardwarove autentizace zvukoveho zarizeni. Samotna ochrana poskytovana vsemu hardwaru, co ma D/A prevodniky a posila nekam zvukovy vystup, at uz po kabelu, ci vzduchem. Uziva se 128bitove AES sifrovani, presne jako u PVP. Namisto Protected DXVA komponenty se o sifrovani stara Output Encryption APO pomoci PUMA. Desifrovani na strane zvukoveho hardware pak muze probihat v AES enginu primo ve zvukovem cipu.
    PUMA (Protected User Mode Audio) - zajistuje chranenemu zvukovemu obsahu bezpecne chranene prostredi, ve kterem se s nim bude pracovat. Taktez zajistuje stejnou uroven ochrany jako Secure Audio Path z Windows XP.
    -----------------------
    Tolik nezbytny uvod - hardware se jiste o vsechny tyto predpisove veci dane standardem HDMI 1.3a postara.
    Dulezite je FYZICKE odpojeni vstupu pri prehravani chraneneho obsahu, nemusi byt dokonce nutne ani takto oznacen, staci detekce obou OS (WIN XP a Visty), ze je v systemu BD mechanika a software prehravace zablokuje vystupy. K odblokovani je nutne prepnuti do chraneneho modu, ktere si vetsina zvukovek zajisti a odpoji mzikove signal -- stejny jev zname uz dlouho z prehravani DVD Audia --.
    Pokud tedy deska neumi prepnout vystupy do chraneneho modu, ceka na zasah uzivatele.
    Receiver je nejlepsim resenim, zvuk za to proste stoji.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Propojení PC s LCD TV (FullHD)
    Založil Conflict v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.09.2008, 22:19
  2. Gigabyte Tv - Nejede Zvuk !!!!!!!!!!
    Založil xhavli01 v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 07.10.2006, 01:33
  3. Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 31.03.2003, 18:56

Pravidla přispívání