Vyskytl se mi následující problém:
mám zmíněnou desku, před zaznamenáním problému jsem tam měl BIOS F12. Asi před měsícem jsem z nějakého důvodu hejbal v BIOSu s frekvencí "FSB", nijak dramaticky a na hodnoty již dříve odzkoušené jako stabilní. Pak klasicky Save&Exit - Tahle deska má "fíčuru", že se po uložení BIOSu při změně parametrů CPU/pamětí atp. vypne a asi po vteřině zase zapne. Jenže ouha, při testování pamětí se kompl resetne (vždy ještě před načtením pevných disků) a naběhne s defaultním nastavením. Zkusil jsem i novější BIOSy, zkusil jsem Clear CMOS, nic nepomohlo. Teď mám kompl nataktovaný jen díky haluzi, kterou jsem vypozoroval ->> Po Save&Exit jak se kompl vypne, tak ho nenechat nastartovat (protože se automaticky zresetuje na default), ale odpojit ho ze sítě, počkat pár minut, zapnout a naběhne normálně i s nastaveným OC. A pokud pak nevlezu do BIOSu, tak se "nemám čeho bát". Po běžném restartování PC z woken to totiž neblbne.
Dá se říct, že se to takto chová při jakémkoliv OC (i minimálním), skoro se mi zdá, že stačí v BIOSu přepnout CPU Clock Control z auto na manuál a už nenaběhne.
Nesetkal se s tím už někdo, případně nějakej nápad?
Resetne se to vždy při kontrole pamětí (už jsem se zkoušel prohazovat mezi sloty), tak mám objednané nějak 2x2GB OCZka a zkusím to prohodit, ale čert ví.
EDIT: jenom dodám, že to dělá i když standardně vypnu PC z woken a pak jej zase během několika vteřin zapnu - opět reset na default, když počkám pár minut, tak naběhne bez potíží... Co jsem zkoušel testy stability ve Woknech, tak i s OC nebyl problém, žádné chyby (zatím).