Nekdy v lete jsem si koupil Airstar 2, jen sem otestil zda funguje a az doted sem nenasel time to zprovoznit. Vcera sem si koupil antenu (za cca 300).

Po predchozim testovani s nejakou tou "40dB" aktivni pokojovkou, na ktere byly droupouty i pres 100% signal, je situace o dost lepsi. Antenu jsem jednoduse vystrcil z okna +- smerem k vysilaci (nemam viditelnost, v ceste jsou baraky a pravdepodobne i nejaky ten teren). Signal kolisa kolem 90%, SNR mezi 22-23dB (podle toho co mi rika soft od karty).

Sem tam dojde ke ztrate, ale je to vzhlem ke valite videa samotneho akceptovatelny. Kvalita videa je vskutku zoufala. I pri zachovani velikosti obrazu 1:1 jsou videt artefakty po kompresi. Aktualne prijimam Acko, coz by se melo od listopadu zmenit. Z Bukovky (cca 27km) by mela byt dostupna 1cka a 2ka. Bitrate se pohybuje od 2 do 4 Mbit, ale spis mezi 2,5 - 3. Porovnejte s DVD, kde je bitrate dvojnasobny. Taky je to na tom obraze zatracene videt. Uz ted lituju vsechny co si nakoupi velke televize s tim ze "budou mit ten uzasny digitalni obraz". Nejhorsi obraz ma jak subjektivne tak podle bitrate Nova.

EPG, nevim jak prima (neni v Acku), ale v Nove by nebylo od veci nekomu nakopat ... Nejakej idiot totiz do EPG posila info metodou "orizneme to na X(nepocital sem) znaku". CTcko je v tomhle ohledu OK. U radii je EPG pouzito sporadicky a na Radiozurnalu pro jistotu neni vubec.