Výsledky 1 až 25 z 44

Téma: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Standardní Samsung SpinPoint F1 HD322HJ

Mám problém ohledně výše zmíněného disku,dnes jsem ho dostal darem a po připojení a vytvoření partky jsem mrknul do HDtune kde jsem zjistil že disk běží v režimu ATA100 a jeho rychlost se mi nezdá být taková jako v některých testech které jsem našel,instaloval jsem na něj wokna v domnění že v ovladačích pro desku bude něco pro Sata II ale zdá se že ne...poradí někdo...předem díky
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Standardní Re: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ

já mám desku na G35 + ICH9R, na ní pověšenej WD5000AAKS a dělalo mi to to, co tobě. pravděpodobně je to chyba v HD Tune. když je disk v IDE-compatible modu, tak HD Tune to bere jako ATA-100 disk, ale dokáže z něj vytáhnout SMART. když je disk v AHCI módu, HD Tune z něho nevytáhne nic.
    zkus se na to mrknout třeba v Everestu, ten mi to ukázal korektně v obou případech.
    btw ten ovladač pro SATA-AHCI disky je ovladač k jižnímu můstku chipsetu, nLitem naintegrovat do instalačky a jedeš.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Kdyz je SATA prepnuto na IDE tak se disk chova (tedy aspon to tak vypada) jako obyc ide - v moznostech radice (spravce zarizeni) zmizi polozky na zapinani NCQ, SATA1/2, BIOS controled speed atd. - misto nich je tam klasicky prepinani mezi PIO/DMA. Proto vzdy prepinam na AHCI - jistota je jistota Defaultne je to na IDE takze snad vsichni co maji pocitace sestavene firmou jedou se sata disky na ide
    Potvrdi/vyvrati mi nekdo jak to s tim IDE modem doopravdy je
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

je to tak jak píšeš. v IDE nejsou k dispozici SATA features, ale je plně kompatibilní, nejsou potřeba drivery k instalaci XPček. v AHCI/SATA-native je k dispozici vše, je potřeba ovladač k chipsetu a některy softy majou problém s detekcí features (viz HD Tune).
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Mno tak jestli je to opravdu tak jak jsem myslel a ty potvrdil tak to uprime lituju vsechny co maji pocitac z obchodu - jeste jsem nevidel zadnej co ma nastaveno AHCI (ikdyz ja ani nic jinyho necekal - hold profici - ono to da zabrat vrazit disketu s ovladacema pred instalaci a zmacknout F6 , na Vistach se muze ovladac nahrat az po instalaci - reknou si o reset)... Tusim ze se musi nainstalovat celej operak znova kdyz se to prehodi, nebo staci opravit MBR (myslim tim XP)? Jestli to nejde opravit bez reinstalace tak je docela sranda mit SATA2 disk ale jet "jen" na IDEcko
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Na AHIC spadnou Wokna při startu,muže to zpusobovat druhý disk který je Sata 1?
    Naposledy upravil Gestler; 24.08.2008 v 01:32.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal .::Richmond::. Zobrazit příspěvek
    Mno tak jestli je to opravdu tak jak jsem myslel a ty potvrdil tak to uprime lituju vsechny co maji pocitac z obchodu - jeste jsem nevidel zadnej co ma nastaveno AHCI
    Vzhledem k minimálnímu výkonovýmu rozdílu a množství problémů, který můžou nastat s AHCI to naprosto chápu. Pokud stavím počítač pro někoho, tak si dvakrát rozmyslím jestli mu při nejbližším reinstalu woken chci všechno vysvětlovat. Klidně mě tu začněte kamenovat, ale většinou na AHCI kašlu a nechávám IDE.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Samsung Spinpoint - Acoustic Management
    Založil Octopuss v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 15.07.2008, 17:13
  2. Samsung SpinPoint P SP1614N 160 GB 8MB S.M.A.R.T.
    Založil Chronos v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 21.04.2005, 10:17
  3. Samsung SpinPoint SP1614N 160GB 8MB skutečná velikost?
    Založil Chronos v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 27.06.2004, 17:09
  4. Samsung SpinPoint SP1213N
    Založil Rainbow v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 44
    Poslední příspěvek: 15.04.2004, 15:33

Pravidla přispívání