Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Digitalizace audio kazet MC a převod na CD

Standardní Digitalizace audio kazet MC a převod na CD

Dobrý den,
    otec chce, abych převedl staré audio kazety na CD, každá písnička mít své číslo, aby bylo možné si je volit.
    Nemám tušení, jak to mám udělat, ani v mém okolí ani ve škole s tím nemá nikdo zkušenosti.

Poraďte mi prosím, jaké HW a software.

Stačí na to klasická věž JVC, která nemá Dolby B, nebo je pro dosažení poslouchatelné kvality u kazetové mechananiky Dolby B či snad Dolby HX Pro nutnost.

Zvukovku mám SC Creative X-Fi X-Mod (SB0720), externí, USB2.0.
    Jinak mám možnost magnetofon připojit na jiný PC, kde je integrovaná zvukovka.
    Nebo je to nedostačující a je zapotřebí pokročilejší zvuková karta, napište mi prosí minimální vhodný typ, ideálně externí do FireWare.
    Naposledy upravil ondra_v; 12.04.2008 v 20:51.

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní Re: Digitalizace audio kazet MC a převod na CD

To zalezi jaka je pozadovana kvalita vystupu...

Takze pro dosazeni co nejlepsiho vysledku samozrejme slusny tapedeck a zvukova karta s dobrym ADC.
    Nahrajes si celou kazetu a nasledne sestrihas na jednotlive tracky pripadne vycistis trebas v SoundForge, nebo jinem softu na upravu zvuku.
    Provest samotny import a rozstrihat na tracky je jednoduche, co uz ale vyzaduje jiste zkusenosti a znalosti je provest to tak, aby to za neco stalo.

Napsat minimalni vhodny typ karty nejde, pac nevime jakou pozadujes kvalitu, samozrejme cim lepsi karta tim lepsi vystupni kvalita, a to same plati i o tapedecku.

Nicmene myslim ze takova Echo AudioFire 2 by mohla postacit.
    Naposledy upravil DeeKay; 12.04.2008 v 22:18.
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Děkuji za informaci,
    věž JVC nemá linkový výstup, má pouze výstup na sluchátka, nevím jakou mám nastavit konstatní hlasitost, aby to nebylo málo nebo moc.

Kvalitu to mám mít slušnou, všichni mají hudební sluch, tak to nesmí být zkreslené. Myslím, že by malý šum zas až tak moc nevadil.
    Nechci je sklamat.

Takže bych měl použít minimálně Echo AudioFire 2 aby to bylo slušné?

No myslim, ze pokud to bude nahravat pres sluchatkovy vystup nejake veze, tak si s kvalitou zvukovky skutecne hlavu trapit nemusis - resp. pri nahravani z kazety bych se netrapil s kvalitou libovolne dnesni zvukovky. Rozhodne by ale bylo lepsi pujcit si nejakej tapedeck do veze z linkovym vystupem, napis odkud jsi, treba bych ti mohl pujcit svuj

K tomu Dolby - Dolby B ma smysl zapinat pouze u kazet, ktere byly s pomoci dolby B nahrany - tj. originalky, kazety nahrane na decku, kterej tuhle fukci mel zapnutou. Krome snizeni sumu te tento system okrade o notnou davku vysek - zalezi, jak kterej deck. Osobne sem Dolby B malokdy zapinal ...

HX Pro neni system pro snizeni sumu, ale prizpusobeni predmagnetizacniho proudu pri nahravani podle urovne nahravaneho signalu. Kazdopadne tento system se myslim uplatnoval pouze pri nahravani, byla s nim nahrana vetsina novejsich originalnich kazet. Zda byla nejaka HX Pro pro playback u lepsich tapedecku fakt uz nevim, snad nejaci pametnici by vedeli.

K softwaru ti poradim jedno, SoundForge. Neni free, ale na podobne veci (tj. manualni strihani, odsumovani) je opravdu dobrej. Zda na nahravany signal spravnou uroven poznas jednoduse - pri nahravani ti SoundForge ukaze VU meter. Jeho uroven by nemela byt prilis nizka, ale na druhou stranu nikdy! nesmi presahnout uroven 0dB. Idealne kdyz se pohybuje tak kolem -6 az -3dB. Pro pozdejsi snadny export na audioCD bych nahraval ve formatu 16bit/44 100Hz/Stereo
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Děkuji za informace,
    snad se mi to povede a udělám radost otci.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Audio CD na CD-RW
    Založil Marek v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 28.12.2003, 22:58
  3. kombinovane Data a Audio CD (problem vo WinME)
    Založil Keitaro v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 29.08.2003, 01:12
  4. Problém audio CD ?
    Založil celebris v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 21.05.2003, 20:27

Pravidla přispívání