uz sem tady mel jeden thread, ale at je to prehlednejsi, radsi hodim tohle do novyho...
potreboval bych asi helfnout s pripojenim na prahu 5, jestli ma nekdo zkusenosti.
vemem v uvahu zatim uplne zakladni situaci podle tohohle schematu:
praha5 <--- (wifi) ---> AP < --- (LAN) ---> PC
Jestli to chapu dobre, postup by mel bejt nasledujici: prepnout AP do klienta, pripojit se na prahu 5 v site survey a potom sitovku v PC nastavit tak, aby ziskala IP adresu a secko ostatni automaticky.
a tedka moje situace:
koupil jsem si tohle apcko: http://shop.computershop.cz/eshop/de...t-ant-rsma-qos
a postupoval sem takhle: nastavit rucne ip PC tak, abych se dostal na ap, nastavil sem mod na klienta, v site survey vybral prahu 5. IP apcka sem nechal statickou tu co tam uz byla, dhcp mam vypnuto. Potom sem se podival na nastaveni sitovky a IP si nechal pridelit automaticky.
jenze, pridelena ip vubec nebyla z rozsahu co prideluje praha 5, tudiz mi ji asi vymyslel windows nebo kdo. byla nejak 169.neco ..., vychozi brana ani dns se vubec nenastavi, takze sem se na praha5.net samozrejme nedostal.
kdyz postup zopakuju uplne stejne na vypujcenem d-linku 900 ap+, nastaveni uplne stejny, pridelena ip je standardne od prahy 5, vypada nejak 10.60. ..., nastavi se i brana i dns. prideleny udaje sou jasne od prahy 5...
rad bych se zeptal, nevi nekdo, v cem by mohl bejt problem? je mozny, ze nektery AP, stejne jako ten co sem koupil, zprostredkovani IP adresy od vzdalenyho DHCP nepodporuje? jestli je to tak, jak to poznam pri koupi?
poradte prosim. sem z toho uz celkem zoufalej