Výsledky 1 až 25 z 46

Téma: OC Athlona 850

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Red face OC Athlona 850

Zdravím, mám doma takovej "historickej" komp, je tam základovka ECS K7S5A v3.1 a procák Athlon 850MHz (ta starší verze), jelokož ho budu brzo likvidovat, tak sem se rozhodl ho trošku "zrychlit".
    Za 1. jsem si nainstaloval cheepo BIOS, a pak jsem začnul - s násobičem jsem nehejbal, nemám totiž elektrovodivej lak. změnil jsem FSB na 112MHz, frekvence CPU 953Mhz a napětí 1,79V, teplota max 43°C, stabilně jel 4 dny v kuse. Pak sem si řek, že ještě trochu přidám, ale v tom je ten háček, když nastavím FSB na 124MHz (frekvence CPU by měla být 1050MHz)tak komp nenastaruje, a musím resetovat BIOS.
    Někde jsem četl, že je to tím, že BIOS "nečeká", že tam bude CPU s frekvencí přes 1GHz, tak se to tváří jako kdyby tam CPU nebyl.
    Pls poraďte co s tím, já žádné zkušenosti nemám nebo myslíte, že by to násobič spravil?

Standardní Re: OC Athlona 850

co se pamatuju, tak pro tyhle cpu byla frekvence nad 1ghz velice vzacna a musel by si mit fajnovej kousek

nevim, jak je to presne v biosu tyhle desky, ale PCI lock urcite nema, takze se zvysovanim fsb roste frekvence pci i agp slotu. Takze to nektera z karet ve slotech uz nemusi stihat, ale spis bych to videl, ze to nedava procesor.
    Tech 1050Mhz zkousis taky s 1,79V? to uz taky nemusi stacit...

co tam mas za pameti? muze byt problem i v nich
    AMD X2 BE-2350 EE passive cooling | 2x1Gb A-Data DDR800 Extreme Edition | Asus M2A-VM
    Ati Radeon HD4670 fanless| WD10EVCS | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec solo
    KonicaMinolta Dynax 5D + Minolta 18-70/3,5-5,6 + Minolta 75-300/4,5-5,6 + Minolta Maxxum 50/1,7

RAMky jsou 266MHz, frekvenci nastavuju pro CPU i pro RAM stejnou, takže RAM jedou na nizší frekvenci než by měly.
    Jinak FSB 124MHz zkouším s 1,79V (to napětí není moc přesný, na MB jsou 3 senzory a každej ukazuje něco jinýho - od 1,76 do 1,79V), jelikož mi nic jinýho ani nastavit nejde - násobič i napětí je zablokováno....
    Jestli to nezvládá procák, tak je to napd, sem myslel, že to půjde tak na min.1,1GHz protože na těch 953MHz se to vůbec nezahřívá (43°C)
    Naposledy upravil amarokcz; 15.12.2007 v 21:40.

Tak jsem se koukal do BIOSu a nic ve smyslu PCI lock tam není (pokud to není nějak schovaný) - čekal bych, že tam něco bude, když je to Cheepo BIOS....
    Možná máš pravdu s tím že to nedává PCI/AGP karta, protože když nastavím FSB na 112MHz, tak pri startu voken XP je obraz taktrochu roztrhanej a při startu PC se místo nápisu typu "NVIDIA RIVA TNT2....atd" objeví že monitor není schopnej synchronizace...
    Naposledy upravil amarokcz; 15.12.2007 v 21:44.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

K7S5A žádnej AGP/PCI lock nemá. Nicméně neni problém ji přetaktovat na FSB až 150. To co ti to dělá pravděpodobně nebude projev příliš velký frekvence AGP, ale protože to už CPU prostě nezvládá.
    The best Unreal Tournament maniac.

Je to možný, ale je mi divný, že to na FSB 112MHz běží stabilně několik dní a přitom se obraz při startu PC "rozpadá"
    Za předpokladu že to CPU nezvládá...mám vůbec zkoušet odemykat násobič?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sata disk závislý na Slave Pata
    Založil Camillek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2006, 12:41
  2. OC P4D 820 + deska GB 8i945G-MF
    Založil Tom.TNT v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 09.09.2005, 15:58
  3. A-BRED@T-BRED aneb jak udělat z noveho Durona Athlona XP
    Založil ZB v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4