Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Excel problém

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Exclamation Excel problém

Zdravím..dostal jsem se poměrně k zajimavému problému. Kamarádka má dva excelovské soubory s daty. Jedná se o ceníky. V každém ceníku jsou malinko jiné tabulky, nicméně je tam sloupec (ID položky), který se shoduje.

A potřebuje, do prvního sešitu dostat ke každé položce, která je zároveň i v druhém souboru její cenu. "Prý" jsou vhodné k řešení tohoto problému kontingenční tabulky a makra...já chvilinku googlil, a zkoušel, ale nepodařilo se mi nic jiného, než import hodnot z jednoho souboru do druhého. Poradí někdo prosím?
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Standardní Re: Excel problém

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Zdravím..dostal jsem se poměrně k zajimavému problému. Kamarádka má dva excelovské soubory s daty. Jedná se o ceníky. V každém ceníku jsou malinko jiné tabulky, nicméně je tam sloupec (ID položky), který se shoduje.

A potřebuje, do prvního sešitu dostat ke každé položce, která je zároveň i v druhém souboru její cenu. "Prý" jsou vhodné k řešení tohoto problému kontingenční tabulky a makra...já chvilinku googlil, a zkoušel, ale nepodařilo se mi nic jiného, než import hodnot z jednoho souboru do druhého. Poradí někdo prosím?
    Funkce SVYHLEDAT. Takto jsem vyrobil několik vícelistových tabulek, např. evidence vozidel, kde se v jiném listu vyhledávají buňky z jiných dle SPZ.

ano, taky se mi podařilo tuto funkci objevit...ale nějak mi nefunguje korektně import z jiného souboru. Musím tam vložit celou tabulku, což ani nechci..ale budiž, nicméně při pokusu o aktualizaci se mi hodnoty ztratí. Vazba sice existuje, ale původní hodnoty zmizí...

SVYHLEDAT potřebuje setřízenou tabulku,že?
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Na jednom listě budeš mít jeden ceník a na druhém listě druhý ceník. Seřadíš je vzestupně podle identifikačního klíče. Použiješ funkci SVYHLEDAT, důležité je použít 4 argument NEPRAVDA, jinak to nebude vyhledávat přesné hodnoty. Vydrž chvíli udělám ti příklad, sám se s tím teď peklím
    Naposledy upravil briketa; 24.07.2007 v 11:43.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Takhle to prohledávám já. Musíš taky zadat v té funkci SVYHLEDAT absolutní odkazy při specifikaci prohledávané tabulky.
    Přiložené soubory Přiložené soubory
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Seřazené být nemusí.
    Funguje to i s jiným souborem, ale musíš ho mít taky otevřený.
    Tak jak poslal briketa - tak přesně to používám i já.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání